Aarlanderveen blijft wisselvallig en verslikt zich in Sporting Leiden

Leiden | Een week na de knappe overwinning bij CVC Reeuwijk is Aarlanderveen op eigen veld verrassend onderuit gegaan tegen Sporting Leiden. Voor de ploeg van Sander van Dijk is het alweer de zesde nederlaag.

Aarlanderveen begon beter aan de wedstrijd en kreeg al snel een kans via aanvoerder Thom Nouwens. Zijn schot werd door doelman Andy van der Meulen over getikt. Langzamerhand werden de bezoekers steeds gevaarlijk en het kwam uiteindelijk via Renaldo van den Berg aan de leiding: 0-1. Aarlanderveen ging hard op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen via Moussa Kalisse, Killian Bouwhuis en Alessio van der Straaten. Toch ging men met een achterstand de kleedkamer in.

‘Na de uitstekende wedstrijd tegen CVC konden we gisteren geen moment dat niveau halen’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Al snel na de rust was Sporting Leiden opnieuw trefzeker en wist de thuisploeg dat het nog driemaal moest scoren om met de overwinning aan de haal te gaan. Toch zette het al snel orde op zaken. Eerst kopte Steven van der Pijl de 1-2 binnen en nog geen minuut later was ook Killian Bouwhuis met zijn hoofd trefzeker.

Waar iedereen verwachtten dat Aarlanderveen zou doordrukken, viel de treffer aan de andere kant. Uit een omschakelmoment zorgde Sinan Khalid voor de 2-3 en in de ultieme slotfase werd de marge weer vergroot naar twee.

Aarlanderveen oefenmeester Van Dijk was na afloop teleurgesteld. ‘Ja wat moet ik zeggen. Het hele seizoen is ons probleem dat hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen. En na de uitstekende wedstrijd tegen CVC konden we gisteren geen moment dat niveau halen. Wel hebben we legio kansen gehad, maar als je niet lekker in de wedstrijd zit gaan die er ook niet in. Heel erg teleurgesteld want gister was de kans om echt aan te sluiten…’