Sportief pakt punt op bezoek in Stolwijk

Stolwijk | Sportief moest dit weekend op bezoek bij Stolwijk dat na twee wedstrijden nog foutloos was. Na een rommelige wedstrijd en een misschien nog wel rommeligere voorbereiding werden de punten netjes verdeeld.

Bij vertrek richting Stolwijk had Kees Okker zijn navigatie keurig afgesteld op Stompwijk en terwijl er toch bijna veertig minuten in westelijke richting werd gereden ging er bij de chauffeur en passagiers Jorg van der Laan, Michael Vijfhuizen en Bart van Middelkoop geen lichtje branden. Aangekomen bij de vierde klasser kwam pas het besef dat men bij Stolwijk moest zijn, een half uur in oostelijke richting…
Nog net op tijd parkeerde Okker voor de tweede maal zijn auto maar nu op het goede complex. Drie van de vier globetrotters startte desondanks gewoon in de basis.

De eerste helft was vanuit Sportief oogpunt erg afwachtend. Het initiatief werd gelaten aan de thuisploeg dat hier ook geen raad mee wist en voornamelijk de lange bal speelde. Wel waren de beste kansen voor Stolwijk dat optimaal wist te profiteren van balverlies van Daan Koot en de 1-0 ruststand aantekende.

Ook na rust waren de beste kansen voor de roodhemden. Na een overtreding van Van Middelkoop binnen de zestien kregen zij zelfs dé kans om de score te verdubbelen maar Björn van der Laan greep de heldenrol door de strafschop te keren en zijn ploeg in de wedstrijd te houden.

Ook toen Van Middelkoop ernstig in de fout ging met een te korte terugspeelbal was het Van der Laan die Stolwijk van scoren afhield en zich andermaal onderscheidde.
Na een uur kwam Sportief dan eindelijk beter in de wedstrijd en greep het het veldoverwicht. Dit leidde tot enkele zeer grote kansen waarvan twee voor aanvoerder Tosca Wens die van binnen de vijf meter het speeltuig nog hoog over wist te schieten en niet veel later een kopbal van dichtbij gekeerd zag worden door de Stolwijk-doelman Harvey van der Stelt.

“Bij Stolwijk aangekomen hoorden we dat we niet de eerste waren die dit overkomen was…”

Jorg van der Laan stond met drie ploeggenoten bij Stompwijk’92

Het was uiteindelijk Koot die de trekker wel wist over te halen. Op aangeven van Wens verzorgde hij middels een halve omhaal op prachtige wijze de gelijkmaker. Dit betekende alweer de zesde treffer van het seizoen voor de lange aanvaller die in het gat is gedoken dat Stijn Molenaar en Daniel van Leeuwen achterlieten.

De slotfase was wederom rommelig en kon beide kanten opgaan. Gescoord werd er echter niet en zo moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling.

“Een terechte uitslag denk ik gezien de hele wedstrijd”, aldus Jorg van der Laan. “We waren veel te afwachtend in de openingsfase en het was veel te slap van onze kant. Ik denk dat we eigenlijk wel blij mogen zijn met dit punt gezien hoe we voor de dag kwamen.”
Of het te maken had met de detour dat het kwartet spelers maakte hield hij in het midden. “We waren op tijd toch haha. Het mooie is nog dat we het in de auto nog over Stompwijk en Stolwijk hadden en er alsnog niemand doorhad dat we verkeerd gingen. Bij Stolwijk aangekomen hoorden we dat we niet de eerste waren die dit overkomen was…”

Opstelling vv Sportief
Bjorn van der Laan; Quinten Langelaan, Jorg van der Laan, Tosca Wens ©️, Florian Nieuwkoop (55. Kees Okker); Bob van de Haak, Michael Vijfhuizen, Bart van Middelkoop; Joel Verkerk, Daan Koot, Justin Verkerk

Nicolaas Boys delft het onderspit na beauty’s

0172SPORT, Nieuwkoop-Kagia

Nieuwkoop ziet concurrentie morsen en is na winst op Kagia koploper van de tweede klasse