Na harde nederlaag bij SJZ volgt ‘Swarte’ bladzijde NSV’46: trainer en club uit elkaar…

Zoeterwoude/Noorden | NSV’46 speelde gister een dramatische eerste helft waarin het maar liefst vijf tegengoals incasseerde. Een dag na het debacle kwam het nieuws naar buiten dat de club en trainer Robert Swart wegens een gebrek aan vertrouwen vanuit de spelersgroep per direct uit elkaar gaan… 

NSV’46 startte nog vrij behoorlijk aan het duel en was voetballend – geloof het of niet – niet eens zo heel slecht. Na een klein kwartier kwam het op een 1-0 achterstand en in de twintig minuten die hierop volgden stapelden de kolderieke momenten zich op met een 5-0 achterstand tot gevolg.
De Noordenaren scoorden via Robin van Koert nog voor de thee de 5-1, maar speelden uiteraard een verloren wedstrijd. Na de rust verscheen er een beter NSV’46 dat via een strafschop van andermaal Van Koert en een goal van Stefan van Tol nog terugkwam tot 5-3. Verder liet SJZ het niet komen.

“We kregen nog een goede kans op de gelijkmaker maar die bleef uit en na de 2-0 ging het hard. Dan zie je dat het bij ons niet goed zit momenteel en dat de koppies wat sneller gaan hangen”, aldus Jim Groenendijk die op het moment van spreken nog geen idee had wat de nederlaag amper vierentwintig uur later voor gevolgen zou hebben.

Nadat duidelijk werd dat de spelersgroep het vertrouwen kwijt is in de trainer volgde er in Noorden een crisisberaad waar de uitkomst dus inmiddels bekend van is. Bij monde van voorzitter Wilfred Geerlof kwam er als eerst een reactie vanuit de Noordense vereniging: “De nederlaag van gisteren ligt natuurlijk niet aan de trainer laat dat duidelijk zijn. Hij heeft er alles aan gedaan dat weet ik zeker, maar als de spelersgroep het vertrouwen kwijt is hebben we een probleem. Er was geen draagvlak meer en er moest dus echt iets gebeuren. In goed overleg met Robert zijn we tot deze conclusie gekomen, hoe pijnlijk ook. We betreuren ten zeerste dat het zover heeft moeten komen, zeker gezien het feit dat we op een haar na de eerste periode binnenhaalde. Ik heb de spelersgroep wel medegedeeld dat er ook vanuit hen nu een passende reactie wordt verwacht.”

“De sfeer werd steeds negatiever en wanneer de resultaten uitblijven is dat lastig te doorbreken”

Stefan van Tol sprak van een zwarte bladzijde

Vanuit de spelersgroep reageerde aanvoerder Stefan van Tol en hij vatte de jongste gebeurtenissen zeer realistisch samen: “Dit is gewoon ronduit klote”, aldus de aangeslagen aanvoerder. “Robert heeft er naar mijn weten alles aan gedaan en dit ligt ook echt niet alleen aan hem. Als je gisteren ook kijkt, dat moet je gezien hebben anders geloof je het niet. We krijgen vijf doelpunten tegen en wanneer deze gefilmd waren zouden deze de wereld over gaan. Ongelofelijk, de ene tegengoal was nog schandaliger dan de ander. Natuurlijk de resultaten zijn niet goed en gister was het weer dramatisch en nu wordt Robert min of meer geslachtofferd. Het is niet zo dat ons niks te verwijten valt. Deze groep vergeet weleens ook naar zichzelf te kijken. Vooraf noemt iedereen ons als titelkandidaat maar wanneer je dan ziet hoe we momenteel voor de dag komen en waar we staan op de ranglijst, dan is dat beschamend. Vanuit de groep wordt alles de laatste tijd in het negatieve getrokken en de sfeer werd hierdoor ook met de week slechter. Dit is op een gegeven moment lastig te doorbreken zeker als de resultaten uitblijven. Dit is gewoon een collectief falen, maar het is zoals het is. Het vertrouwen was er van weerskanten niet meer, dit is in mijn ogen een hele zwarte bladzijde maar we moeten door. De p/d-plaatsen komen dichterbij en hier moeten we zo snel mogelijk afstand van nemen. Ik wil niet met clichés strooien maar de neuzen moeten snel dezelfde kant op om verdere problemen te voorkomen.”

“Ik baal enorm, ik had het seizoen alsnog graag afgemaakt”

Robert Swart had begrip voor het besluit maar had het liever anders gezien

Robert Swart laat in een reactie weten begrip te hebben voor het besluit van de club, maar had het niet op deze manier zien aankomen. “Ik baal hier uiteraard enorm van. We zijn nu bijna drie jaar met elkaar bezig en om dan acht wedstrijden voor het einde tot dit besluit moet komen is gewoon klote. Wanneer ik naar mezelf kijk heb ik er voor mijn gevoel alles aan gedaan, dit is alleen dus niet genoeg gebleken blijkbaar. En dit zeg ik zonder enige rancune. NSV’46 heeft mij de kans gegeven en ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad, maar wanneer zoals nu een deel van de spelersgroep het vertrouwen in de trainer is verloren is dat voor een trainer heel lastig te keren en dit de uitkomst. Als club kies je dan voor de groep, ik weet hoe het werkt. Wel denk ik dat soms de angst regeert. NSV’46 is bang in de degradatiezorgen te geraken en dit is in mijn ogen nonsens. Hier ben ik geen moment bang voor geweest. In theorie staan we nog op de vierde plaats zelfs. Maar nogmaals van mijn kant geen boosheid, wel baal ik enorm. Ik had het seizoen graag afgemaakt. Voor nu kan ik alleen maar hopen dat het tij zich keert en NSV’46 zijn doelstellingen alsnog haalt.”

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Nick Geerlof, Stefan van Tol ©, Jim Groenendijk, Robbin Verhaar; Jeffrey Pieterse, Menno de Jong (74. Florencia Faneyte), Cas van der Hoorn; Robbie Geerlof, Robin van Koert, Kamiel Disseldorp (60. Sam Hoogendoorn)

Foto: Kees Verhaar

Nieuwkoop met goed gevoel naar cruciale weken na zege op VVSB

Kagia drukt TAVV nog dieper in de zorgen