Boeiend gelijkspel bij TAVV – RKDES

Ter Aar | Dat je niet beter hoeft te zijn om punten te pakken liet TAVV vorige week al zien en ook tegen de gedeelde koploper RKDES ging dit weer op.

RKDES zette TAVV vanaf het begin onder druk, waardoor de ploeg van Ludo Pistorius moeilijk aan voetballen toe kwam en het van hard werken en counters moest hebben. Al vroeg in de wedstrijd bracht een misser van Randy Verwoerd RKDES speler Roy Enthoven alleen voor keeper Rick Zweers maar de kopbal over hem heen belandde op de paal. Na een minuut of tien tastte de vorige week foutloze Zweers mis bij een corner, maar ook nu kon hij opgelucht adem halen want de hierop volgende kopbal verdween naast zijn doel. Zo rond het kwartier moest RKDES keeper Krank handelend optreden bij een vrije trap van Kevin van Wijk die door iedereen gemist werd en zodoende bijna in het doel verdween. RKDES ging vrolijk verder met aanvallen en toen Mike van den Bergen de bal kreeg vuurde hij van afstand kogelhard op het TAVV doel, maar Zweers bracht weer redding en bij een volgende aanval kopte Maarten van Putten naast.

Zo rond het half uur kwam Rkdes toch op voorsprong, nadat Zweers opnieuw een afstandsschot van Van Putten onschadelijk maakte ging hij niet vrijuit bij een vrije trap vanaf zo’n beetje de cornervlag. Hij stompte de bal slecht weg, Mano van Veen wist daar wel raad mee en kopte de 1-0 binnen. Lang kon RKDES echter niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later schoot Eric van het Hout fraai de gelijkmaker achter Krank. Zo kon RKDES weer opnieuw beginnen en dat deden ze weer vol overgave, Dennis Pronk nam Zweers nog maar eens onder vuur en ook een prachtige aanval die eindigde bij Van Enthoven werd gepakt door Zweers. Zo hield hij opnieuw zijn ploeg in de wedstrijd en net al vorige week sloeg TAVV net voor de rust toe. Een corner van Van Wijk werd teruggelegd door Nick Straver, maar het schot van Zine-Edine el Mariami mistte kracht en werd opnieuw tot corner verwerkt. Ditmaal genomen door Randy Verwoerd en uit de kluts belandde de bal voor de voeten van Van het Hout die zijn tweede van de middag liet noteren en TAVV met een droog schot op voorsprong zette. Op slag van rust kwam TAVV goed weg toen Kevin van Broekhoven zijn tegenstander vloerde binnen het strafschopgebied, maar tot veler verbazing zag de scheidsrechter er niets in.

“RKDES was de beter voetballende ploeg, maar TAVV was zoals wel vaker weer dodelijk effectief”

Kevin van Wijk | Aanvoerder TAVV

Na de rust golfde het spel op en neer en de eerste kans was voor RKDES speler Van den Bergen maar hij stuitte weer op keeper Zweers, waarna de razendsnelle Van der Hout bijna zijn derde kon aantekenen toen hij de keeper omspeelde maar een meegelopen verdediger nog net redding kon brengen. De volgende kansen waren weer voor RKDES maar een kopbal van Lorenzo Soren spatte op de lat uiteen en een vrije trap van werd door Zweers onschadelijk gemaakt. TAVV bleef met counters via vooral Van der Hout levensgevaarlijk en bij één van die counters waarbij hij weer iedereen zij hielen liet zien werd hij op de rand van de zestien gevloerd. De daaropvolgende vrije trap van Van Wijk een prooi was voor keeper Krank.

Zo rond de tachtigste minuut kwam RKDES dan toch langszij toen de goed spelende Van den Bergen een knappe actie doeltreffend afrondde. De laatste kansen waren voor TAVV toen eerst keeper Krank de bal zomaar inleverde bij Van der Hout, maar die had teveel tijd nodig en zo kon Krank zijn fout herstellen. De laatste was weer een messcherpe counter waarbij Van der Hout bijna vanaf de cornervlag toch op doel schoot en de bal ternauwernood voorlangs zag gaan. Zo eindigde deze enerverende wedstrijd in een 2-2 gelijkspel en doordat medekoploper Koudekerk ook gelijk speelde bij ESTO en nummer 3 BSC ’68 wel won van Soccer Boys blijft het de laatste twee wedstrijden ongemeen spannend.

Aanvoerder Kevin van Wijk kijkt terug op een leuke wedstrijd. “RKDES was de beter voetballende ploeg, maar TAVV was zoals wel vaker weer dodelijk effectief. We hebben weer laten zien dat we tegen betere tegenstanders goed meedoen en voor elke ploeg een lastige tegenstander zijn om te verslaan, en hebben er weer een leuke pot voetbal van gemaakt.”