TVTA met gerenoveerd park en gerestyled clubgebouw helemaal van deze tijd

Ter Aar | Vorige winter is het gehele park van Tennisvereniging Ter Aar aan de Vosholstraat onder handen genomen. De afgelopen winter kreeg het clubgebouw een grote beurt. Open huis van de vernieuwde kantine is woensdag 13 maart van 19.00 tot 20.00 uur.

Moderne koelkasten, vriezers en een vaatwasser zijn in de nieuwe keuken geplaatst. In het magazijn is een grote koelcel ingebouwd. De bar is dezelfde gebleven, maar is negentig graden gedraaid en onherkenbaar opgeknapt. Voor de vele commissies die TVTA rijk is, is een commissiekamer gemaakt. Ook de vloer is volledig vervangen. Daarnaast zijn de wc’s voorzien van nieuwe toiletpotten. Alleen het meubilair dat een aantal jaar geleden werd aangeschaft voor de kantine is nog hetzelfde.

De restyling was hard nodig. Vooral omdat de apparatuur op omvallen stond en omdat er aan de kantine de afgelopen jaren alleen wat kleine aanpassingen waren gedaan. Toen de gemeente een aantal jaar geleden met het voorstel kwam om de buitenbanen aan te pakken, leek het de club handig om ook direct de kantine mee te nemen. Maar dat werd te veel in één winter. Daarom werden de tennisbanen in de vorige winter verlegd en kreeg de club ook nog eens een padelbaan. De winter van 2018 / 2019 was het de beurt aan de kantine.

Vrijwilligers
Hiervoor zette de vereniging een bouwcommissie op. Tekeningen werden gemaakt door Ivan Beckers en na goedkeuring door de leden heeft een lokale aannemer december, januari en februari gebruikt voor het grove werk. De laatste weken zijn vele vrijwilligers in de weer geweest met het aanpassen van alle elektra, met timmerwerkzaamheden, sauswerk en de inrichting. Er moeten alleen nog enkele deuren worden vervangen, er komen nog muurschilderingen en een jeugdhoek.

De banen zijn van een soort gravel dat het tennisseizoen flink verlengt. Maandag 4 maart zijn de banen alweer open gegaan. Leden kunnen doortennissen tot 1 december. Open huis van de kantine is woensdag 13 maart van 19.00 tot 20.00 uur. Dit open huis is ook voor mensen die informatie willen ontvangen over de club. De kantine wordt in gebruik genomen tijdens het jaarlijkse openingstoernooi op zaterdag 16 maart.

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Kan Niet Veel Beroerder (KNVB)

Sportman van het Jaar. 0172SPORT, De Sportverkiezing Nieuwkoop

De Sportverkiezing Nieuwkoop: De sportmannen