NK Quads, NK Zijspannen & ONK Quad Masters Lochem

Lochem | Na het voortijdig beëindigen van de wedstrijd van vorige week door de harde wind en alle regen die er was gevallen, leek het heel onwaarschijnlijk dat de wedstrijd in Lochem door zou gaan. Maar er is de afgelopen week met man en macht gewerkt om de baan in orde te krijgen en dat is ze gelukt. Niet iedereen was er in het begin heel blij mee maar aan het eind van de dag was bijna iedereen dik tevreden over de kwaliteit van de baan.

Om 09.00 uur was het de beurt aan de NK Quadrijders om aan hun training te beginnen. Hierbij zette Maryn Könst (Zevenhoven) een twaalfde tijd neer, Valentino van Ewijk (Ter Aar) een drieëntwintigste en Mick Gieling (Nieuwveen) een dertigste tijd.
Af en toe een drup regen mocht de pret niet drukken. Könst wist zich goed staande te houden in de eerste manche en finishte als tiende. Na acht rondes op de klok kwam Van Ewijk als twintigste over de eindstreep en Gieling volgde en werd zevenentwintigste in deze eerste manche.
In de tweede manche zat Van Ewijk er met de start beter bij waardoor hij dit keer finishte als zeventiende. Gieling moest het doen met een negenentwintigste plaats. Könst had deze manche te maken met pech en kwam als vierendertigste over de eindstreep.
Daguitslag bij de NK Quads: Van Ewijk: 19e, Könst: 22e, Gieling 26e.

Bij de tijdtraining van de NK Zijspannen waren het Marco Bader en Jasper Stokman die een zesentwintigste tijd aantikte. Marco Könst en Robin Könst zette een achtentwintigste tijd op de klok. In de eerste manche wisten Könst & Könst vanaf een drieëntwintigste plek te finishen op een eenentwintigste plaats. Team Bader/Stokman ging als vierentwintigste over de eindstreep. In de tweede manche gingen beide teams achter elkaar langs de finishvlag. Könst & Könst als drieëntwintigste en Bader & Stokman als vierentwintigste.
Daguitslag bij de NK Zijspannen: Könst / Könst: 21e, Bader / Stokman: 23e

Toen was het de beurt aan de Quad Masters voor hun tijdtraining. Marc de Vries (Zevenhoven) zette een hele mooie vierde tijd op de klok, gevolgd door Jan Hoogendoorn (Aarlanderveen) met een vijfde plaats. Twan van der Jagt (Ter Aar) kreeg in de vrije training te kampen met pech, zijn ketting brak, zodoende kon hij geen tijd op de klok zetten en moest hij als laatste naar het starthek in de wedstrijd. De Vries finishte in de eerste en tweede manche op een vierde plaats. Hoogendoorn op een zevende plek in de eerste manche en een vijftiende plaats in de tweede manche. Door vertrek van de tweede startrij moest Van der Jagt proberen vele rijders in te halen, dit lukte niet helemaal en hij kwam als vijftiende over de eindstreep in de eerste manche en als negentiende in de tweede manche.
Daguitslag bij de ONK Quad Masters: De Vries: 3e, Hoogendoorn: 11e, Van der Jagt: 18e.

Al met al een hele geslaagde, bijna droge dag. Volgende week staat de derde wedstrijd op de kalender, dan gaan we naar Varsseveld!

Auteur: Carola van der Jagt
Foto: Jasper Stokman

0172SPORT, RVC '33, Altior, Jeroen Sassen, Anton den Haan

Altior niet scherp genoeg op bezoek bij RVC ’33

De Sportverkiezing Nieuwkoop in beeld (video)