Doek nu wel definitief gevallen voor Zevenhoven na nederlaag tegen Lugdunum

Leiden | Natuurlijk was er na de verassende overwinning van vorige week tegen Soccer Boys nog een sprankje hoop op lijfsbehoud bij de Zevenhovenaren. Na de nederlaag in Leiden geloofd niemand hier meer in en mag Zevenhoven na één seizoen weer gaan acteren in de vierde klasse.

De eerste kans van de wedstrijd was zowaar voor de mannen van trainer Danny ter Hoeve maar een verdwaalde voorzet was een prooi voor Lugdunum keeper Jeffrey Loozen. Daarna was het Lugdunum wat de klok sloeg. De laagvlieger blijkt ondanks de stand op de ranglijst over een meer dan behoorlijke voorhoede te beschikken en het was aan keeper Jordy Aartman te danken dat de 0-0 lang op het scorebord bleef staan. Tot de veertigste minuut hield de uitblinkende keeper stand, daarna was het toch echt raak. Aanvallend waren de bezoekers niet in staat om de Leidenaren te laten wankelen en mocht het dus van geluk spreken dat het verschil na de eerste helft maar één doelpunt was.

“Helaas speelden we zelf erg matig want we zijn niet veel minder dan Lugdunum”

Robert Mooren | Middenvelder Zevenhoven

Ook na rust speelde de thuisploeg beter. Kansjes waren er nog wel voor Robert Mooren en Robin Leliveld maar beide wisten de gelijkmaker niet te forceren. Na de 2-0 werd Sjoerd Zuijdervliet nog naar voren gestuurd maar zoals vaker wanneer de lange aanvoerder doorschuift gaat dit ten koste van het veldspel. Lugdunum profiteerde optimaal van de geboden ruimte en Zevenhoven moest uiteindelijk een pijnlijke 3-0 nederlaag slikken. Na het kampioenschap van vorig seizoen moeten de geelhemden dus weer een stap terug doen. Geen drama en na het vertrek vorig seizoen van Jordy Zwart, Marco Pellegrom en Lennart van Zon misschien ook wel te verwachten. Toch heeft Zevenhoven zich wekelijks kranig geweerd en is het zelden echt weg gespeeld en wanneer een seizoen in de derde klasse een leerschool geweest blijkt te zijn heeft de promotie van vorig seizoen toch nog een positieve uitwerking gehad. Broers Stijn en Lukas de Boer maakte beide hun debuut deze middag en wanneer de jeugd weer gaat doorbreken bij Zevenhoven liggen er wellicht in de toekomst weer mogelijkheden om terug te keren naar een hoger niveau.

Bij Robert Mooren was er berusting na de nederlaag bij Lugdunum. “We gaan nog twee mooie wedstrijden tegemoet tegen ESTO en Altior, en daarna rustig voorbereiden op volgend seizoen. De derde klasse bleek iets te hoog gegrepen en dat is geen drama, prima om volgend seizoen weer in de vierde klasse uit te komen.”

Berry Peters sloot zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. “Er heerst eerlijk gezegd geen teleurstelling, omdat we er alles aan gedaan hebben en net te kort komen. En we kijken er natuurlijk enorm naar uit om weer derby’s te voetballen tegen NSV’46, Nicolaas Boys en waarschijnlijk ook Altior. Een droomcompetitie kun je wel stellen. Maar over de wedstrijd gesproken, ik denk dat een gelijkspel meer op zijn plaats was. We maakten onze kansen niet af en geven de tegengoals te makkelijk weg, de 2-0 en 3-0 vielen pas in de laatste minuten. We misten te veel belangrijke spelers die je nodig hebt om dit soort wedstrijden over de streep te trekken.”