Foreholte roept gehavend Altior een halt toe

Voorhout | Al voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was, moest Arjan van der Laan enkele aanpassingen doen in zijn opstelling. Basisklanten Luuk den Haan en Sam van der Meer raakten tijdens de warming-up geblesseerd en waren niet in staat te starten. Tot overmaat van ramp bleek ook clubtopscorer Tim Heikoop niet topfit, maar hij begon nog wel aan het duel.

‘Het was op alle vlakken een zware wedstrijd voor ons, maar vooral het afhaken in de warming-up van Sam en Luuk en daarna nog het uitvallen van Tim maakte het er allemaal niet gemakkelijker op. We moesten in ene een hoop aanpassingen doen waardoor we het zeker in het begin erg moeilijk hadden’, keek Tom van der Weijden terug.

Foreholte was de betere ploeg en liet de bal goed van voet naar voet gaan in de openingsfase, waarin Altior dus duidelijk zoekende was. Binnen het kwartier moest men ook nog verder zonder Heikoop, die vervangen werd door Rick Keijzer.
De thuisploeg had toen al eenmaal op de deur geklopt bij Altior, maar Jeroen Sassen wist de eerste mogelijkheid van de Voorhouters uit de kruising te tikken. Foreholte bleef aandringen en na een half uur wedstrijd kwam het op voorsprong. Een voorzet vanaf de achterlijn werd door een inkomende aanvaller keurig achter een kansloze Sassen gelegd.
Erg lang kon men niet genieten van de voorsprong want tien minuten voor rust knikte Ed van der Weijden een afgemeten voorzet van Thijs Noordsij tegen de touwen en bracht hiermee zijn ploeg weer helemaal terug in de wedstrijd.
Het slot van de eerste helft was aantrekkelijk met kansen voor beide ploegen, maar beide keepers bleken niet te kloppen.

De tweede helft liet Altior zich wat meer zien en creëerde het ook enkele kansen, maar het was Foreholte dat op voorsprong leek te komen. Een schot leek via de onderkant van de lat en Sassen een doelpunt op te leveren maar de sluitpost wist het leer te keren net voordat het volledig de doellijn gepasseerd was. Het bleek de opmaat naar de winnende treffer. Na iets meer dan een uur voetballen werd een voorzet slecht verwerkt door de Altior-defensie. De bal bleef in de zestien “hangen” en daar wist een Foreholte-aanvaller wel raad mee. Via de binnenkant van de paal liet hij Sassen voor de tweede maal kansloos, 2-1.

‘Het is zonde van de zegereeks, maar je weet dat ‘ie een keer ten einde komt’

Tom van der Weijden | middenvelder Altior

De thuisploeg bleef aandringen, maar de laatste grote kans was voor de bezoekers. Tom van der Weijden zag zijn geplaatste schot echter op de lat uiteenspatten. Het had misschien ook wel te veel van het goede geweest. Foreholte trok de voorsprong over de finish en maakte daarmee een einde aan de imposante reeks van de Langeraarders. Door de nederlaag zag Altior maar liefst drie ploegen langzij zag komen op de ranglijst.

‘Het is zonde van de zegereeks want we waren echt lekker bezig. Je weet dat het een keer ten einde komt en dat bleek vandaag. We hebben wel kansen gehad, maar het was allemaal net niet genoeg om hier te winnen. Je kan een keer onderuit gaan, we moeten ons komende weken weer gaan herpakken.’
Dat zal een uitdaging worden, daar Altior tweede paasdag bezoek krijgt van nummer vier Dios en de week erop mag aantreden in Gouda tegen nummer twee Donk.

Jeroen Sassen; Sebastiaan van Veen, Rody Blommestijn (70. Reber Taha), Tom van Vliet, Stijn van der Meer; Eray Bozkurt (77. Joost Sassen), Stan Janssen, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Tim Heikoop (11. Rick Keijzer), Ed van der Weijden

Archieffoto: Hilda van Wezen