NSV’46 sluit het seizoen af met benauwde zege op Meerburg

Zoeterwoude-Rijndijk | In 4A waren op het kampioenschap na, alle kaarten al geschud en NSV’46 en Meerburg speelden dit duel dan ook om des keizers baard. De thuisploeg gaf met het oog op het nacompetitieduel tegen SCW enkele spelers rust en ook Roland Leliveld had niet bijster veel spelers om uit te kiezen. Uiteindelijk bleken de bezoekers de sterkte deze middag al kwam Meerburg nog erg dichtbij een punt na een 0-3 achterstand…

NSV’46 was de eerste twintig minuten heer en meester tegen een ongeorganiseerd Meerburg. Op het middenveld lagen zeeën van ruimte om te voetballen en hierdoor konden de voorwaartsen van de Noordenaren steeds in stelling worden gebracht.
Op dat moment keek Meerburg overigens al tegen een 0-1 achterstand aan want al in de eerste minuut was het raak. Uit een corner van Robbin Verhaar frommelde Robin van Koert de bal achter de doelman.
Na negentien minuten was de stand al 0-3 en leek er een grote uitslag in de lucht te hangen. Eerst was het Jim Groenendijk die van achteruit opstoomde en de 0-2 binnenschoot, waarna andermaal Van Koert met zijn negentiende van het seizoen de marge naar drie tilde.

Het spel golfde vervolgens op en neer en Meerburg werd steeds sterker. Na een half uur spelen was de 1-3 het gevolg hiervan. De thuisploeg ging op zoek naar meer maar kwam in het eerste bedrijf niet meer tot scoren.
De tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij maar had NSV’46 via Florencio Faneyte en Cas van der Hoorn de wedstrijd definitief moeten beslissen. Beide spelers verschenen oog in oog met de doelman maar geen van beide kon voor de bevrijdende 1-4 zorgen…
Meerburg kwam na een uur wel tot scoren en zodoende werd het weer zeer spannend. Kansen op de gelijkmaker waren er zeker, maar met name doelman Bas Kalshoven voorkwam met enkele belangrijke en fraaie saves puntverlies.

“Het seizoen zonder prijs afsluiten is voor ons gewoon te weinig.”

Stefan van Tol blikt terug op het weinig succesvolle seizoen

Aanvoerder Stefan van Tol die het vandaag met een invalbeurt moest doen sprak over een chaotische wedstrijd: “Je zag zeker aan het begin van de wedstrijd aan het niveau dat zij veel spelers spaarden. De tweede helft werden ze wel echt veel sterker. Bij ons was het allemaal heel onrustig en er werd na rust eigenlijk niet meer echt gevoetbald. Dankzij Bas trekken we ‘m toch nog over de streep.”

NSV’46 kende een matig seizoen met als dieptepunt het vertrek van trainer Robert Swart na een zwakke reeks wedstrijden. Uiteindelijk eindigden de Noordenaren op de vijfde plaats zonder prijzen. Iets waar men in Noorden, zeker gezien het spelersmateriaal, niet tevreden over kan zijn.De Noordense captain vatte het seizoen als volgt samen: “We begonnen vol ambitie aan het seizoen, maar wanneer je dan in februari zelfs nog even naar beneden aan het kijken kun je niet spreken van een geslaagd seizoen. Gelukkig hebben we de afgelopen maanden wel weer onze punten gepakt en zijn we nooit echt in de problemen gekomen, maar wat is zeg we hadden vooraf de ambitie om mee te doen voor de prijzen. Het seizoen zonder prijs afsluiten is voor ons gewoon te weinig.”