Nicolaas Boys verrast RKDES na overtuigende eerste helft

Kudelstaart | Ten opzichte van een week geleden begon Nicolaas Boys met slechts zes dezelfde spelers aan de wedstrijd tegen RKDES. Door de terugkeer van vijf basisspelers beschikte Dijar Kasim over een nagenoeg complete selectie, op de langdurig geblesseerden na.

Met de vertrouwde namen begonnen de Nieuwveners goed aan de wedstrijd op Sportpark Calslagen. Nicolaas Boys legde uitstekende veldspel op de mat, creëerde een aantal grote kansen en kwam in de dertiende minuut van de wedstrijd op een verdiende 0-1 voorsprong door een treffer Rik Verkerk. De kopsterke verdediger zorgde uit een corner voor de openingstreffer. De zwart-groene brigade ging daarna door waar het mee bezig was en na twintig minuten werd via Sjef de Groot de score verdubbeld. De Groot was het eindstation na een snelle counter en schoot de bal hard, laag en diagonaal in de benedenhoek.

‘We hadden deze overwinning ook echt even nodig. Er komt nu een mooie reeks aan met ploegen waartegen we de punten moeten halen’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

Finn Janmaat krulde zeven minuten voor rust zelfs de 0-3 binnen na een ingestudeerde cornervariant. Met een marge van drie leek men dan ook op rozen te zitten tegen de nummer drie van de ranglijst, alhoewel de score in de eerste helft zelfs nog groter had kunnen uitvallen aangezien er ook nog een aantal mogelijkheden onbenut werden gelaten.

Na de thee hoefde Nicolaas Boys niet meer en dit kwam het spel niet ten goede. De wedstrijd ging dan ook als een nachtkaars uit, zeker omdat de ploeg uit Kudelstaart niks in te brengen had. Voor Nicolaas Boys begint de maand maart goed met de eerste zege van 2020 en daardoor wordt er ook weer afstand genomen van de onderste plaatsen. ‘We hadden deze overwinning ook echt even nodig. Er komt nu een mooie reeks aan met ploegen waartegen we de punten moeten halen. Wellicht kunnen we dan nog een sprongetje gaan maken op de ranglijst’, aldus aanvoerder Peter Burgmeijer.

Tim Stouten; Rik Verkerk, Luke van Veen, Tom van Gils, Ravi Pijper; Peter Burgmeijer ©, Joost Verkerk, Jordy van Eijk (80. Rob de Boer), Finn Janmaat; Sjef de Groot (70. Fitz MacLean), Jim Janmaat

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)