0172SPORT, ASW-Sportief

Sportief wint kinderlijk eenvoudig maar vergeet grote score neer te zetten tegen Kamerik

Woerdense Verlaat | Sportief heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen vrij gemakkelijk gewonnen van Kamerik. In een vrij eenzijdige wedstrijd was het eigenlijk een wonder dat ‘maar’ 2-0 werd.

De mensen die iets later op het sportpark arriveerden hadden de hoogtepunten, namelijk de beide goals, al gemist want Sportief begon ontketend aan het duel en stond al binnen drie minuten met 2-0 voor.
Binnen zestig seconden zorgde Robin de Vink na een aanval over verschillende schijven met een bekeken schuiver voor de snelle 1-0. De tweede goal liet niet lang op zich wachten. Daan Koot nam de Kamerik-doelman vanuit een vrije trap onder vuur en zag hoe de doelman de nodige moeite had met de poging en moest lossen. Aanvoerder Tosca Wens was er als de kippen bij om de score te verdubbelen. Sportief bleef de gehele eerste de bovenliggende partij en creëerde meer dan voldoende kansen om de score uit te breiden. Zo hadden onder meer de gebroeders Verkerk het vizier niet op scherp staan en faalde Koot vanaf elf meter.

“Het is echt ongelooflijk dat het maar 2-0 wordt gezien alle kansen”

Daan Koot baalde van de uitslag en de vele gemiste kansen

Direct na het fluitsignaal in de tweede helft maakte Sportief duidelijk dat er voor Kamerik ook in het tweede bedrijf niks te halen viel. Joel Verkerk kreeg een panklare voorzet van Koot maar schoot hetr speeltuig over het Kamerik-doel.
Na iets meer dan een uur werd het spel stilgelegd nadat een speler van Kamerik hard in botsing kwam met Bart Middelkoop en voor de zekerheid naar het ziekenhuis werd gebracht waar de schade hopelijk meeviel. Na de onderbreking van een klein half uurtje werd de wedstrijd weer hervat en was het Sportief dat nog een aantal kansen bij elkaar voetbalde, maar achtereenvolgens konden Koot, Verkerk en Wens het net niet laten bollen.

Zo was de eindstand dus al na drie minuten bereikt en hier baalde Koot van. “We speelden vandaag misschien één van de beste wedstrijden van het seizoen. We hebben echt helemaal niks weggegeven en het is echt ongelooflijk dat het maar 2-0 wordt gezien alle kansen. Zelf had ik er ook wel minimaal drie moeten maken vandaag.”