Nicolaas Boys delft het onderspit na beauty’s

Oegstgeest | Nicolaas Boys heeft de uitwedstrijd tegen FC Oegstgeest met 2-0 verloren. In de eerste helft waren beide ploegen in evenwicht, maar na de rust moest het zijn meerdere erkennen in de ambitieuze thuisploeg.

In het eerste helft viel er op Sportpark De Voscuyl nauwelijks wat te beleven. Nicolaas Boys had ogenschijnlijk het betere van het spel, maar dit kwam vooral doordat het bij het beter geachte Oegstgeest totaal niet liep. Kansen kregen de ploeg van René Ras echter niet, maar dit gold ook voor de thuisploeg. Alleen een vrije trap van Roy Elkerbout vloog op schitterende wijze, gedragen voor de wind, achter de verbouwereerde Xander Hardsteen in de touwen verdween en zodoende keek Nicolaas Boys tegen een 1-0 achterstand aan bij de rust.

“Het is wel balen van de uitslag, want we geven eigenlijk heel weinig weg”

Peter Burgmeijer | Middenvelder Nicolaas Boys

In de tweede helft zette Nicolaas Boys hoger druk en daar hadden de blauwhemden in de beginfase moeite mee. Maar naarmate de tweede helft vorderde kreeg Oegstgeest steeds meer controle over de wedstrijd en leek het voor de Nieuwveners een lastige opgave te worden om de gelijkmaker nog op het scorebord te zetten. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist en opnieuw was het doelpunt van ongekende schoonheid. Een verre uittrap van de Oegstgeest doelman belandde bij Daan van Moorsel, die vervolgens de één-twee aanging met Bob den Hollander, waarnaar Van Moorsel de bal op sublieme wijze van net binnen de zestienmeter over doelman Hardsteen stifte: 2-0.

Middenvelder Peter Burgmeijer sprake van een teleurstellende middag. “In de eerste helft hadden we het goed staan, maar we kregen zelf ook weinig kansen. Dat gold ook voor hen, alleen schieten ze die vrije trap dus gelijk in de kruising. Verder was het vooral een strijd op het middenveld. Na de rust hadden zij de wind in de rug en werden er mat meer lange ballen gehanteerd, maar verder veranderde er niet al teveel aan het spelbeeld. Na de 2-0, wat echt een weergaloze stift over Xander heen was, hebben het nog wel met een slotoffensief geprobeerd. Alleen grote kansen bleven uit. Dus als met al is het wel balen van de uitslag, omdat we eigenlijk helemaal niet veel weggeven.”

Voor Nicolaas Boys is het vooralsnog niet de seizoensstart waarop het gehoopt heeft en voor het vrije weekend krijgt met ook nog koploper SJZ op bezoek aan de W.P. Speelmanweg.

Xander Hardsteen; Koen van der Hoorn, Luke van Veen ©, Jari Wijfjes; Jordy van Eijk, Peter Burgmeijer, Rocco Uijttewaal (Rik Verkerk), Sven Hoogervorst, Ravi Pijper; Mike van der Aar, Tom van Nieuwburg (Fitz MacLean)

Bron: Mediapartner Leidenamateurvoetbal | Foto’s Jan van der Geest