ONK Sidecars & Quad Masters na eerste manches stilgelegd

Lierop | Tijdens de persdag van afgelopen woensdag was de baan nog prima te rijden, zondag was de baan – na de hevige regenval in de nacht – één grote modderpoel geworden. Desondanks mochten de NK Quads de spits afbijten.

Zij werden door het groot aantal deelnemers verdeeld over twee groepen. De eerste tweeëntwintig rijders startten met hun vrije training om 08.30 uur, na zes minuten gevolgd door de tijdtraining. In deze eerste groep reden Valentino van Ewijk (Ter Aar) en Mick Gieling (Nieuwveen) mee, zij zette respectievelijk een elfde en achttiende tijd op de klok. In de tweede groep reed Maryn Könst (Zevenhoven) mee, hij zette een mooie vijfde tijd neer. De twaalf snelste rijders van iedere groep reden samen hun eerste manche. De overige tweeëntwintig rijders mochten als eerste hun eerste manche rijden.
Gieling reed in deze groep en finishte als tiende. Van Ewijk en Könst reden in de andere groep en kwamen respectievelijk als veertiende en twaalfde over de eindstreep.

Bij de NK Zijspannen stonden twee teams uit de regio aan het starthek, namelijk Marco Bader met Jasper Stokman in de bak en Marco Könst met Robin Könst aan zijn zijde. Zij zetten in de training respectievelijk een achttiende en vierentwintigste tijd op de klok. In hun eerste manche finishten Bader en Stokman op een zestiende plek en de gebroeders Könst gingen als achttiende over de finishlijn.

Bij de ONK Quads zette Jan Hoogendoorn (Aarlanderveen) een zesde trainingstijd neer, Marc de Vries (Zevenhoven) een achtste en Twan van der Jagt (Ter Aar) een eenentwintigste tijd.
Tijdens de start van de eerste manche hadden Van der Jagt en De Vries wat opstoppings- en opstartproblemen waardoor ze respectievelijk van een tweeëntwintigste en drieëndertigste plaats vertrokken. Hoogendoorn zat er tot halverwege de wedstrijd goed bij, maar viel toen door enige tegenslag terug naar een negenentwintigste plek. Hij wist gedurende de wedstrijd nog terug te rijden naar een vierentwintigste plaats. De Vries reed gedurende de race steeds enkele plekken naar voren en finishte uiteindelijk als achtste. Van der Jagt reed een constante race en kwam als negentiende over de eindstreep.

Na de eerste manche van de ONK Quads sloeg het weer om en begon het te stormen. De windstoten zorgden ervoor dat de reclameborden langs de baan niet meer bleven hangen, spandoeken sloegen kapot en waaide weg. Zelfs een boom viel over de baan heen en de grote tent op het terrein moest vastgezet worden aan de voorhanden zijnde shovels en ander werkmateriaal.
Er werd dan ook door de organisatie besloten – in verband met de veiligheid van rijders en publiek – om de wedstrijd af te lasten.

De volgende ONK is in Lochem op zondag 17 maart 2019. Hier zullen genoemde rijders weer aan de start staan. Jessey Moen (quad jeugdrijder uit Zevenhoven) is pas op 22 april 2019 in actie te zien, hij heeft dan zijn eerste wedstrijd in Oldebroek.

Archieffoto DV Racing Pics. Inzet: Zevenhovenaar Marc de Vries

Opnieuw persoonlijk record voor Melissa Wijfje

De voordrachten voor De Sportverkiezing Nieuwkoop 2018 zijn bekend