Sportman van het Jaar. 0172SPORT, De Sportverkiezing Nieuwkoop

De Sportverkiezing Nieuwkoop: De sportmannen

Nieuwkoop | Regelmatig zullen wij u op de hoogte houden omtrent de Sportverkiezing Nieuwkoop op deze website. Per categorie zullen wij de voorgedragen sporters en organisaties nader belichten. In onze achtste en tevens laatste aflevering stellen wij de voorgedragen sportmannen aan u voor. Sportmannen uit de gemeentelijke sportwereld met allen hun eigen bijzonderheden, sport en prestaties. Een overzicht van de voorgedragen mannen:

Jetze Plat: HANDBIKEN EN TRIATLON
Nederlands Kampioen Tijdrijden 21 juni 2018
Winst bij World Cup Iseo 25 juni 2018
Winst WPE Triatlon 30 juni 2018
Wereldkampioen Tijdrijden 3 augustus 2018
Wereldkampioen Paratriatlon 17 september 2018
Winst Ironman World Championships 3 oktober 2018

Jens Toornstra: VOETBAL
Na het landskampioenschap in 2017 werd in 2018 ‘slechts’ de KNVB-beker gewonnen en de Johan Cruyff Schaal. Toornstra speelde op twee wedstrijden na alle competitieduels voor Feyenoord en is ondertussen alweer aan zijn vijfde seizoen bezig in Rotterdam.

Tommy Oude Elferink: WIELRENNEN (veldrijden)
In zijn ‘eigen achtertuin’ wint Oude Elferink de veldrit in Nieuwveen. Kijkduin wordt eveneens een prooi. Ook in Hilversum, Woerden en Oudewater behaalt hij ereplaatsen en aansprekelijke resultaten. Deze amateur-wielrenner is lid van UTWCX in Uithoorn en wordt getraind door Ter Aarder Gerard Keijzer, zelf één van de allereerste veldrijders uit deze regio.

Dylan Rietveld: VOETBAL
Werd in mei met NSV’46 in de 4e klasse kampioen en werd benaderd om bij Noordwijk te gaan voetballen. Na een periode in het tweede elftal van Noordwijk gespeeld te hebben heeft hij zich door zijn inzet, talent en karakter opgewerkt naar het eerste elftal. In de media is regelmatig daarop gereageerd hoe het kan dat deze speler van tweeëntwintig jaar zich zo kan opwerken van de 4e klasse naar de 3e divisie in Noordwijk.

Wessel Ubink: SCHAATSEN
Wessel Ubink maakt deel uit van de RTC Selectie van de Schaatsacademie NoordWest van de KNSB in de categorie Junior A2. De inmiddels negentienjarige Wessel wordt nu genomineerd in de categorie sportman na vele jaren te zijn genomineerd in de categorie sporttalent. Dat Wessel een talent heeft kan blijken uit de prestaties die hij, ondanks het volgen van een studie, blijft leveren. Tweemaal verbetering van persoonlijk record en drie keer verbetering seizoensprestatie

TVTA met gerenoveerd park en gerestyled clubgebouw helemaal van deze tijd

0172SPORT, vv Sportief, Sportief, Siveo, Zegveld

Remise in de ‘Milandweg-derby’