Nicolaas Boys snakt naar doelpunten en overwinning

Nieuwveen | Nicolaas Boys is in de stromende regen tegen een nieuwe zeperd aangelopen. WVC uit Roelofarendsveen was met 0-1 te sterk voor de ploeg van Dijar Kasim. Kasim moet met zijn ploeg voorlopig naar onderen kijken met slechts één punt uit drie wedstrijden.

WVC kwam op het natte kunstgrasveld beter uit de startblokken dan de gastheren. Vooral het systeem van de bezoekers bleek moeilijk te bespelen voor de Nieuwveense formatie. Na een kwartier was dit probleem echter opgelost en kreeg Nicolaas Boys meer grip op de wedstrijd. De nog altijd pas zestienjarige Finn Janmaat kreeg namens de thuisploeg liefst drie grote kansen op de openingstreffer, maar net als in de laatste weken stond het vizier bij “de boys” niet op scherp.

Na de rust bleven beide ploeg aan elkaar gewaagd, echter resulteerde het ditmaal in weinig kansen. Wel waren er een aantal gevaarlijke voorzetten. Zo ook in de zeventigste minuut van de wedstrijd, toen een voorzet van WVC ineens binnen waaide bij de tweede paal. Nicolaas Boys ging met drie man achterop op zoek naar de gelijkmaker, deze viel echter niet meer. Al met al kan men in Nieuwveen spreken van een valste start. Hopelijk kan men volgende week het tij keren bij VSV.

Koen Verlooij; Christiaan Alderen (46. Roy de Jong), Rik Verkerk, Tom van Gils, Ravi Pijper; Joost Verkerk, Sjef de Groot, Peter Burgmeijer ©; Jim Janmaat (70. Ivan Djurovic), Menno Moerdijk (60. Rowan Sassen), Finn Janmaat

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)