‘0172-rijders’ presteren ook over de grens

Bastogne | Afgelopen weekend stond er een acht-uurs wedstrijd op de kalender in het Belgische Bastogne. Hieraan deden Marc de Vries uit Zevenhoven, Twan van der Jagt uit Ter Aar en Mick Gieling uit Nieuwveen mee. Ieder met/in een eigen team van twee of drie rijders.

Zaterdag werd de eerste manche gereden van 18.00-22.00 uur (deze manche werd ingekort tot 3,5 uur om de eindtijd van 22.00 uur te halen) en zondag de tweede manche van 12.30-16.30 uur.
Bij dit soort wedstrijden gaat het erom dat je zoveel mogelijk rondes rijdt. De juiste tactiek, het wisselen van rijder en een beetje geluk maken zeker verschil in het uiteindelijke resultaat, en dan is het ook nog hopen dat je geen pech krijgt door motorische of andere problemen.

In de tijdtraining op zaterdag klokte team #13, Last Minute Racing (bestaande uit drie rijders), waar De Vries in meereed een derde tijd. Team #68, WSP Racing Team (bestaande uit twee rijders), zette een vijfentwintigste tijd neer, in dit team reed Van der Jagt mee. En Gieling zette met zijn team #60, Almad Eco Racing (bestaande uit drie rijders), een mooie negentiende tijd op de klok.

Deze trainingstijden bepaalden je startplek, niet achter een starthek maar een ‘Le Mans start’, dus na het startsignaal zorgen dat je zo snel mogelijk naar je quad rent en hopen dat je quad gelijk wil starten, anders begin je al met een achterstand aan de race.

Na 3,5 uur kwam het team van De Vries als tweede over de eindstreep met negenenzestig rondes op de klok. Van der Jagt deed het met z’n teammaat ook goed, zij finishte in deze eerste manche op P13 met zesenzestig rondes en Gieling volgde met zijn team op een vierentwintigste plaats met tweeënzestig rondes. Moe maar voldaan kwamen bij team #68 de broodjes en knakworsten op tafel, want na uren op je quad en je alles hebt gegeven, moet de inwendige mens ook weer versterkt worden.

Op zondag volgde de tweede manche, na één uur rijden lag het team van De Vries op een eerste plaats, Van der Jagt met zijn teammaat op P10 en Gieling met zijn team op een veertiende positie. De teams hadden allemaal gedurende de wedstrijd wel met enige vorm van tegenslag te maken, maar niet iets dat niet opgelost kon worden. Na vier uur kwam het team van De Vries als eerste over de eindstreep met tachtig rondes, Het team met Van der Jagt als zestiende met vierenzeventig rondes en Gieling met zijn team als zeventiende met ook vierenzeventig rondes.

De totaal gereden rondes van de eerste en tweede manche werden bij elkaar opgeteld, wat resulteerde in de volgende einduitslag:
#13 Last Minute Racing (met Marc de Vries), 1e met 149 rondes
#68 WSP Racing Team (met Twan van der Jagt), 15e met 140 rondes
#60 Almad Eco Racing (met Mick Gieling), 20e met 136 rondes
In totaal reden er 38 teams, uit verschillende landen, mee.

Deze wedstrijd was voor onze 0172-rijders tevens een goede training voor de in augustus (24 en 25) te rijden wedstrijd in Pont de Vaux (Frankrijk). Deze wedstrijd wordt verreden over 12 uur, verdeeld in 4 manches.
Maar eerst staat voor de ONK Quads nog de finalewedstrijd op het programma, aanstaande zaterdag 20 juli zal deze gereden worden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.