0172SPORT, Nieuwkoop - FC Oegstgeest

Nieuwkoop gaat bij FC Oegstgeest voor derde maal op rij onderuit

Oegstgeest | Voor Nieuwkoop zit het seizoen er wel zo’n beetje op. Na een zeer goede reeks waarin het iedereen verbaasde, ging de ploeg van Manfred van den Bosch ook in en tegen Oegstgeest onderuit. Hierdoor hield men uit de laatste vier wedstrijden slechts één schamel puntje over.

In Oegstgeest moesten de oranjehemden het doen zonder aanvoerder Joris Verweij die met een buikspierblessure moest afhaken. Zijn plek werd overgenomen door Dirk van den Haak die eveneens de band droeg.
Nieuwkoop was de eerste helft de bovenliggende partij en kwam ook verdiend op voorsprong. Een geweldige kopgoal van Sam Vijfhuizen betekende de 0-1 op Sportpark De Voscuyl.
De 1-1 was een opmerkelijk moment. Rodney van Beek, die deze week de nog altijd niet fitte Thomas Boekestein tussen de palen verving stond was bezig een muurtje te formeren toen de thuisploeg mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. Oegstgeest besloot hier niet op te wachten en nam de bal snel wat de gelijkmaker opleverde.
Nog voor rust pakte Nieuwkoop opnieuw de leiding. Een lange bal van Daan Zuidervliet bereikte Boy Vork achter de vijandelijke verdediging wat hem een vrije doortocht bood. Bij het kruisen van zijn achtervolger werd hij gehaakt en omdat dit binnen de beruchte lijnen was, wees de arbiter naar de stip. Vork zelf ontfermde zich over dit klusje: 1-2.

‘Eindelijk terug in de basis, scoren maar ook verliezen’

Boy Vork | Middenvelder Nieuwkoop

De tweede helft kwam Nieuwkoop niet goed uit de kleedkamer. Oegstgeest daarentegen had wel nieuw elan gevonden en zodoende volgde er een compleet ander spelbeeld. Een prachtgoal betekende de 2-2 en de thuisploeg zette in de slotfase nog een tandje bij. Nieuwkoop moest achteruit en kwam er niet meer aan te pas. De thuisploeg deed er alles aan maar Nieuwkoop leek te gaan overleven. In de absolute slotfase viel de winnende treffer alsnog en zodoende keerde Nieuwkoop zonder punten huiswaarts.

‘Eindelijk terug in de basis, scoren maar ook verliezen’, was de reactie van Boy Vork. ‘De eerste helft spelen we denk ik heel goed en komen we ook terecht op voorsprong. De tweede helft was het een heel stuk slechter en geven we het in de laatste paar minuten nog helemaal uit handen, zonde.’