Voorbeschouwing op speelronde 5

Van de redactie | Na een weekend kastanjes zoeken en herfstbladeren rapen, mogen de voetballers weer de wei in. Nieuwkoop kwam tussendoor nog wel voor het ‘echie’ in actie en verraste in de beker en plaatste zich na winst op Olympia voor de derde ronde. Dit weekend staan er ook weer mooie potjes op het programma. De wedstrijd van de week is de streekderby tussen KDO en Altior. Verder zien we dat in Ter Aar twee promovendi elkaar treffen, Sportief de achtervolging tegen een rood gekleurd Bodegraven inzet op koploper MMO, NSV’46 tegen Warmunda ook de jacht opent op koploper Zevenhoven en dat ditzelfde Zevenhoven een uitwedstrijd speelt tegen SJC in… juist, Zevenhoven… (!) Snapt u het nog? Nee? Lees dan snel de voorbeschouwingen! En vul je poule in!

TAVV – FC Oudewater
Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, maar daarin hebben ze het vooralsnog moeilijk. Ondanks een niet al te lastig programma pakte TAVV pas één punt en daarmee zijn ze momenteel hekkensluiter. Ook Oudewater is nog altijd zonder overwinning, maar speelde wel driemaal gelijk. Hierdoor staat het slechts twee plaatsen hoger op de ranglijst. Aangezien de onderste zes ploegen naar de derde klasse kunnen degraderen kunnen we nu al spreken van een heuse ‘vijf voor twaalf wedstrijd’. Hopelijk heeft TAVV in de afgelopen weken op afronden getraind, want vooralsnog is linksback Randy Verwoerd de clubtopscorer met één goal en dat is natuurlijk veelzeggend. We houden echter vertrouwen in de Ter Aarse equipe en zetten in op een kleine overwinning.
Poule tip: 2-1

Aarlanderveen – SCW
Met acht punten uit vier wedstrijden zal Aarlanderveen ongetwijfeld tevreden zijn over de seizoensstart. Natuurlijk kreeg men in de laatste wedstrijd tegen Nieuwkoop in de slotfase nog een doelpunt om de oren, maar voorafgaand aan dit seizoen had men ongetwijfeld getekend voor de momenteel vierde plaats op de ranglijst. Zeker doordat men ook al tegenstanders van een behoorlijk kaliber heeft gehad. Dit weekend lijkt dat wat anders te zijn, het krijgt namelijk SCW uit Rijsenhout op bezoek en zij zijn net als Van Nispen nog puntloos. Aan het doelsaldo valt bovendien op dat zij moeite met scoren hebben en het ook makkelijk doelpunten incasseert. Voor deze wedstrijd vullen wij dan ook zonder twijfel een ‘ééntje’ in.
Poule tip: 3-0

Van Nispen – Nieuwkoop
Nieuwkoop heeft de weg omhoog ingeslagen en zette dit kracht bij met een grote overwinning op SCW en een laat gelijkspel tegen buurman Aarlanderveen. Waar iedereen genoot van een week vrijaf speelde Nieuwkoop voor de beker tegen eersteklasser Olympia en wist hierin te verrassen door de Gouwenaren uit te schakelen en zich zo te plaatsen voor de volgende ronde. Nieuwkoop zit in een flow dus en nu wacht Van Nispen, de huidige hekkensluiter van 3A, op de oranjehemden. De ploeg uit de Zilk verloor alle duels en kreeg al twaalf goals tegen. Een ideale tegenstander dus voor het aanvallend ingestelde Nieuwkoop om de aansluiting met de top te (her)vinden. Wel moet men het doen zonder Daan Zuijdervliet die in de herfstvakantie zijn schoenen plotseling aan de wilgen hing. Een opmerkelijk besluit van de doorgaans basisspeler. Maar ook zonder Zuijdervliet beschikt Boris van Es over een prima ploeg en met zijn mannen zal hij terugkeren met een (ruime) overwinning op zak.
Poule tip: 0-4

Nicolaas Boys – Roodenburg
Na de gevoelige nederlaag tegen Zevenhoven staat Nicolaas Boys weer in de gevarenzone. Daarnaast is het verlies tegen de buurman ook mentaal hard aangekomen. Hopelijk zijn in de afgelopen veertien dagen de neuzen weer dezelfde kant op gegaan. Nicolaas Boys moet hierbij vertrouwen halen uit het strijdplan van een week eerder toen het Teylingen met 4-0 versloeg. Hopelijk kan Mo Bougrine voor dit weekend een vergelijkbaar plan uit zijn hoed toveren, want Roodenburg blijkt geen misselijke tegenstander te zijn. Het verloor tot nu toe alleen van BSC ’68, maar won wel overtuigend van Woubrugge en Kickers ’69, wat overigens beiden geen hoogvliegers zijn… We denken echter dat Nicolaas Boys ‘één op één’ blijft lopen en houden het bij een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Warmunda – NSV’46
Bij de Noordenaren kwam er voor de herfstvakantie wat zand in de motor met twee gelijke spelen, tegen respectievelijk SJC en Hazerswoudse Boys, en het afstaan van de koppositie tot gevolg. Toevallig twee ploegen waar Warmunda – de tegenstander van deze week – ook al tegen speelde. Warmunda wist wél te winnen van de ploeg uit Hazerswoude en speelde doelpuntloos gelijk tegen SJC.
Op papier dus een lastige tegenstander voor de mannen van Robert Swart, ware het niet dat zijn ploeg dit seizoen nog niet verloor en dus waarschijnlijk met vertrouwen afreist en zal azen op eerherstel voor de afgelopen twee wedstrijden. Warmunda zal geen wonderploeg zijn gezien de overige resultaten die het boekte, maar zal op het eigen grasveld waarschijnlijk ouderwets de mouwen opstropen. Het voetballende NSV’46 speelt doorgaans liever op kunstgras, maar betreedt zaterdag gelukkig een volkomen nieuwe grasmat. Hier gaat men volgens ons de achtervolging succesvol inzetten op koploper Zevenhoven.
Poule tip: 1-3

SJC – Zevenhoven
Zevenhoven ging als koploper het eerste voetbalvrije weekend in en deze bracht men door in het Noordoosten van het land. In het Drentse Erm stond een heus trainingskamp op het programma, waarbij er onder andere getraind en gepaddeld werd. Uiteraard werd er ook aan het teamgevoel gewerkt… Eigenlijk zou Zevenhoven aankomend weekend op bezoek gaan bij SJC, maar de Noordwijkse zebra’s hadden een verzoek ingediend om de wedstrijd bij Zevenhoven af te werken. Oftewel, Zevenhoven speelt nu een uitwedstrijd op eigen veld. In maart zal dit juist andersom gebeuren. Waar Zevenhoven drie keer gewonnen en eenmaal verloren heeft, zijn de Noordwijkers vooralsnog de kampioen van de gelijke spelen. Het speelde namelijk gelijk tegen Warmunda, NSV’46 en Teylingen. Er werd alleen gewonnen van SJZ, maar aan de tegenstanders kun je wel zien dat SJC zeker geen gemakkelijk programma heeft gehad. We verwachten dan ook een gelijkopgaand potje aan de Stationsweg en zijn vooral benieuwd hoe Zevenhoven het trainingsweekend verteerd heeft. 
Poule tip: 1-2

Sportief – Bodegraven
Sportief bewees zichzelf twee weken geleden een uitermate slechte dienst. In de wedstrijd tegen Rijnstreek werd een 1-4 voorsprong weggegeven en zag men met lede ogen aan hoe MMO de koppositie overnam en dus ook de favoriet is voor de eerste periodetitel. Wie zichzelf ook een slechte dienst bewees was Bodegraven. De thuiswedstrijd tegen Sporting Martinus werd al na iets meer dan een half uur gestaakt. Binnen het half uur had men driemaal rood gezien en dit was voor Bodegraven reden om niet meer verder te gaan. Eén van de weggestuurde spelers was Robbert van den Herik die na schelden rood zag en vervolgens de fysieke confrontatie zocht met de scheidsrechter. Dit zal de aanvaller ongetwijfeld op een lange schorsing komen te staan. Normaliter is hij één van de meest in het oog springende roodhemden en dit kan Sportief dus zien als kleine opsteker. Bodegraven staat er sowieso niet goed voor; de degradant wist nog geen wedstrijd te winnen… Sportief is dus de torenhoge favoriet in deze krachtmeting. Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar nog in een klasse hoger en hierin was Sportief tweemaal de sterkste. Dat zal nu niet anders zijn als je het ons vraagt…
Poule tip: 4-1

KDO sv – Altior
Altior heeft het moeilijk dit seizoen en wist tot nu toe geen enkel duel te winnen. De ambities voorafgaande waren duidelijk: overleven in de tweede klasse en dan horizontaal over naar de zaterdag. Arjan van der Laan en de zijnen zullen alle zeilen moeten gaan bijzetten om deze ambitie waar te maken, zo lijkt het. Ook tegenstander KDO wist nog geen enkele maal te zegevieren en is zelfs de houder van de rode lantaarn. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts één puntje, er staat dus veel op het spel. Vorig seizoen waren de Kwakelaars tweemaal de betere in deze streekderby en vooral in de uitwedstrijd had Altior niks in te brengen. KDO was zelfs lange tijd in de race voor de tweede periodetitel die in deze afdeling te verdelen is. Nu het allemaal wat minder gaat zal het verschil ongetwijfeld kleiner zijn. Wij zetten dan ook in op een puntendeling. Ook al schiet geen van beide ploegen hier iets mee op…
Poule tip: 1-1 

De wedstrijd van de week is KDO – Altior. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Danny ter Hoeve: “Ik heb bij Zevenhoven de uitgelezen kans gekregen!”

TAVV blijft in de hoek waar de klappen vallen