Zevenhoven on Wheels groot succes

Zevenhoven | Het afgelopen weekend ligt al weer even achter ons, maar wat een topweekend had men tijdens Zevenhoven on Wheels. Eerst op zaterdag de autocross en op zondag de motorcrosswedstrijden. Hier deden veel plaatselijke rijders aan mee.

Jessey Moen (Zevenhoven) reed bij de Jeugd Quads mee. Voor hem geen strijd omdat hij normaal bij wedstrijden meerijdt met de snellere jongens en meisjes, maar vanwege zijn leeftijd hier bij de kleinere rijdertjes ingedeeld moest worden. Wel is hij tijdens de prijsuitreiking beloond met een hele mooie beker.

Bij de Youngster Quads reden Storm Hulsker uit Leimuiden, Reno Kroom uit Zevenhoven en Jarno Herrewijn uit Langeraar mee. Zij reden allen een constante race wat resulteerde in een tiende plek in de eerste manche voor Herrewijn, een twaalfde plaats voor Hulsker en Kroom kwam als zestiende over de finishlijn.

In de tweede manche ging Herrewijn weer als tiende over de eindstreep, Hulsker als veertiende en Kroom als vijtiende

Daguitslag voor deze Youngster Quads:
10. Jarno Herrewijn
11. Storm Hulsker
12. Reno Kroom

Ton van der Jagt (Ter Aar), Jarno Hageman (Nieuwkoop) en Hugo de Vries (Zevenhoven) hadden zich ingeschreven bij de Hobby Quads. Deze “oude rotten” in het vak deden het zo slecht nog niet. Van der Jagt (57) finishte in de eerste manche als eerste, de Vries (64) als vierde en Hageman (30+) als vijfde.

In de tweede manche was één van de jeugdige rijders ze te snel af, maar niet zonder dat er strijd geleverd werd, Van der Jagt kwam als tweede over de eindstreep, Hageman als vijfde en De Vries maakte na één ronde op het startveld een koprol en heeft de wedstrijd voortijdig – met een kapotte quad – verlaten.

Daguitslag Hobby Quads:
2. Ton van der Jagt
3. Jarno Hageman
4. Hugo de Vries

Toen was het de beurt aan de wedstrijd quads. Onze 0172-rijders in deze klasse hebben zich van hun beste kant laten zien. Jan Hoogendoorn (Aarlanderveen) wist beide manches op zijn naam te zetten. Twan van der Jagt (Ter Aar) heeft gereden of zijn leven er vanaf hing, dit resulteerde in een mooie vierde plek in de eerste manche en een tweede plaats in de tweede manche. Maryn Könst uit Zevenhoven finishte in de eerste manche op een zevende plek en in de tweede manche op een vijfde plaats. Mick Gieling (Nieuwveen) en Valentino van Ewijk (Ter Aar) waren aan elkaar gewaagd, zij kwamen als vijftiende en veertiende in de 1e manche over de finishlijn en als veertiende en dertiende in de tweede manche. Marc de Vries (Zevenhoven) reed deze wedstrijd op een oldtimer quad van ca. dertig jaar oud met 250 cc, beduidend minder cc’s dan alle overige quads (450 cc). In de eerste manche wist hij als achttiende over de eindstreep te komen. In de tweede manche zou hij op de quad van Hugo de Vries rijden, echter zijn koprol met de quad zorgde voor een kink in de kabel. Er werd toen een quad ter beschikking gesteld door Jan-Jacob Straathof uit Kudelstaart. Echter duurde deze manche voor De Vries niet lang, door technische problemen moest hij de wedstrijd voortijdig staken.

Daguitslag Wedstrijd Quads:
1. Jan Hoogendoorn
2. Twan van der Jagt
3. Maryn Könst
4. Valentino van Ewijk
5. Mick Gieling
6. Marc de Vries

Bij de zijspannen was de strijd tussen de plaatselijke rijders heftig. Van de negen deelnemende team reden er zes team uit de 0172 regio mee. Marco Könst met zijn broer Robin Könst kwamen in de eerste manche als derde over de eindstreep achter het team van Marco Bader en Jasper Stokman, en gevolgd op een vierde plek door team Nieuwenhuizen op een klassieke zijspan. Ook team Baak reed op een klassiek zijspan, zij finishte als achtste in deze eerste manche. André Haak (Bodegraven) met zijn bakkenist zat voor team Baak op een zevende plaats. Ramon Könst en Luc ten Brink vielen uit in de eerste manche.

In de tweede manche leek de strijd nog wel veel heviger. Nu was het team Könst/Könst die als tweede over de finishlijn kwamen, op de voet gevolgd door Bader/Stokman. Team Könst/Ten Brink als vijfde, Haak als zevende, Nieuwenhuizen als achtste en team Baak als negende.

Daguitslag Zijspannen:
2. Team Könst/Könst
3. Team Bader/Stokman
4. Team Nieuwenhuizen
5. Team Könst/Ten Brink
6. Team Haak/Van de Sman
7. Team Baak/Baak

Foto: Carola van der Jagt

Aarlanderveen debuteert met overwinning in derde klasse

Zevenhoven haalt opgelucht adem bij seizoensopening