Voorbeschouwing zaterdag 18 mei (Speelronde 25)

Van de redactie | Nog twee speelrondes en dan zit dit seizoen er weer op. Voor Sportief zelfs nog maar één, zij gaan proberen het zeer matige seizoen positief af te sluiten met hopelijk een overwinning. Voor Nieuwkoop, Altior en Nicolaas Boys staat er nog het meeste op het spel, de rest lijkt te zijn uitgespeeld. TAVV is wel veilig, we mogen wel stellen dat Zevenhoven gedegradeerd is na een jaartje derde klasse en NSV’46 lijkt het seizoen met lege handen af te sluiten. In onze poule is het ook nog spannend. Nog altijd leidt Jorrit van Doorn de dans, maar hoe heeft hij zijn open vragen ingevuld? Het verschil met de nummer twee is zo’n dertig punten. Nog twee weken dan weten we wie er met de JRM Reizen voetbalreis vandoor gaat!

DONK – Nieuwkoop
Voor Nieuwkoop staan er nog twee finales op de rol. Tenminste één van de twee zal in een driepunter omgezet moeten worden om handhaving te realiseren. In de eerste van de twee nemen de mannen van Boris van Es het op tegen Donk dat de competitie sterk begon maar inmiddels op een vierde plaats bivakkeert. Toch hebben de Gouwenaren nog een kleine kans op een periode. Die moet men dan overnemen van kampioen VUC, maar RCL heeft hiervoor de beste papieren. In Nieuwkoop hielden de oranjehemden de withemden uit Gouda op een 0-0 gelijkspel, nu zal er gewonnen moeten worden om het niet op de laatste speeldag aan te laten komen. Laten wij ons vertrouwen tonen en een nipte overwinning voorspellen… Nieuwkoop heeft immers ervaring met het spelen van finales.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Zwammerdam – TAVV
Ondanks dat het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen slechts vier punten bedraagt, staat er voor de thuisploeg nog veel op het spel en kan TAVV juist vrijuit voetballen. Zwammerdam moet eigenlijk winnen, aangezien het nog maar twee punten boven de degradatiestreep staat. Vrijwel het hele seizoen heeft men hierboven gestaan en dat wil men graag zo houden. In ASC en DoCoS heeft men momenteel de grootste concurrenten om uit te vechten wie er in de nacompetitie terecht komt en die spelen dit weekend uitgerekend tegen elkaar. Ook met het programma van volgende week in het achterhoofd – Zwammerdam gaat dan op bezoek bij koploper RKDES – zijn de drie punten meer dan welkom. Met TAVV treft men dan niet de meest gewenste tegenstander, aangezien zij het vrijwel elke ploeg in de derde klasse A moeilijk hebben gemaakt en de verdediging moeilijk te passeren is. We houden het dan ook op een gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Zevenhoven – ESTO
De kogel is door de kerk, Zevenhoven is volgend seizoen weer vierdeklasser. Toch wil men het seizoen nog even goed afsluiten voor zowel eigen publiek als in de derby tegen Altior. Dit weekend speelt men dus thuis tegen ESTO, een ploeg die vlak na de winterstop met enig fortuin werd verslagen (1-2). Toch is de ploeg van Koos van Zoest nu beter in vorm dan 3,5 maand terug. Het is opgeklommen naar de vierde plaats en normaliter is dit een positie die recht geeft op de nacompetitie. Daarnaast lonkt ook de derde periode, dus eigenlijk kan er niets meer mis gaan bij de Bodegraafse formatie. Toch kan Zevenhoven zich dit weekend waarschijnlijk gesteund voelen door een vol terras, aangezien er naderhand een vrijwilligers barbecue op het programma staat. Wellicht geeft het de ploeg van Danny ter Hoeve vleugels en kan het de huid (opnieuw) duur verkopen. Toch denken wij dat de punten meegaan naar Bodegraven.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

Koudekerk – Altior
Altior staat voor de – op papier – schier onmogelijke missie om aanstaand kampioen Koudekerk van de titel af te houden. Koudekerk vecht samen met RKDES uit wie de schaal volgend weekend omhoog houdt en kan zich dus geen misstap veroorloven tegen Altior. In Langeraar verloor de ploeg van Arjan van der Laan met 0-2 maar legde het Koudekerk bij tijd en wijlen het vuur aan de schenen. Bij Altior keer Ed van der Weijden terug van een schorsing, het wachten is nog op Tim Heikoop die vermoedelijk in de nacompetitie weer minuten kan maken. Ook met beide Van der Weijden-telgen denken wij niet dat de oranjehemden het niet kunnen gaan bolwerken tegen Koudekerk.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-0

NSV’46 – FC Oegstgeest
Met nog twee duels te gaan lijkt de rol van NSV’46 voor dit seizoen uitgespeeld. Vooraf werd de ploeg van Dennis Tijssen getipt als één van de kandidaten voor het zilverwerk maar men lijkt overal naast grijpen. Hetzelfde zou gezegd kunnen worden van tegenstander FC Oegstgeest dat afgelopen weekend hun titelkansen tot het minimum zag slinken na het verlies tegen Meerburg. Geen schaal dus want die gaat dit weekend hoogstwaarschijnlijk naar Teylingen. Wel kan men de tweede periode van de aanstaande kampioen overnemen maar daarvoor moet FC Oegstgeest wel de laatste tweede plaats zien vast te houden. Men voelt namelijk nadrukkelijk de hete adem van Meerburg in de nek. Winst op NSV’46 is dus van levensbelang… Dat belang is bij de Noordenaren een stuk kleiner, toch denken wij niet dat zij kansloos zijn. Uit werd er nipt met 1-0 verloren. Nu gaan we voor een gelijkspel, iets waar Oegstgeest vermoedelijk geen genoegen mee zal nemen…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

SV Warmunda – Nicolaas Boys
Warmunda – Nicolaas Boys is dit weekend de ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’. Op basis van het behaalde aantal punten zou je zeggen dat beide ploegen allang veilig zouden moeten zijn, maar niets is minder waar. De onderste vier ploegen zijn wel duidelijk, maar het is vechten geblazen om het laatste P/D-ticket te ontlopen. Afgelopen weekend speelde Nicolaas Boys in de blessuretijd gelijk tegen buurman NSV’46 en dat kan wel eens een heel belangrijk punt zijn. Het zorgt er in elk geval voor dat het Stompwijk’92 en Floreant achter zich laat bij het ingaan van de laatste twee speelrondes. Waar men in Nieuwveen hoopt om zich dit weekend veilig te spelen, denken wij dat het aankomt op de laatste speelronde waar men dan de klus moet klaren tegen Stompwijk’92. Net als in de heenwedstrijd wordt het nu ook in Warmond gelijk.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Moerkapelle – Sportief
Sportief sluit dit weekend het seizoen al af. Hier zal vermoedelijk niemand rouwig om zijn want het gaat op z’n zachts gezegd niet de boeken in als een geweldig seizoen… Hoger dan de negende plaats zal men niet reiken want daar staat de tegenstander van dit weekend met een voorsprong van vier punten. Men speelt om des keizers baard dus. Ongetwijfeld wil men het seizoen wel goed afsluiten en gaan beide ploegen vol voor de zege. In Woerdense Verlaat werd het een prachtige wedstrijd die eindigde in een 5-4 overwinning voor de mannen van Jan Wouters. Veel doelpunten lijkt dus een gegeven. We houden het op een doelpuntrijk gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-3 

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen Warmunda en Nicolaas Boys. Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Inschrijving ‘t Vos Open 2024 geopend

TAVV benut de kansen veel beter dan Zwammerdam