Programma ‘Zevenhoven On Wheels’

Zevenhoven | Dit weekend barst het spektakel weer dat ‘Zevenhoven On Wheels’ heet weer los aan de Achterweg in Zevenhoven. Voor de dertiende jaar is Zevenhoven weer twee dagen in de greep van allerlei soorten crossauto’s, motoren en quads.

Op zaterdag 14 september wordt er gestart met de autocross. Het rennerskwartier is geopend van 08:00 tot 09:30 uur. Vanaf 11:30 uur beginnen de coureurs met hun eerste manche. Als eerste gaan de razend populaire Standaardklassen van start gevolgd door de Rodeo, Sprinters en Kevers Klasse. Als afsluiting de afvalrace (omstreeks 17:00 uur en bij voldoende aanmeldingen). Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een Damesklasse. Liefhebbers van afwisselende en spectaculaire autocross worden deze middag op hun wenken bediend. Entrée voor deze dag is € 5,00 bij de online voorverkoop (of € 8,00 aan de deur). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Zondag 15 september is de dag van de motoren en quads. Deze dag komen o.a. Onze quadrijders Marc de Vries, Jan Hoogendoorn, Valentino van Ewijk, Mick Gieling, Maryn Könst en Twan van der Jagt in actie op de quad. Om 09:30 uur beginnen de coureurs met hun training. Eerst kan de jeugd vanaf vijf jaar hun kunnen tonen op de motor of quad. Ook hier doen verschillende lokale quadrijdertjes mee waaronder Jessey Moen, Storm Hulsker, Reno Kroom en Jarno Herrewijn. Daarna strijden in de verschillende leeftijdsgroepen de overige coureurs om de winst. Vooral in de senioren MX klasse vanaf zestien jaar is een felle strijd te verwachten tussen de verschillende coureurs die elkaar geen millimeter ruimte gunnen wat tot prachtige sportieve duels kan leiden. Entrée voor deze dag is € 5,00 bij de online voorverkoop (of € 8,00 aan de deur). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

De weersvoorspellingen zijn goed, dus het beloofd een topweekend te worden!

Foto: zevenhovenonwheels.nl © Arie Bon

Jumbo Nieuwkoop Sponsoractie

Meld je nu aan voor de jaarlijkse sponsoractie van Jumbo Nieuwkoop!

Linstra: ‘Wie ben ik om na 57 jaar vierde klasse te roepen dat we het in de derde klasse ook wel even gaan doen?’