Uitstekend resultaat voor Twan van der Jagt in Le Touquet

Le Touque | Afgelopen weekend heeft Twan van der Jagt uit Ter Aar voor de vierde keer meegereden aan de zwaarste strandrace van de wereld: “Quaduro Le Touquet”. De wedstrijd zou op zaterdag 1 februari van start gaan om 13.30 uur, maar vanwege het verwachtte snel opkomende water werd de wedstrijd vervroegd naar 13.05 uur.

De quad was op vrijdag al goed door de technische keuring gekomen en achtergelaten in het dorp, in het afgesloten Parc Fermé. Op zaterdag om 12.35 uur vertrokken ca. 350 quads vanuit het dorp – in optocht – naar het strand. Om 13.05 uur precies gingen ze van start, niet in één keer maar in meerdere groepen, enkele seconden na elkaar.

Van der Jagt kwam na de eerste ronde door op een 41e plek. De tweeënhalf uur durende wedstrijd, met twee verplichte pitstops, is zeker een slijtageslag voor rijder en quad. De eerste stop maakte van der Jagt in de zesde ronde: tanken, een slok water en weer door. In de negende ronde kwam hij alleen door de pits gereden om direct zijn weg te vervolgen. Dit was – helaas voor hem en alle andere rijders – de laatste ronde. De wedstrijd werd namelijk, een half uur voor tijd, afgevlagd i.v.m. het opkomende water. Van der Jagt heeft de wedstrijd, als tweede Nederlander, op een hele mooie 35e plaats volbracht.

Na een ijzersterk begin, pech voor Marc de Vries
Ook Marc de Vries (Zevenhoven) reed mee en hoe! Hij heeft enige tijd op kop gereden, maar enkele rondes later moest hij de wedstrijd door technische problemen verlaten. Na alle voorbereidingen en inspanningen echt heel jammer voor hem en zijn team.

Volgende wedstrijd
De eerste wedstrijd voor het ONK zal op zondag 1 maart a.s. worden gereden in St. Isidorushoeve (Overijssel). Hier zullen meer “0172-rijders” aan de start verschijnen.

Aanbieding: 3daagse voetbaltrip naar Internazionale – Brescia

Voorbeschouwing zondagvoetbal 2C en 3A