Waterlanders Dames 1 plaatst zich voor P/D wedstrijden naar Derde Divisie

Nieuwkoop | Na tien speelronden is het einde van het volleybalseizoen in zicht. Zaterdag 6 april speelden Dames- en Heren 1 van het Nieuwkoopse Waterlanders alweer hun allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. De dames van Waterlanders stelden dankzij een ruime 4-0 (27-25, 25-20, 25-17 en 25-20) overwinning op Dosko hun tweede plaats in de promotieklasse veilig en kwalificeerden zich hiermee voor P/D wedstrijden.

De heren van Waterlanders begeven zich in de onderste regionen van de derde divisie en moesten dus een andere plek op de ranglijst veilig stellen. Dankzij de 3-1 (25-23, 25-17, 22-25 en 25-17) overwinning op Limes ligt handhaving in het verschiet. De laatste wedstrijd van het seizoen speelt Waterlanders op vrijdagavond 12 april tegen directe concurrent Leython Heren 1 uit Leiderdorp. Beide teams zullen de bevreesde P/D wedstrijden – voor degradatie – willen voorkomen. Zaak voor de Nieuwkopers om in ieder geval één setpunt te behalen.

Dames spelen driekamp
De dames van Waterlanders spelen zaterdag 20 april voor promotie naar de derde divisie. In een driestrijd wordt bepaald wie van de teams een plekje in de hogere klasse verdient. De wedstrijden beginnen om twee uur en vinden plaats in Sporthal Aetsveld in Weesp.

Legendarisch elftal met oud-spelers
Ter afsluiting van het seizoen viert Waterlanders op zaterdag 13 april haar eindfeest. Ditmaal in het voorprogramma geen thuiswedstrijden van de selectie maar een duel tussen de heren van weleer en de oudgedienden van Waterlanders. Waterlanders Heren 1 treedt om vijf uur in de middag aan tegen een elftal legendarische oud-spelers van de club onder leiding van twee zeer ervaren coaches. Publiek is van harte welkom om dit feestje mee te vieren. Aansluitend eet de vereniging gezellig met elkaar en barst daarna het (thema)feestje in Grand Café de Steupel los. De organisatie is ditmaal in handen van Heren 1 waarbij ook voor de Arabische teamsponsor een belangrijke rol is weggelegd.

Aarlanderveen in tweede helft langs Meerburg

0172SPORT, VVZwammerdam, sv Nieuwkoop, Joris Verweij, Sam Vijfhuizen, Toine Kremer

Nieuwkoop blijft gemakkelijk overeind in en tegen Zwammerdam