Zevenhoven plaatst zich op wonderbaarlijke wijze voor de nacompetitie

Zevenhoven | Met nog 5 minuten te spelen keek de thuisploeg nog tegen een 0-1 achterstand aan tegen directe concurrent Siveo ’60. Buurman Nicolaas Boys, de ploeg die minimaal een punt moest pakken om Rohda ’76 van een periodetitel af te houden, stond op een 0-1 achterstand. Toch geschiedde er een wonder in Zevenhoven. Op eigen veld zette Marco Pellegrom zijn ploeg met twee goals in extremis op een voor onmogelijk gehouden voorsprong, terwijl anderhalve kilometer verderop Nicolaas Boys alsnog gelijkspeelde tegen Rohda ’76. Het feest kon daarmee los aan de Stationsweg en Zevenhoven mag zich gaan opmaken voor een lange serie van finales in de nacompetitie.

Siveo ’60 startte goed aan de wedstrijd, Zevenhoven op z’n zachtst gezegd wat minder wat resulteerde in een hele vroege 0-1 achterstand. Een misverstand tussen interim keeper Martijn Brouwer en aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet zorgde ervoor dat spits Gerwin Verlaan al vroeg in de wedstrijd zijn ploeg op voorsprong mocht schieten. De Zegvelders bleven daarna met hun tomeloze inzet de thuisploeg vroegtijdig vastzetten en gunde in de eerste helft de thuisploeg geen enkele kans. Alleen spits Kevin Haak wist met een fraaie omhaal keeper Erik Streng één keer te laten schrikken. maar zag zijn moedige poging uiteindelijk net langs de verkeerde kant van de paal belanden.

‘Ik had heel eerlijk gezegd tot het laatst het gevoel dat we deze wedstrijd nog zouden winnen, maar waren natuurlijk niet op de hoogte van wat er op de andere velden gebeurde’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

In de tweede helft was Zevenhoven wel bij de les en greep het Siveo ’60 steeds meer bij de keel. De bezoekers waren niet meer in staat om de thuisploeg af te jagen en zakte steeds verder in, de gelijkmaker bleef daarentegen uit. Echte kansen werden er niet gecreëerd en ook de mogelijkheden die ontstonden uit vrije trappen waren deze middag niet besteed aan de specialisten Maurits Splinter en Marco Pellegrom. De tijd begon te dringen en zelfs de meest positieve Zevenhovenaar had zich er al bij neergelegd dat het seizoen na deze wedstrijd ten einde zou zijn. Zeker toen Siveo ’60 vijf minuten voor tijd de 0-2 binnenschoot. Grensrechter Peter van Lith constateerde echter buitenspel en zodoende ging het feest voor de bezoekers niet door. Bij de geelhemden was inmiddels de 16-jarige Sven Bakker binnen de lijnen gekomen. De spits gooide in de minuten die hem gegund werden alle schroom van zich af en met zijn aanstekelijk enthousiasme vond Zevenhoven het laatste beetje energie die nodig was voor een mirakel. Het was geen toeval dat juist Bakker de 1-1 voorbereidde. Zijn diagonale schot kon door keeper Erik Streng nog maar net aangetikt worden waarna spits Marco Pellegrom de bal in de rebound kon binnentikken. Wat niet meer voor mogelijk werd gehouden gebeurde dus toch. Bij de laatste aanval van de wedstrijd kwam een hoog opstuitende bal opnieuw in de buurt van Pellegrom die met het hoofd de bal nog maar net kon aantikken en het leer vervolgens tergend langzaam via de binnenkant van de paal binnen zag vallen. Toen op datzelfde moment bleek dat Nicolaas Boys een gelijkspel had afgedwongen tegen Rohda ’76 mochten de bloemen alsnog uit de koeling, kon de tap open en vierde de ploeg, samen met haar trouwe supporters, een klein feest op het bomvolle terras.

Trainer Chris Snatersen, zoals bekend bezig aan zijn laatste seizoen, kon zijn geluk na afloop niet op. ‘Man, hier heb ik het zo vaak over gehad met bijvoorbeeld Dolf van Leeuwen. Toen ik hier binnenkwam lag de selectie echt op z’n gat. Nu pakken we vijf seizoenen later een mooie prijs. Alle energie die erin is gegooid levert uiteindelijk toch nog iets heel moois op en daarmee hebben we de doelstelling van dit seizoen weten te behalen. We gaan de nacompetitie in waarin we niets te verliezen hebben. We hebben ook niet echt een goed beeld tegen wie we allemaal moeten spelen dus we bekijken het gewoon per wedstrijd.’

Zoals inmiddels bekend mag Zevenhoven aanstaande woensdag al aantreden tegen vierdeklasser SJZ en zou het bij winst zaterdag thuis mogen spelen tegen derdeklasser Be Fair.