Nicolaas Boys komt matige eerste helft te boven en verslaat Warmunda

Warmond | Na een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft met eenvoudige overwinningen op Van Nispen en BSM van toekomstig trainer René Ras, wist Nicolaas Boys deze goede lijn door te trekken door ook Warmunda aan de kant te zetten. Ondanks een zeer matige eerste helft, wisten de Nieuwveners de 1-0 achterstand om te buigen tot een 1-3 overwinning.

Nicolaas Boys trad de wedstrijd opnieuw aan met een gewijzigde opstelling. Met name achterin was het voor Mo Bougrine even puzzelen gezien de afwezigheid van Luke van Veen en Ravi Pijper. Joost Verkerk mocht hierdoor weer eens een rol als gelegenheidsrechtsback vervullen en Jordy van Eijk verhuisde naar de linkerkant. Een meevaller voor de Nieuwveners is dat Rik Verkerk weer centraal achterin staat, nadat hij vrijwel de gehele eerste seizoenshelft in Polen heeft vertoefd. Ondanks dat Warmunda de eerste helft de bovenliggende partij was kwam het niet of nauwelijks tot grote kansen en kon het dus niet profiteren van de wisselingen achterin bij Nicolaas Boys.

In een wedstrijd waarin met name Nicolaas Boys grossierde in slordig balverlies, werden er dus nauwelijks kansen bij elkaar gespeeld door beide ploegen. Voor het aanwezige publiek was het koukleumen langs de lijn en met het verdwijnen van de zon in de opkomende mist en het matige spel kregen ze het ook niet veel warmer gedurende wedstrijd. Nadat een goal van Warmunda al vroeg in de eerste helft terecht werd afgekeurd omdat deze van achter de achterlijn werd teruggetrokken, duurde het tot de achtentwintigste minuut voordat er weer wat gebeurde voor één van de doelen. Opnieuw was het Warmunda welke eindelijke profiteerde van opnieuw slordig balverlies van Nicolaas Boys. De rechtsbuiten werd diep gestuurd en deze gaf keurig voor, uiteindelijk werd de bal in de rebound binnen gewerkt door Nick van Riessen: 1-0. Niet veel later leek Warmunda recht op een penalty te hebben door een ongelukkige handsbal van Jari Wijfjes. Scheidsrechter Kok zag hier echter geen strafschop in en liet gelukkig voor de Nieuwveners doorgaan.

“De tweede helft was Warmunda na de zestigste minuut conditioneel gewoon op en denk ik dat het toen ook wachten was op een goal van onze kant”

Sven Hoogervorst over het kantelpunt in de wedstrijd

In de negenendertigste minuut lukte het Nicolaas Boys eindelijk de bal vijf keer naar elkaar rond te spelen en daar werd direct uit gescoord. Jordy van Eijk gaf de bal aan Milan Hoogervorst welke goed wegdraaide en vanaf een meter of twintig de bal schitterend in de verre hoek schoot: 1-1. Direct daarna kreeg Milan Hoogervorst een goede kans om de score te verdubbelen na een lange bal van Wijfjes, echter was hij te onrustig en probeerde de bal in een keer langs de keeper te schieten. Dit mislukte en de bal ging ver voorlangs.

Na rust kwam Nicolaas Boys een stuk beter voor de dag en speelde het een aantal kansen bij elkaar. Eerst was het Milan Hoogervorst welke de bal niet goed kon volleren na een voorzet van de ingevallen Mike van der Aar. Daarna kreeg Rik Verkerk een grote kans in de rebound welke volgde uit een vrije trap welke door Sven Hoogervorst werd voorgezet.

Beide kansen kon de keeper pareren. Vervolgens was het opnieuw Wijfjes welke de bal met de hand beroerde. Dit keer kon scheidsrechter Kok echt niks anders dan een vrije trap geven, aangezien Wijfjes de bal uit het niks van de grond opraapte en dacht dat er gefloten was. Niet veel later beet Warmunda ook voor het eerst van zich af, een vrije kopkans werd echter om zeep geholpen omdat de bal niet goed werd geraakt.

Nicolaas Boys ging daarna weer op zoek naar de voorsprong. Van der Aar en Milan Hoogervorst waren dichtbij met een afstandsschot en de daaropvolgende rebound. In de daaropvolgende corner was het uiteindelijk toch raak. Joey van den Haak wist de corner van Sven Hoogervorst met het hoofd binnen te werken en hiermee kwam Nicolaas Boys op een 1-2 voorsprong. Deze voorsprong kwam hierna eigenlijk niet meer in gevaar, doordat Warmunda niet meer in staat was om tot goede kansen te komen. In de blessuretijd breidde wist Nicolaas Boys de score nog uit te breiden naar 1-3. De net ingevallen Dante Spekman maakte zijn debuut nog mooier door een schitterende aanval via Joost Verkerk en Sven Hoogervorst af te ronden. Met deze overwinning behoudt Nicolaas Boys de aansluiting met de bovenste plaatsen en neemt het wat afstand van de middenmoot.

De jonge Sven Hoogervorst was met twee assists opnieuw belangrijk voor Nicolaas Boys en was blij met de overwinning: “Ik vond het een lekkere maar zwaarbevochten overwinning. We begonnen niet goed aan de wedstrijd door slordig voetbal waardoor hun telkens die bal op hun snelle buitenspelers konden leggen. Hieruit kwam op een gegeven moment ook de goal. Ik denk dat we vanaf dat moment ook zijn gaan voetballen en hun goed zijn gaan vastzetten waaruit ook snel de gelijkmaker kwam van Milan. De tweede helft was Warmunda na de zestigste minuut conditioneel gewoon op en denk ik dat het toen ook wachten was op een goal van onze kant. Na de 1-2 was ik nog niet zo verzekerd van de overwinning, maar toen Dante de 1-3 maakte wist ik wel dat de drie punten binnen waren.”

Voor Sven was het wel even schakelen dit seizoen nu hij opeens elke week basis staat in het eerste: “Ik vind mijn eerste seizoen in éen leuk, maar eerst apart en vooral wennen. In het begin van het seizoen zou ik namelijk eerst nog een jaartje in de Onder-19 blijven. Maar toen ging ik zo vaak met één mee en speelde ik ook nog eens negentig minuten dat ik de overstap uiteindelijk gemaakt heb. Het was in het begin natuurlijk even wennen doordat de intensiviteit en het spel anders is dan bij de Onder-19, maar ik denk dat dat me wel goed is afgegaan.”

Xander Hardsteen; Joost Verkerk, Jari Wijfjes, Rik Verkerk, Jordy van Eijk; Joey van den Haak ©, Rocco Uijttewaal (80. Dante Spekman), Sven Hoogervorst, Peter Burgmeijer (73. Jeffrey van ’t Kruis); Milan Hoogervorst, Fitz MacLean (46. Mike van der Aar)