Voorbeschouwing op speelronde 20

Van de redactie | Er staan weer een aantal mooie affiches op de rol. Donderdagavond al gaat TAVV op bezoek bij RVC’33 dat net als de Ter Aarders op de laatste plaats bivakkeren. Nieuwkoop treft een week voor de belangrijke derby tegen Aarlanderveen een andere titelkandidaat en zal dus vol aan de bak moeten. Aarlanderveen neemt het op tegen het zeer matige Van Nispen en kan dus iets meer de krachten sparen. Hoe zal het NSV’46 dit weekend een week na het vertrek van trainer Robert Swart vergaan? Heeft dit pittige besluit het gewenste effect of blijven de Noordenaren ook tegen LSVV aanmodderen? Zal Nicolaas Boys buurman Zevenhoven een dienst bewijzen in de strijd om het zilver door BSC’68 puntverlies toe te brengen? We gaan het allemaal weer zien er is in ieder geval genoeg om naar uit te kijken!

RVC ’33 – TAVV
De wedstrijd tussen RVC ’33 en TAVV wordt al twee dagen eerder afgewerkt. Op donderdagavond wordt er in Reeuwijk om 20:30 uur afgetrapt tussen twee ploegen die momenteel samen de laatste plaats bezet houden. Waar TAVV na de winterstop nog driemaal wist te winnen, moet RVC het doen met zeven nederlagen en slechts één gelijkspel. Dit gelijkspel werd ook op een donderdagavond behaald, toen het doelpuntloos gelijkspeelde bij Legmeervogels. Beide ploegen lijken zich er al bij neergelegd te hebben dat het volgend seizoen in de de derde klasse gaat uitkomen. Vooral de eer staat dan ook op het spel, waarbij TAVV zich wil revancheren van de nederlaag eerder dit seizoen. Toen ging het op eigen veld met grote cijfers (0-4) onderuit tegen RVC. Deze uitslag gaat het ditmaal niet worden. Wij houden het echter op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Aarlanderveen – Van Nispen
Voor de thuiswedstrijd tegen Van Nispen zal men bij Aarlanderveen ongetwijfeld het telraam erbij hebben gehaald. Van Nispen kreeg al 78 treffers tegen en dat komt op meer dan vier per wedstrijd terecht. Het enige waarvoor men in Aarlanderveen moet oppassen is dat men niet te makkelijk denkt en onderschatting op de loer ligt, want op alle elf de posities hebben de manschappen van Sander van Dijk meer kwaliteit rondlopen. Een vroege beslissing in de wedstrijd zou ook fijn zijn, aangezien in de komende weken de weken van de waarheid zijn met wedstrijden tegen Nieuwkoop, VVSB, Blauw-Zwart, FC Oegstgeest en DWO. Als het deze reeks zonder kleerscheuren doorkomt, dan kan het wel eens een heel mooi slot van de competitie voor ze worden… In De Zilk won Aarlanderveen met 1-6 en wij denken ditmaal aan een vergelijkbare uitslag.
Poule tip: 6-0

Nieuwkoop – Blauw-Zwart
Een week voor de derby tegen Aarlanderveen staat er voor Nieuwkoop allesbehalve een tussendoortje op het menu. Op eigen veld ontvangt men Blauw-Zwart, één van andere overgebleven titelkandidaten. De ploeg uit Wassenaar is al twaalf wedstrijden ongeslagen en vind zichzelf terug op de derde stek, één punt achter Nieuwkoop en Aarlanderveen die wel een wedstrijd tegoed hebben maar deze dus volgende week tegen elkaar inhalen. De tegenstanders verloren net als de oranjehemden pas tweemaal dit seizoen en de laatste keer dat men verloor was op 12 november. Wel liep het toen tegen een 5-0 thuisnederlaag op en heette de tegenstander… Nieuwkoop! De vooruitzichten zijn dus op het eerste oog goed voor de mannen van Boris van Es, maar gemakkelijk zal het zeker niet gaan worden. Nieuwkoop zal de spanning gaan voelen, een week voor de derby wil je immers geen fout maken. Wie zal deze topper – tevens de Jumbo-wedstrijd van de week – gaan winnen? Op basis van de eerdere ontmoeting zetten wij in op Nieuwkoop.
Poule tip: 2-0

BSC ’68 – Nicolaas Boys
Nicolaas Boys kan buurman Zevenhoven helpen door BSC ’68 puntverlies te bezorgen. Op voorhand heeft men in elk geval niet geholpen, want het mist in Peter Burgmeijer en Joey van den Haak twee sterkhouders door schorsingen. In Nieuwveen was het een spannende wedstrijd, waarbij de bezoekers uit Benthuizen aan het langste eind trokken (0-1). De afgelopen weken verlopen voor Nicolaas Boys wisselvallig. Overwinningen en nederlagen worden met elkaar afgewisseld, terwijl BSC stabiel en overtuigend blijft winnen. De laatste vijf wedstrijden kreeg men zelfs geen enkel doelpunt tegen en hierdoor blijft men Zevenhoven in de nek hijgen. Mits Zevenhoven geen misstap begaat denken wij dat de marge van drie punten verschil in tact blijft.
Poule tip: 2-0

LSVV 70 – NSV’46
Zal het vertrek van trainer Robert Swart het gewenste schokeffect met zich teweegbrengen of weten de Noordenaren de rug nog altijd niet te rechten? Ze zullen het dit weekend moeten gaan laten zien op bezoek bij LSVV, de Leidse studentenclub dat op de ranglijst in de nek hijgt van NSV’46. Wel zit er ook bij de Leidenaren de laatste weken een beetje zand in de motor nadat het eind 2022 en begin 2023 nog een reeks mooie resultaten boekten waaronder een gelijkspel tegen koploper Zevenhoven. In november hadden ze echter niks in te brengen tegen NSV’46 dat thuis een eenvoudige 6-1 overwinning bijschreef. Maar de vlag hangt er nu dus heel anders voor, het is immers crisis in Noorden. Men wil wegblijven van de p/d plaatsen en heeft zelf uitgesproken hiervoor te vrezen. Mede hierdoor was de ruime verliespartij van afgelopen week de laatste wedstrijd van trainer Swart in Noordense dienst. De spelersgroep had er geen vertrouwen meer in dat Swart het tij zou kunnen doen keren en dus werd er in goed overleg besloten om acht wedstrijden voor het einde de samenwerking te verbreken. Er moet gewonnen gaan worden wil men niet nog verder wegzakken. Zal Roland Leliveld, die begint aan minstens zijn derde periode als interim-coach, de ploeg weer aan het voetballen krijgen en belangrijker nog; het vertrouwen weer teruggeven? Want daar ontbreekt het aan bij de ploeg die gezien de kwaliteiten met Zevenhoven en BSC zou moeten strijden om de titel…
Poule tip: 1-2

Zevenhoven – Warmunda
Eén van de twee competitienederlagen leed Zevenhoven uit bij Warmunda. Toen werd er met grote cijfers (4-1) verloren, echter lijkt dit alweer een eeuwigheid geleden. Sinds de winterstop heeft Zevenhoven alleen nog maar gewonnen en ondanks dat de druk met de week toeneemt, lijkt men steeds meer vertrouwen in een goede afloop te krijgen. Er staat nog zeven finales op het spel, waarvan drie op eigen veld. Warmunda, dat nog meedoet om de laatste nacompetitieplaats maar ook nog de punten hard nodig heeft om degradatie te voorkomen, wordt volgens onze glazen bol in elk geval met een nederlaag naar huis gestuurd. Hierdoor zullen er alleen maar lachende gezichten te zien zijn op de veiling die later in de avond in de kantine van SV Zevenhoven plaatsvindt.
Poule tip: 3-1

Sportief – Terrasvogels
Voor Sportief staat er deze week wederom een thuiswedstrijd op het programma. Na de 5-3 overwinning van vorig weekend ontvangt men nu Terrasvogels, de nummer vijf van de ranglijst. Kijkend naar de stand heeft Sportief niet veel te vrezen van de bezoekers dat al zevenmaal verloor dit seizoen, tegen de nul nederlagen van Sportief. Wel werd ook vorige week weer zichtbaar dat wanneer Sportief de touwtjes wat laat vieren het gemakkelijk tegen tegentreffers oploopt. In de uitwedstrijd boekten de mannen van toen nog Johan Peper een 1-5 overwinning en dus zal men vol vertrouwen de blauwhemden ontvangen. Maar men is gewaarschuwd want Terrasvogels is één van de ploegen die MO, de concurrent voor de titel, een nederlaag toebracht. Maar dat deed de tegenstander van vorige week ook en ook dat kwam dus goed. Wij voorzien dan ook geen problemen.
Poule tip: 4-1

Altior – DSOV
Voor Altior staat er andermaal een lastige wedstrijd op het programma, simpelweg omdat er in deze tweede klasse geen slechte ploegen zitten. In Langeraar zal men echter vol vertrouwen de poorten opendoen voor DSOV uit Vijfhuizen. Thuis is Altior immers al drie wedstrijden ongeslagen en kreeg het in die drie wedstrijden ook geen enkele goal tegen. Tel daarbij op dat er in Vijfhuizen een 2-3 overwinning werd geboekt door de mannen van Arjan van der Laan en je snapt waar dat vertrouwen vandaan komt. Wel werd er vorig weekend een harde tik geïncasseerd en dat is nooit lekker. De tegenstander won uit bij KDO wél en zal dus ook met een goed gevoel afreizen. Genoeg ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag dus! Voor zover wij het kunnen voorspellen blijven de drie punten in Langeraar.
Poule tip: 2-1

De wedstrijd van de week is Nieuwkoop – Blauw Zwart. Beide ploegen strijden om het kampioenschap in de derde klasse A.
Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Nieuwkoop tegen 4e divisionist Nieuwenhoorn in kwartfinale KNVB Beker

TAVV heeft rode lantaarn weer in handen na nederlaag bij RVC