TAVV sluit seizoen met klinkende overwinning af

Leiderdorp | TAVV heeft de laatste competitiewedstrijd overtuigend gewonnen: 1-4. Door deze overwinning wipte de ploeg van Dennis Tijssen ook nog over RVC ’33 op de ranglijst heen en heeft men het seizoen met twintig punten afgesloten.

RCL had voorafgaand aan het duel nog een minieme kans om de nacompetitie te halen. Daarvoor moest het zelf winnen en was het ook nog eens afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Vanaf het begin af aan was echter duidelijk dat de thuisploeg niet in deze kans geloofde.

In de beginfase kregen beide ploegen nog wel kansen. Eerst was het Youri Looyestijn met een kopbal, vervolgens moest Rodney Pater handelend optreden en daarna zag Yassine El Marine een inzet op de paal belanden. Na ruim een kwart wedstrijd kwam TAVV, dat dus het initiatief naar zich toe trok, verdiend aan de leiding toen El Mariami na een steekpass alleen voor doelman Beij verscheen: 0-1. Vlak voor rust wist de mee opgekomen Bjorn Valentijn de score te verdubbelen na goed voorbereidend werk van El Mariami en de 0-3 werd gemaakt door Looyestijn uit een vrije trap.

Tien minuten na rust wist Chiel Konings er ook nog 0-4 van te maken uit een voorzet van Kevin van Wijk. Niet veel later deed RCL uit een corner wat terug. Daarna vond TAVV het wel mooi geweest en kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, gescoord werd er echter niet meer. Hierdoor sluit TAVV het seizoen met een goed gevoel en op de dertiende plaats af.

Volgend seizoen zal men het in het derde klasse waarschijnlijk opnemen tegen het gepromoveerde Zevenhoven en mogelijk treft het ook nog Aarlanderveen (wat nog wel strijd voor promotie) en Altior (wat zich nog kan handhaven) als tegenstanders.