Sportief lijstaanvoerder na winst op concurrent Kamerik

Kamerik | Doordat het duel van koploper MMO was afgelast, kreeg Sportief de mogelijkheid de koppositie van de Hoogmadenaren over te nemen. Daarvoor moest wel worden afgerekend met nummer drie Kamerik, een echte angstgegner voor de mannen uit Woerdense Verlaat gezien de resultaten van afgelopen seizoen tegen de blauw-witte formatie.

Kamerik kwam fanatiek uit de startblokken, zaten fel in de duels en lieten zien wat de intenties waren. Sportief hield de linies kort op elkaar en gokte met de snelheid van Justin Verkerk en Stijn Molenaar op de omschakeling. Dit plan pakte goed uit want men liet men de thuisploeg opbouwen en was zodra het de bal veroverde zelf de gevaarlijkste ploeg. Hoewel er op deze manier genoeg mogelijkheden waren op de openingstreffer, moest de ploeg van Johan Peper tot vlak voor rust wachten tot het dan eindelijk raak was.
Eén minuut voor rust onderschepte Roy Fransen de bal en gaf het speeltuig mee aan Molenaar die de mee opgekomen Julian Tamse bereikte. Zijn pass bereikte Verkerk achter de laatste lijn van Kamerik en de rappe aanvaller wist vervolgens in de verre hoek raak te schieten.

“Na de 0-2 was het zaak om de wedstrijd over de streep te trekken”

Bart van Middelkoop was blij met de belangrijke overwinning

Kamerik kwam na de onderbreking met een gewijzigde spelopvatting uit de kleedkamer en deed nu ook steeds meer van zich spreken. Nadat het een paar kansen op de gelijkmaker niet wist te benutten besliste Molenaar aan de andere kant het duel. Na een steekbal was hij eerder bij de bal dan de ver uitgekomen doelman waarna het vervolgens een koud kunstje was om de bal in het verlaten doel te werken.
Sportief hield de boel bij elkaar en gaf niet veel meer weg. Eenmaal was de thuisploeg nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar een afstandsschot belandde buiten bereik van doelman Bjorn van der Laan op de paal. Aan de andere zijde raakte Molenaar de lat en verzuimde Verkerk om van dichtbij het duel definitief in het slot te gooien.

Gescoord werd er niet meer waardoor Sportief nu de lijstaanvoerder is in 5A, dit tot groot genoegen van verdediger Bart van Middelkoop. “Dit is een belangrijke overwinning vandaag natuurlijk. We zetten Kamerik op zes punten en pakken zelf de koppositie. De 0-2 was wel bevrijdend moet ik zeggen, want Kamerik was de tweede helft gevaarlijk. Na onze tweede treffer was het zaak om de wedstrijd over de streep te trekken en dit hebben we door veel en prima strijd te leveren gered. Nu op naar de thuiswedstrijd tegen Vogelenzang.”