TAVV blijft in de hoek waar de klappen vallen

Ter Aar | TAVV heeft ook in de thuiswedstrijd tegen FC Oudewater het onderspit moeten delven. Voetballend speelde de ploeg van Dennis Tijssen opnieuw een goede wedstrijd, maar wederom waren twee momenten van doorslaggevend belang.

Bij rust keken de Ter Aarders tegen een 0-1 achterstand aan, ondanks dat ze eigenlijk nog geen kans hadden weggegeven. De tegentreffer kreeg men om de oren toen doelman Rodney Pater op klungelige wijze de bal inleverde bij een tegenstander die daar wel raad mee wist. De talentvolle goalie, die dit seizoen al vaker een negatieve hoofdrol heeft opgeëist, moest zich na de rust bovendien geblesseerd laten vervangen. De ingevallen doelman Derek van der Loo liet meteen van zich spreken en hield zijn ploeg direct na rust op de been met een aantal goede reddingen.

“Ik denk echt dat handhaving nog niet uitgesloten is, maar de punten moeten nu wel snel gaan komen”

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Direct hierna kwam TAVV door een doelpunt van invaller Yoeri Bakker langszij, maar de credits gingen bij deze goal vooral naar Eric van der Hout die met een schitterende actie het doelpunt voorbereidde. TAVV rook bloed en hoopte na de gelijkmaker door te drukken. Het creëerde ook een hoop kansen, maar uiteindelijk kreeg het de deksel op de neus en viel de treffer aan de andere kant. Uit een vrije trap vanaf de zijkant van het veld wisten de bezoekers vijf minuten voor tijd de 1-2 te maken.

Aanvoerder Lars van der Pijl was na afloop vanzelfsprekend teleurgesteld. “Het was weer het verhaal zoals vaker dit seizoen. Een goed voetballend TAVV dat een paar 100% kansen creëert maar vergeet te scoren en door eigen toedoen geven we ook nog twee goals weg. In de eerste helft hebben we werkelijk waar niks weggegeven. Ook in de tweede helft was er weinig aan de hand en speelden we echt goed. Op basis van het voetbal dat wij op de mat leggen moet dit toch heel snel punten gaan opleveren. Zeker met die verzwaarde degradatieregeling, anders ben je straks al voor de winterstop gedegradeerd op deze manier. Maar ik denk echt dat handhaving nog niet uitgesloten is, alleen moeten de punten nu wel echt snel gaan komen.”

Rodney Pater (Derek van der Loo); Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Kevin van Broekhoven, Chiel Konings; Bjorn Valentijn, Roel Vogel, Donny van der Neut (Stan van Smoorenburg), Randy Verwoerd; Dorus Boddeke (Yoeri Bakker), Eric van der Hout

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)