TAVV heeft rode lantaarn weer in handen na nederlaag bij RVC

Reeuwijk Dorp | In verband met het 90-jarig bestaan van de thuisploeg werd de competitiewedstrijd tussen RVC’33 en TAVV met twee dagen vervroegd. Zodoende kwam men op donderdagavond al in actie.

Door de uitslagen van afgelopen weekend is het voor beide ploegen nu wel bekend dat ze volgend seizoen zo goed als zeker een klasse lager gaan spelen. Toch willen ze waardig afscheid nemen van de tweede klasse en sowieso niet als de nummer laatst het seizoen beëindigen, een positie die ze voorafgaand aan het duel gedeeld in handen hebben. Alleen Legmeervogels lijkt nog in te halen te zijn en zou een andere optie voor de rode lantaarn kunnen zijn.

Ondanks de nederlaag tegen Kagia koos Dennis Tijssen ervoor om met deze elf namen in de basisopstelling aan te treden. TAVV begon echter dramatisch aan de wedstrijd en leek teveel naar het Nederlands Elftal te hebben gekregen. Want waar Nederland binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek tegen de Fransen, gold hetzelfde voor TAVV tegen RVC. Gelukkig maakte de uitstekend spelende Donny van der Neut enkele minuten later al de aansluitingstreffer. Na de 2-1 onststond een fase met kansen over en weer, maar tot ieders verbazing werd er tot aan de rust niet meer gescoord.

“Er waren zoveel kansen over en weer, het had net zo goed 7-7 kunnen worden…”

Sebas van der Voorn | Middenvelder TAVV

Voor de tweede helft kwam TAVV beter de kleedkamer uit dan een uur eerder. Al snel kreeg het een strafschop, maar aanvoerder Yannick Otto faalde vanaf elf meter. Een paar minuten later werd het alsnog gelijk door opnieuw uitblinker Van der Neut. Even later leek hij ook de 2-3 op zijn schoen leek te hebben, echter belandde zijn inzet op de binnenkant van de paal waardoor het gelijk bleef. Uiteindelijk kon RVC wel zijn derde treffer van de avond maken en in de slotfase werd het ook nog 4-2, maar dit doelpunt was vooral van statische waarde.

Middenvelder Sebas van der Voorn sprak na afloop over een open wedstrijd. “Het had net zo goed 7-7 kunnen worden, want wat een kansen waren er over en weer… Yannick die een penalty mist, Donny die één-op-één op de paal schiet. Het was gewoon een doorsnee wedstrijd zoals zo vaak dit seizoen eigenlijk.”

Aankomend weekend komt TAVV dus niet in actie en ook in het Paasweekend is men vrij. Hierdoor speelt men op zaterdag 15 april pas weer de volgende competitiewedstrijd, dan treed het thuis tegen DoCoS aan.

Rodney Pater; Bjorn Valentijn, Roel Vogel (Youri Looyestijn), Yannick Otto ©, Chiel Konings; Kevin van Wijk (Kevin van Broekhoven), Sebas van der Voorn, Stan van Smoorenburg (Mike Keijzer), Yassine El Mariami (Ahmed Sharief); Donny van der Neut (Dorus Boddeke), Eric van der Hout