Voorbeschouwing: Altior vecht zaterdag in finale tegen Meerburg om lijfsbehoud

Alphen aan den Rijn | Altior is nog één horde verwijderd van een langer verblijf in de zaterdag derde klasse. Deze te neme horde luistert naar de naam Meerburg, de vierdeklasser die zich verzekerde van een nacompetitieticket door in de competitie met onder meer NSV’46 en Nicolaas Boys de derde periode te grijpen. Zal het de Langeraarders lukken de withemden uit Zoeterwoude te verslaan?

De reeks van Altior richting deze finale is inmiddels wel bekend. Na een min of meer dramatisch verlopen seizoen bleef men ternauwernood Lugdunum voor en ontliep men op die manier directe degradatie. Terecht ook gezien het niveauverschil tussen degradanten Zevenhoven en de Leidenaren en daartegenover de ploeg van Arjan van der Laan. Altior beschikt over meer individuele kwaliteiten en scorend vermogen dan de beide ploegen die komend seizoen in de vierde klasse actief zullen zijn.
In de nacompetitie ‘overleefde’ Altior de eerste twee rondes. Tegen respectievelijk FC Oegstgeest en RCSV Zestienhoven moest er een verlenging aan te pas komen en stond men min of meer meermaals op uit de dood. Waar het eerste duel uiteindelijk via strafschoppen beslist werd, verzekerde Altior zich tegen de Rotterdammers in de verlenging van een finaleplaats.

Dan Meerburg. De ploeg van trainer Nick Poot pakte dus de derde periode, net voor NSV’46 dat drie punten minder wist te verzamelen. Wat opvalt kijkend naar de statistieken van Meerburg is de dat men samen met kampioen Teylingen de meest productieve ploeg was van 4A en daarnaast beschikt over de minst gepasseerde verdediging. Het aanvalsspel is vaak zeer gevarieerd en de ploeg beschikt over een hoop diepgang. Vooral aan de rechterkant bezorgt Lars Barthen zijn tegenstanders vaak kopzorgen. De aanvalslinie wordt steevast aangestuurd door spelmaker Tom Klumperman die naast een prima passing over een hoop loopvermogen beschikt en vergeleken kan worden met Tom van der Weijden aan Langeraarse zijde. In Max van Steen beschikken de withemden over een goalgetter van formaat, zo liet hij afgelopen week nog maar eens zien in de nacompetitiewedstrijd tegen WCR waarin hij liefst viermaal doel trof.
Meerburg heeft in tegenstelling tot Altior één wedstrijd in de nacompetitie achter de rug en had hierin geen kind aan WCR. De ploeg uit Rhoon werd met maar liefst 7-1 van het veld gevaagd. Hierdoor kunnen we geruststellen dat Meerburg zaterdag de lichte favoriet is. Niet alleen heeft het minder vermoeide benen, daar Altior tweemaal toe 120 minuten moest knokken, ook is Meerburg al zes duels op rij ongeslagen.

Arjan van der Laan en nacompetitie-assistent Manfred van der Bosch zullen samen een goed plan moeten smeden om de aanvalsdriften van Meerburg af te stoppen. Hoe gaan zij zich wapenen tegen de 4-3-3 formatie van Poot? En wie krijgen de taak om Klumperman en Barthen onschadelijk te maken? We gaan het allemaal zaterdag om 14.30 uur zien op het terrein van AVV Alphen.

Zal de onverzettelijkheid van Altior weer de doorslag gaan geven? We hopen het!

Door: Luuk Valentijn

Altior overleeft ware thriller tegen Zestienhoven en kan zich gaan opmaken voor finale tegen Meerburg

0172SPORT, Altior, Joost Sassen

Na derde thriller op rij toch degradatie voor Altior