0172SPORT, Stijn Molenaar, Sportief

Sportief verliest ondanks hattrick Stijn Molenaar ook laatste wedstrijd

Linschoten | Lange tijd leek Linschoten dé concurrent in strijd tegen rechtstreekse degradatie, maar nu het seizoen ten einde is moet men in Woerdense Verlaat met lede ogen toezien dat het gat dat ontstaan is maar liefst twaalf punten is. Net als in de heenwedstrijd wonnen de Linschotenaren ook deze laatste wedstrijd en wederom wist men vijfmaal tot scoren te komen. Twaalf punten en tien tegengoal tegen “de concurrent”, we kunnen constateren dat Sportief terecht een stapje terug doet…

Sportief begon nog voortvarend aan de laatste uitwedstrijd, mede doordat Linschoten zich op eigen helft ingroef. Binnen het kwartier leverde het veldoverwicht voor de ploeg van Cor Stoof , die voor de laatste keer op de bank zat, een doelpunt op. Wie anders dan Stijn Molenaar wist een steekpass op waarde in te schatten en af te ronden, 0-1.
Linschoten zag in dat het iets meer moest doen dan afwachten en nam na twintig minuten het initiatief over. Tot driemaal toe zeer zwak verdedigen aan de linkerkant van de bezoekers leverde evenveel treffers op waardoor men de rust opzocht met een 3-1 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

‘De tweede helft begonnen we echt nog met veel vertrouwen want de ruime achterstand deed geen eer aan het spelbeeld. Drie keer gingen we de mist in en wisten zij te scoren, er was dus nog niks aan de hand. Met een nieuw strijdplan startten we de tweede helft alleen lag de bal al na een minuut achter Nick en leek het gespeeld’, aldus Jorg van der Laan.

‘Met een nieuw strijdplan startten we de tweede helft alleen lag de bal al na een minuut achter Nick’

Jorg van der Laan zag het na rust al snel misgaan

Linschoten had dus maar één minuut nodig om de marge te vergroten naar drie, maar moest niet veel later met tien man verder na een zeer makkelijk gegeven directe rode prent. Dit resulteerde er in dat Sportief zich alsnog terug in de wedstrijd knokte.
Het werd snel 4-2 door een geweldige vrije trap van Molenaar die aanlegde van een meter of twintig en het leer in de bovenhoek deed verdwijnen. Molenaar knikte ook de 4-3 binnen uit een hoekschop, en dit was volgens sommige de mooiste van zijn achttien competitietreffers dit seizoen. Linschoten wankelde en de gelijkmaker hing in de lucht. Kansen waren er voor Justin Verkerk en Van der Laan. Het dichtstbij was Molenaar die zijn uithaal op de lat uiteen zag spatten.
De lat voorkwam niet alleen de gelijkmaker maar ook de winst van de Intersport Twinsport Topscorers Trofee. Tot overmaat van ramp counterde Linschoten zich in de voorlaatste minuut nog eenmaal richting Nick Starks en werd er aan de noodrem getrokken: strafschop. Dit buitenkansje werd verzilverd en zo werd de eindstand bepaald op 5-3.

‘We probeerden van alles en waren een paar keer dichtbij maar hij viel gewoon echt niet. Dat zij dan nog scoren uit een strafschop doet er dan niet meer toe. Zuur voor Stijn dat hij één doelpunt te kort komt voor de gouden schoen’, besloot Van der Laan.
Desondanks inderdaad een zeer knappe prestatie om er bij de degradant achttien binnen te leggen van de man die Sportief na dit seizoen trouw blijft ondanks interesse van andere clubs. Zo trainde hij een aantal keer mee met het CSW van trainer Michel Strating en maakte hij daar een prima indruk. Gelukkig voor Sportief blijft de goalgetter liever met zijn vrienden voetballen, dit vergroot de kansen op een terugkeer naar de vierde klas natuurlijk aanzienlijk.