Veel rijders te water tijdens wedstrijd in Geldermalsen

Geldermalsen | Wat was het een enerverende zondag voor sommige crossers onder ons. Het was redelijk warm afgelopen zondag, maar zo warm dat er steeds iemand (bijna) koppie onderging in één van de vele poeltjes van de crossbaan in Geldermalsen hadden we niet bedacht. Het was voor de jeugdrijders, na Oldebroek, hun tweede wedstrijd dit seizoen. Geldermalsen, altijd een ‘kneiterharde’ baan en met droog/warm doet het zeer veel stof op doen waaien, zo ook afgelopen zondag.

De Junior Quads mochten het spits afbijten. Jessey Moen reed een mooie wedstrijd, in de eerste manche finishte hij als vierde en in de tweede manche als derde, wat hem een derde plaats opleverde in de daguitslag.
Bij de iets oudere rijders, de Youngster Quads, reed Jarno Herrewijn mee uit Langeraar, hij wist twee keer als twigtigste over de eindstreep te komen. Dit resulteerde in een mooie negentiende plaats (van de zesentwintig) in de einduitslag.
Maryn Könst, Mick Gieling en Valentino van Ewijk rijden alle drie bij de NK Quads. Könst reed een goede eerste manche, hij finishte als vijfde van de vierenveertig rijders. De tweede manche ging het zelfs nog beter, er was een derde plaats voor hem weggelegd. Helaas kwam hier een dikke streep doorheen, omdat hij een gele vlag situatie genegeerd zou hebben. Geen punten dus voor Könst in deze manche.
Gieling kwam in de eerste manche als eenendertigste over de streep en in de tweede manche als negentiende, voor hem was dat goed voor een eenentwingtigste plek in de daguitslag.
Van Ewijk ging in de eerste manche goed, hij reed in de zesde ronde op een dertiende plek, tot hij in aanvaring kwam met een andere deelnemer en bijna als laatste weer verder moest. Hij wist naar voren te rijden tot een uiteindelijke vijfendertigste plaats. Gelukkig ging het in de tweede manche goed, hier vertrok hij van de twintigste plaats en finishte hij als negende. Totaal goed voor een zeventiende plaats.

Bij de NK Zijspannen reden team Könst & Könst mee, zij kwamen in de eerste manche als zestiende en in de tweede manche als twaalfde over de eindstreep. Totaal dertiende in de daguitslag.
Voor team Bader & Stokman ging het iets minder goed, in de eerste manche wisten zij nog als vijftiende te finishen. Echter in de tweede manche zochten zij – of eigenlijk gezegd alleen Bader, want Stokman was hij inmiddels verloren – de greppel op. De zijspan ging onder water en kwam in de blub, einde oefening. Pech voor het team, helaas een DNF. Met totaal zesenzeventig punten toch nog een zesentwintigste plek van de in totaal negenentwintig deelnemende teams.

Bij de ONK Quads stonden Marc de Vries, Jan Hoogendoorn en Twan van der Jagt achter het starthek. Hoogendoorn reed de hele eerste manche op een derde plaats, in de tweede manche wisselde dit van een vierde naar een derde en terug naar een vierde positie. Hiermee werd hij totaal vierde, gelijk in punten met de derde man, maar de tweede manche is doorslaggevend.
De Vries reed een constante race, in de eerste manche resulteerde dit in een zevende plek en in de tweede manche werd hij zesde. Met een totaal van negenentwintig punten was dit goed voor een zesde plaats in de einduitslag.
Van der Jagt finishte in de eerste manche als vierentwintigste, hierover was hij niet tevreden, het bleek dat er een probleem met de vering was. Gelukkig kon deze ter plaatse – in de servicebus van Reiger Suspension – gemaakt worden. De tweede manche had hij een goede start en kwam als tiende door, gedurende de race moest hij steeds een plekje afstaan, hij ging uiteindelijk als negentiende over de finishlijn. In totaal werd hij eenentwintigste, waardoor hij toch nog een paar punten meegepakt in het kampioenschap.

De volgende wedstrijd is aankomend weekend in Halle, op zaterdag 25 mei rijden dan de NK Quads en op zondag 26 mei de ONK Quad Masters, de NK Quads Junior, de NK Zijspan / Quads Youngsters en de ONK Sidecar Masters. De NK Zijspannen rijden hun volgende wedstrijd op zondag 2 juni samen met de jeugd in Den Dungen.

Op de foto het team Bader & Stokman

Voorbeschouwing Zaterdag 4A (Aarlanderveen en Zevenhoven)

Voorbeschouwing Zaterdag 4B (Sportief)