Quadrijders Hoogendoorn en De Vries maken indruk in Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep | Afgelopen vrijdag was het een thuiswedstrijd voor ‘onze 0172 quadrijders’. De jaarlijkse wedstrijd in Nieuw-Vennep stond op het programma. Door de hevige regenval van de voorliggende dagen was de baan vrij nat.

De eerste training voor de quads was om 10.00 uur, precies in een hevige regenbui mochten zij de baan verkennen, er lag nog geen water genoeg op. De tweede training begon om 13.00 uur, toen was het inmiddels droog en het zonnetje kwam ook door. Dat was beter.

In de middag mochten ook alle andere klasses trainen om de baan te verkennen.

Om 19.00 uur viel het starthek voor de 1e manche van de quads. Jan Hoogendoorn pakte meteen de leiding en heeft deze tot het eind van de wedstrijd niet meer laten gaan. Marc de Vries ging in de achtervolging maar het lukte niet om Hoogendoorn in te halen, hij finishte als tweede. De strijd daarachter was spannender, er zaten vier rijders elkaar echt op de hielen, vooropgegaan door Twan van der Jagt, hij kon de andere tot drie rondes voor tijd achter zich houden, toen zagen er twee rijders kans om Van der Jagt te passeren. Dit resulteerde in een vijfde plek in deze eerste manche. Valentino van Ewijk en Mick Gieling waren in deze race aan elkaar gewaagd. Van Ewijk kwam als winnaar uit deze tweestrijd en ging als zevende over de eindstreep, Gieling volgde op een negende plaats. Ton van der Jagt dacht ‘laat ik ook nog eens een wedstrijd meepakken’, het was voor hem alweer even geleden. Meestal staat hij naast de baan om zijn zoon Twan te begeleiden en aan te moedigen. Hij deed het echt niet slecht en finishte als twaalfde van de totaal twintig quadrijders.

De tweede manche volgde en ook hier domineerde Hoogendoorn de wedstrijd, gevolgd door De Vries. Dit keer kon hij Hoogendoorn goed volgen, maar het was niet genoeg om de eerste plaats over te nemen. Twan van der Jagt was goed weg met de start, hij ging als derde door de eerste bocht, even later wat oponthoud wat hem enkele plekken kostte. Hij was in strijd om de vijfde plaats toen het met een inhaalpoging misging, hij ging op z’n kant en zijn stuur brak af, met een half stuur en dus met één hand de wedstrijd uit weten te rijden, gefinisht als tiende, voor zijn vader Ton die als elfde over de eindstreep kwam. Van Ewijk en Gieling maakten er in deze manche weer een tweetje van. Ook dit keer in het voordeel van Van Ewijk die als zevende finishte, gevolgd door Gieling op een achtste plek.

Daguitslag:
1. Hoogendoorn
2. De Vries
7. Van Ewijk
8. Twan van der Jagt
9. Gieling
11. Ton van der Jagt

De jongere quadrijders uit regio 0172 reden hun wedstrijd op zaterdag. Door de hevige regenval die nacht stonden het rennerskwartier en de baan blank. De organisatie heeft met man en macht gewerkt om iedereen in ieder geval één manche te laten rijden. Gelukkig zat het weer later op de dag mee en hebben ze kunnen rijden. Jarno Herrewijn uit Langeraar reed bij de Youngster Quads en finishte als vijfde. Jessey Moen uit Zevenhoven deed het in zijn klasse, de Junior Quads, heel goed, hij kwam als eerste over de eindstreep.

Er gaat een groot compliment uit naar de organisatie en alle vrijwilligers. Tot volgend jaar!

Nicolaas Boys zoekt trainer voor tweede elftal

Menno de Jong, Noah van Ingen

LTV Zevenhoven kan terugkijken op druk bezocht Open Toernooi