Sportief schiet weinig op met punt tegen VEP

Woerdense Verlaat | Sportief is er niet in geslaagd thuis de volle buit te pakken in de ontmoeting met VEP. Wel herstelde de ploeg van Cor Stoof zich na de oorwassing in Woerden. Ditmaal was men allesbehalve kansloos, maar verder dan een puntendeling kwam het niet.

De eerste helft waren de bezoekers het gevaarlijkst. Vooral vanuit corners en vrije trappen probeerden zij meermaals gevaar te stichten. Nick Stark moest zodoende veel handelende acties verrichten op hoge ballen, het punt waar hij niet altijd in uitblinkt. De “Ontembare Zebras’s” kwamen al binnen tien minuten op voorsprong toen er achterin bij de thuisploeg vooral naar elkaar werd gekeken in plaats van dat iemand het speeltuig wegwerkte.
VEP was nog een aantal keer dichtbij de verdubbeling, zo moest onder meer aanvoerder Tosca Wens nog een bal van de doellijn wegkoppen toen Stark gezien was. Sportief zette hier niet al te veel doelpogingen tegenover. De grootste kans was er voor Roy Baltus maar hij zag zijn doelpoging ternauwernood worden geblokt.

De tweede helft was nog maar net begonnen of er klonk gejuich op Sportpark Govert van Tilburg. Wens stond aan de basis van een mooie aanval en zette aan de linkerkant Sven van Oudenallen aan het werk. Zijn voorzet bereikte Stijn Molenaar die de bal tegen de touwen kopte, 1-1.
De bezoekers bleven de betere partij de tweede helft maar gingen wel steeds meer ruimtes weggeven. Na bijna zeventig minuten kreeg VEP de kans op een hernieuwde voorsprong. Een crossbal vanaf de linkerkant bereikte een aanvaller in het zestienmetergebied die hard uithaalde. Met een prima redding wist Stark de 1-2 te voorkomen. Dit was net in een fase dat Sportief aanvallend gezien wat meer liet zien. Het kon hierna alle kanten op maar gezien de ruimtes lag het voor de hand dat de thuisploeg de grootste kansen zou gaan krijgen. Een domme actie van Molenaar zette een streep door de aspiraties. Op de achterlijn trachtte de spits een bal met het hoofd binnen te houden maar wild invliegen van Joost Brugman kostte hem bijna zijn schedel. De arbiter zag er echter geen overtreding in waarna Molenaar besloot voor eigen rechter te spelen en de confrontatie aanging met Brugman. Een potje vrij worstelen volgde en Molenaar zag zijn oliedomme actie bestraft worden met een rode prent. De plannen van Stoof voor een slotoffensief konden zodoende de prullenmand in. Met nog vijf minuten op de klok kwam supersub Youri Querreveld nog binnen de lijnen maar zonder Molenaar en met tien tegen elf was dit een kansloze zaak. Nog eenmaal veerde iedereen op toen Collin Griffioen naar de grond ging na terugleggen van Querreveld maar dit was te licht voor een strafschop. Zodoende deelde men de punten.

Doordat Linschoten verrassend SCH’44 op 1-1 wist te houden liep Sportief met een puntje niet eens in op de concurrent. Rohda’76 versloeg in de derby dorpsgenoot Bodegraven waardoor de blauwhemden nu vijf punten los staan van Sportief.
Aanvoerder Tosca Wens was teleurgesteld in zowel het spel als het einde van de wedstrijd: ‘Zij waren vandaag gevaarlijker, zeker de eerste helft. Bij ons waren het allemaal net niet aanvallen eigenlijk. Toen het lang 1-1 bleef lagen er gezien alle ruimtes die zij weggaven kansen voor ons vond ik, we waren ook zeker niet meer de mindere. Wat Stijn doet is natuurlijk oliedom. Daarna was het wel zo’n beetje over. Volgende week wacht NSV’46, we moeten maar weer zien wie er dan weer allemaal bij zijn want momenteel houdt het allemaal ook niet echt over…’