Aarlanderveen in tweede helft langs Meerburg

Zoeterwoude | Op bezoek bij Meerburg kende Aarlanderveen in de eerste helft de nodige opstartproblemen, maar na de rust kwam de ploeg van Arjen Linstra en Henk van Hof op stoom en liep het uit naar een ruime 1-5 overwinning. Hierdoor kan Aarlanderveen – voor het eerst in de clubhistorie – volgende week kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen FC Oegstgeest, de nummer twee van de ranglijst. Alleen een overwinning volstaat om wellicht het kampioenschap te kunnen vieren, echter is men dan ook nog afhankelijk van het resultaat bij Alphense Boys – Roodenburg.

In de eerste helft had Aarlanderveen het initiatief en bepaalde het ook het tempo. Meerburg counterde vooral en kwam na achtentwintig minuten voor de tweede keer bij de zestien van Aarlanderveen en het kreeg prompt een vrije trap waar het op schitterende wijze de 1-0 uit scoorde. Vanaf dat moment liep het even wat minder bij Aarlanderveen, waarbij vooral de eindpass vaak ontbrak. Via een zeer fraaie vrije trap kwam Aarlanderveen nog voor de rust op gelijke hoogte via Reau Waandels: 1-1. Aarlanderveen had zelfs met een voorsprong de rust in kunnen gaan, ware het niet dat de scheidsrechter een overtreding van de Meerburg doelman op Sallem Chemlalli over het hoofd zag, waardoor er alsnog met een gelijke stand werd gerust.

‘Vanaf dinsdag gaat de focus op Oegstgeest’

Arjen Linstra | Hoofdtrainer Aarlanderveen

Na de rust besliste Aarlanderveen in zeven minuten de wedstrijd. Eerst scoorde wederom Waandels en de 1-3 werd door Jorn Poelwijk op het scorebord gezet. In het laatste half uur liep Aarlanderveen uit naar een 1-5 overwinning door treffers van opnieuw Jorn Poelwijk en Elias Karmiris schoot een strafschop onhoudbaar binnen.

Hoofdtrainer Arjen Linstra na afloop: ‘In de eerste helft hebben we een te traag spelend Aarlanderveen gezien, maar na de rust liep het een stuk beter en besliste we de wedstrijd binnen zeven minuten. Uiteindelijk was de overwinning dik verdiend. We kunnen nu een paar dagen gaan genieten van de overwinning en dan kan vanaf dinsdag de focus volledig op Oegstgeest.’