Altior verder in de problemen na nederlaag in derby tegen Aarlanderveen

Langeraar | In Langeraar troffen twee ploegen elkaar waarbij beide de vorm ver te zoeken is. Altior is door de recente resultaten steeds verder in de problemen geraakt en directe degradatie ligt hierdoor op de loer. Aarlanderveen begon goed aan het seizoen maar is inmiddels in een vrije val beland. Toch maakte de ploeg van Langeraarder Sander van Dijk in de uitwedstrijd de favorietenrol waar en drukte daarmee Altior verder in de problemen…

Altior wist vooraf dat er in Leiden een belangrijke wedstrijd gaande was tussen concurrenten Lugdunum en Zevenhoven. Bij winst van de thuisploeg aldaar zouden de groenhemden op gelijke hoogte kunnen komen met Altior en wordt het met nog twee duels op de rol ongekend spannend. Een kleine twee uur later wist men dat dit scenario bewaarheid was toen bleek dat Lugdunum opponent Zevenhoven had verslagen en het zelf Aarlanderveen zag zegevieren. Zevenhoven kan hierdoor degradatie eigenlijk niet meer ontlopen, Altior en Lugdunum gaan samen uitmaken wie zich als directe degradant gaat aansluiten bij de geelhemden van Danny ten Hoeve.

“Wij moeten alles op alles zetten om in Koudekerk te stunten en daarna Zevenhoven te verslaan”

Tom van der Weijden geloofd nog in handhaving

In Langeraar zag men Aarlanderveen voor rust een 0-2 voorsprong innemen. De bezoekers waren de bovenliggende partij maar konden niet tot hele grote kansen komen. Het was dan ook aanvoerder Thom Nouwens die vanuit een vrije trap de score opende. Vlak voor rust deed Eray Boszkurt zijn oude ploeg extra pijn door de 0-2 op het bord te zetten.

De tweede helft kwam Altior iets beter voor de dag en probeerde het de aansluitingstreffer te vinden. Tom van der Weijden bracht de spanning nog enigszins terug door met zijn achtste treffer van het seizoen de 1-2 aan te tekenen. Waar men hoopte op een offensief dat tot een punt zou leiden gooide Nouwens met zijn tweede treffer van de middag de wedstrijd definitief in het slot.

“Een terechte nederlaag gezien de wedstrijd”, aldus Altior-aanvoerder Tom van der Weijden. “Aarlanderveen was de betere van de twee. Zij hadden de gehele wedstrijd het betere van het spel alleen uitte zich dat niet in grote kansen. Dan scoren zij uiteindelijk op een slecht moment uit een vrije trap en liepen we weer eens achter de feiten aan. Zeker toen ook voor rust nog de tweede goal viel. Bij vlagen lieten we best leuk voetbal zien en kwamen we er af en toe goed uit. Alleen missen we op momenten de precisie voor de goal. Na de aansluitingstreffer dacht ik nog wel even dat er misschien nog kans was om een puntje te pakken maar helaas viel al snel de 1-3 en was de wedstrijd gespeeld.”

Altior gaat komend weekend op bezoek bij koploper Koudekerk dat nog altijd geen kampioen is en het samen met RKDES ongekend spannend maakt. De week daarop sluit Altior de competitie tegen het nagenoeg gedegradeerde Zevenhoven. In die wedstrijd zal het vermoedelijk moeten gebeuren en een plaats in de nacompetitie moeten worden afgedwongen.
Lugdunum gaat komende week op bezoek bij Soccer Boys dat vier van zijn laatste vijf duels verloor. De Leidenaren sluiten thuis af tegen BSC’68.

Over de kansen is Van der Weijden duidelijk: “De aankomende twee wedstrijden moeten er punten worden gepakt. Jammer genoeg treffen we een gemotiveerd Koudekerk dat kampioen kan worden. Wij moeten alles op alles zetten om daar te stunten en daarna Zevenhoven te verslaan. Drie punten zou gezien het programma ook genoeg moeten zijn maar in deze gekke competitie weet je het nooit. Wanneer wij kunnen spelen zoals we de vorige wedstrijden tegen Koudekerk en Zevenhoven deden zijn we in staat om nog wat punten pakken. Daarnaast moeten we hopen dat Lugdunum punten laat liggen. Daarna is het te hopen dat we fit de nacompetitie in kunnen en er wat jongens terugkeren zodat we eens met onze sterkste elf kunnen starten. Dat hebben we jammer genoeg te weinig kunnen doen dit seizoen…”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A

Opstelling Altior:
Mike van Tol; Sven de Regt, Sebastiaan van Veen, Stan Janssen, Bram Hartveld; Rick Keijzer, Sem van den Berg (Reber Taha), Tom van der Weijden ©, Tim Zwirs; Jesse van Zanten (Joost Sassen), Luuk den Haan (Tom de Boer)

Door: Luuk Valentijn
Archieffoto: Kees Verhaar

Doek nu wel definitief gevallen voor Zevenhoven na nederlaag tegen Lugdunum

0172SPORT-CUP

Poule-indeling en speelschema 0172SPORT-CUP 2024; finaledag op 24 augustus bij Nicolaas Boys