Aarlanderveen komt overtuigend uit de winterstop

Leidschendam | Op voorhand leek Aarlanderveen al niet veel van tegenstander Stompwijk’92 te duchten hebben en dit werd tijdens de wedstrijd ook bevestigd. Met een eenvoudige 1-7 overwinning keerde de ploeg van Sander van Dijk huiswaarts.

Toch duurde het bijna twintig minuten voordat Aarlanderveen aan de leiding kwam. Tot die tijd had het wel een veldoverwicht, maar creëerden het nauwelijks kansen. Uiteindelijk zorgde Moussa Kalisse voor de bevrijdende openingstreffer en binnen een kwartier wist men nog tweemaal het net te vinden. Kalisse zorgde ook voor de 0-2 en het derde doelpunt kwam op naam van Sallem Chemlali. Het verzet van Stompwijk leek hiermee gebroken, desondanks werd het vlak voor rust 1-3.

Na de rust liet Kalisse opnieuw zijn klasse zien en wist hij nog tweemaal te scoren. Invaller Paolo van der Straaten maakte de zesde treffer en het slotakkoord was voor Lars Overbeek. Na ruim een uur spelen maakte Robbie Nagtegaal na langdurig blessureleed zijn rentree en bij de laatste treffer was hij ook direct van waarde door de assist te geven.

Van Dijk was na afloop een tevreden man. “We hebben de wedstrijd heel serieus benaderd, omdat we weten dat na de winterstop de verhoudingen vaak toch wat anders liggen. En het eerste kwartier leek dit ook zo te zijn, maar uiteindelijk werd het een makkelijke overwinning voor ons waarin Kalisse bewees dat hij nog steeds heel gevaarlijk is. In wedstrijden waarin we veel op de helft van de tegenstander spelen is hij vaak in en rondom de zestienmeter te vinden en op die momenten laat hij zijn waarde zien.”