Nieuwkoop tegen 4e divisionist Nieuwenhoorn in kwartfinale KNVB Beker

Zeist | Vanmiddag heeft in de Zeisterbossen de loting voor de kwartfinales van de KNVB Beker plaatsgevonden. Het lot heeft hierbij bepaald dat Nieuwkoop op eigen veld zal aantreden tegen vierde divisionist Nieuwenhoorn. 

Nadat Nieuwkoop in de poulefase te sterk was voor Haastrecht, Woerden en CVC Reeuwijk, won het in de eerste ronde van eersteklasser Olympia (2-1). In de tweede ronde was Nieuwkoop vrijgeloot, vlak voor de winterstop verraste men in de derde ronde vierde divisionist Zwaluwen (0-1). Vorige week dinsdag moest men in de achtste finales aantreden tegen eerste klasser RVVH en deze wedstrijd mondde na een 1-1 eindstand uit in een strafschoppenserie. Deze werd uiteindelijk met 2-4 gewonnen, waardoor het als enige derdeklasser een plaats bij de laatste acht heeft bereikt.

De wedstrijd tegen de huidige nummer vier in de vierde divisie A zal plaatsvinden op dinsdag 11 april om 20:00 uur. Drie dagen eerder speelt Nieuwkoop de topper tegen Aarlanderveen, dus Boris van Es krijgt waarschijnlijk niet de gelegenheid om enkele spelers voor het bekerduel te sparen.

De overige bekerwedstrijden zijn als volgt:
Zaterdag 8 april: SJC (4e divisie) – Spartaan’20 (1e klasse)
Maandag 10 april: RKAVV (4e divisie) – Westlandia (4e divisie)
Woensdag 12 april: XerxesDZB (1e klasse) – HBS (4e divisie)

RODA’23 maatje te groot voor Altior

Voorbeschouwing op speelronde 20