Laatste ronde kost Wijfje plek op podium tijdens WK allround

Hamar | Melissa Wijfje heeft dit weekend haar eerste WK allround bij de senioren geschaatst en eindigde na vier afstanden op een keurige vijfde plaats in het algemeen klassement. Lange tijd zag het er zelfs naar uit dat ze een bronzen medaille zou pakken, maar tijdens de laatste ronde op de 5.000 meter stortte ze volledig in waardoor ze van het podium viel.

Tijdens de eerste afstand op zaterdag – de 500 meter – begon de Korteraarse met een zesde plaats. Op de 3.000 meter werd ze vervolgens vierde en hierdoor steeg ze naar de derde plaats in het algemeen klassement. Tijdens de 1.500 meter van vandaag werd ze opnieuw zesde en met nog één afstand te gaan lonkte het podium voor Wijfje. Op de 5.000 meter schaatste ze vervolgens elf vlekkeloze rondes, maar tijdens de slotronde stond ze volledig geparkeerd en hierdoor passeerde Antoinette de Jong en Martina Sablikova haar in het algemeen klassement. Ireen Wüst werd voor de zevende keer wereldkampioene, de Canadese Ivanie Blondin werd tweede.

‘Dit is erg zuur en balen. Ik heb gestreden een mooi debuut op mijn eerste WK allround bij de senioren neergezet. Ik had mijn derde plaats na de eerste dag graag vastgehouden, maar de laatste ronde heeft me helaas genekt’, aldus een teleurgestelde Melissa Wijfje. Volgend weekend zal het schaatsseizoen beëindigd worden tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen.

Foto: videostill na de 5.000 meter

Aanbieding: 3daagse voetbaltrip met 2 wedstrijden in Londen

Nicolaas Boys verrast RKDES na overtuigende eerste helft