Nieuwkoop legt UVS in cruciaal duel binnen half uur over de knie

Nieuwkoop | Thuisploeg SV Nieuwkoop heeft de eerste van de drie finales goed doorstaan en kon zodoende drie hele belangrijke punten bijschrijven in de jacht op handhaving. Het begon de zaterdagmiddag als nummer tien van de ranglijst, wat nacompetitie betekent, maar na de zege op concurrent UVS klimt men naar de achtste stek. De laatste twee duels zullen echter cruciaal gaan worden.

Het duel begon met een schitterend gebaar. De equipe van Boris van Es betrad het veld in witte shirts met hierop de tekst ‘Stay Stong Aart’ en stak hiermee de bekende clubman Aart Aarts, die te horen kreeg dat hij ongeneselijk ziek is, een hart onder de riem.
Eenmaal in het oranje gestoken begon de thuisploeg goed aan het duel. Het was vanaf de aftrap de gevaarlijkste ploeg, wat al snel in een voorsprong resulteerde. De UVS-doelman Luca van Belen moest grabbelen na een inzet van Sam van der Hoorn, waarna het Boy Vork was die de bal van dichtbij binnen kon frommelen voor de 1-0 voorsprong.

Nieuwkoop bleef de betere, ondanks ook een paar speldenprikjes van de bezoekers. Na vijfentwintig minuten kreeg Thijs van der Zon de bal goed mee en verdubbelde de Nieuwkoopse voorsprong. UVS kwam echter wel met een razendsnel antwoord en maakte er zodoende weer een wedstrijd van. Ondanks een eerste redding van doelman Thomas Boekestein, was hij kansloos op de rebound. De marge werd al snel weer teruggebracht naar een verschil van twee, want nog voordat de klok het half uur aantikte, kopte Noë Esselink vanuit een hoekschop de 3-1 tgen de touwen. Ondanks die ene tegengoal, had Nieuwkoop in de eerste helft volledig controle over het duel.

“De tweede helft was eigenlijk gewoon overleven en dat hebben we gelukkig gedaan”

Boy Vork zorgde zelf met zijn achtste van het seizoen voor de 1-0

De tweede helft toonde een iets ander beeld. UVS probeerde Nieuwkoop op te sluiten op eigen helft, wat ook lukte. Het lukte de ploeg uit Leiden echter niet om tot kansen te komen. De oranjehemden zelf loerden op de omschakeling. Het gevaarlijkst werd UVS tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Een inzet vanuit een scherpe hoekschop kon ternauwernood van de doellijn worden gehaald. Dit voorkwam een absoluut slotoffensief van de Leidenaren.

En zo boekte Nieuwkoop dus een zeer belangrijke overwinning, zag ook doelpuntenmaker Boy Vork: “We speelden denk ik een hele goede eerste helft waarin we een mooie marge opbouwen. De tweede helft was minder en eigenlijk gewoon overleven en dat hebben we gelukkig gedaan. Wel had ik gehoopt met deze drie punten iets meer afstand van de concurrentie te nemen, maar dat valt helaas wat tegen. Op dit moment staan we op de plek waar we uiteindelijk moeten staan. Met nog drie punten zouden we denk ik veilig moeten zijn, hiervoor hebben we nog twee wedstrijden. Ik denk dat we het gaan redden…”

Spannend wordt het zeker, de concurrentie heeft ook een – zij bhet op het oog – iets eenvoudiger programma. Nieuwkoop dat dus naar de achtste stek klom heeft slechts één punt voorsprong op de gevaarlijke tiende plek. De komende twee weken wachten het uitduel tegen DONK en sluit men af op eigen veld tegen Foreholte. Daarin zal de ploeg van Van Es zich moeten gaan verzekeren van handhaving in de 2e klasse.