Voorbeschouwen met Rick Keijzer en Kevin van Wijk op Altior – TAVV

Langeraar | Komend weekend staat de derby Altior – TAVV op het programma, de eerste keer in competitieverband. De wedstrijd in Ter Aar eerder dit jaar eindigde in een 1-1 gelijkspel en kijkend naar de ranglijst lijkt de ploeg van Ludo Pistorius de favoriet, ware het niet dat er voor de ploeg van Arjan van der Laan meer op het spel staat. Zij zijn op zoek naar de laatste strohalm om nacompetitievoetbal te voorkomen. Met Altior-aanvaller Rick Keijzer en TAVV-aanvoerder en wingback Kevin van Wijk blikken wij vooruit op deze kraker.

Rick we beginnen bij jou. Voordat we de wedstrijd van dit weekend erbij pakken eerst de vraag: Hoe is jou
eigenlijk de overstap van de zondag naar de zaterdag bevallen?

“Mij bevalt het eigenlijk heel goed. Vorig jaar zaten we in een competitie met clubs die niet echt om de hoek lagen en was je vaak langer onderweg dan dat we aan het voetballen waren. Dat is dit jaar anders en daarbij spelen we nu ook leuke derby’s met vaak een feestje daarna.”

Merk je verschil in niveau tussen de tweede klasse op zondag en de derde klasse op zaterdag?
“Ik moet zeggen dat de teams dit jaar qua niveau heel dicht bij elkaar liggen en erg aan elkaar gewaagd zijn. Iedereen kan van elkaar winnen, dit zie je ook wekelijks terug in de uitslagen en aan de stand. Dat was vorig seizoen anders, maar het grote verschil met afgelopen seizoen is dat er toen meer spelers rondliepen met individuele kwaliteiten.”

Dan naar jou Kevin. Inmiddels zit driekwart van het seizoen erop. Hoe bevalt het om met TAVV weer terug te zijn in de derde klasse?
“Het bevalt ons erg goed, het is een leuke competitie waar veel derby’s in zitten. Bovendien staat alles al het hele seizoen dicht bij elkaar wat het erg spannend maakt.”

Op dit moment staan jullie in de veilige middenmoot, maar jullie doen eigenlijk nog op alle fronten mee. Kijken jullie meer naar boven of eerst naar onderen?
“Zoals ik net al zei, het staat heel dicht bij elkaar. Als je wint en de andere uitslagen zijn gunstig, dan kun je zomaar weer klimmen op de ranglijst en als je verliest dan kun je zo ook weer zakken. Het is, zoals Rick ook al aangaf, allemaal aan elkaar gewaagd. Om eerlijk te zijn kijk ik het hele seizoen toch altijd meer naar de clubs die onder ons staan dan naar degene boven ons. Onze doelstelling was om ons zo snel mogelijk veilig te spelen en dan zien we wel of we nog ergens om kunnen spelen, dit blijft onveranderd.”

“Ik kijk meer naar de clubs die onder ons staan dan naar degene boven ons”

TAVV-aanvoerder Kevin van Wijk over de positie op de ranglijst.

Ja Rick, TAVV dus in de veilige middenmoot waar jullie nog verre van veilig zijn… Hadden jullie voorafgaand gedacht te moeten vechten voor lijfsbehoud? Enig idee waar dit aan ligt?
“Nee, zeker dit had ik niet verwacht, maar ik had ook weer niet verwacht dat dit seizoen een makkie zou worden. Mede door vele blessures moeten we dit seizoen, zeker voorin, vaak sterkhouders missen. Het is ook niet dat we wekelijks worden weggespeeld, zeker niet. Maar het kwartje valt de laatste tijd wel vaak de verkeerde kant op. Wel moeten we denk ik als team ook wat volwassener worden, en in sommige wedstrijden een overwinning uit het vuur slepen.”

Voorin hebben jullie dus steeds personele problemen, maar stond jij niet juist voorheen altijd in de voorste linie? Toch zien we jouw naam bijna steevast op het wedstrijdformulier staan…
“Ja klopt. We spelen nu 4-4-2 waardoor ik de positie van rechtsbuiten heb ingeruild voor die van rechtermiddenvelder. Mijn voorkeur gaat wel uit naar rechtsbuiten, maar ik vind dit eigenlijk ook wel een hele leuke positie. Ik kan er vaak overheen komen en zo gevaarlijk worden. De laatste weken sta ik door blessures ook weer af en toe weer in de voorste linie.”

“We moeten als team wel volwassener worden”

Rick Keijzer vind dat zijn team vaker een overwinning uit het vuur moet slepen

Kevin, jij staat gewoon weer op je vertrouwde positie en loopt als aanvallende back alweer heel wat jaartjes mee. Hoe bevalt het eigenlijk in het ‘nieuwe’ TAVV?
“Ik loop inderdaad al wat jaren mee, maar bij TAVV is niks veranderd hoor. Dus je kunt in mijn ogen niet van een nieuw TAVV spreken, alleen is de groep die we nu hebben wat jonger geworden. Een aantal spelers hebben hun kans gegrepen en zichzelf in de kijker gespeeld en dat is mooi om te zien.”

Zaterdag wacht de derby tegen Altior. Wat verwacht je voor wedstrijd? Zeker doordat jullie niet moeten verliezen en Altior juist moet winnen…
“⁠⁠Ik verwacht dat het een wedstrijd wordt die ook nu weer dicht bij elkaar zal liggen, maar door de stand op de ranglijst kan het nu ook een open wedstrijd worden omdat inderdaad wij niet mogen verliezen en Altior moet winnen om toch nog de aansluiting te behouden.”

Waar ligt de kracht van Altior en waar zijn ze te pakken?
⁠⁠”De kracht van Altior vind ik voorin liggen vooral, maar ook dat ze altijd iets extra’s kunnen geven tegen TAVV. Als wij vanuit onze organisatie blijven spelen krijgen wij altijd kansen en zullen we ervoor moeten zorgen dat we deze afmaken.”

En jij Rick, hoe schat jij jullie kansen in? Verliezen is eigenlijk geen optie…
“Ik heb er eigenlijk wel veel vertrouwen in. Daarnaast kijk ik er uiteraard ook naar uit want ik verwacht een drukbezochte derby. Het is natuurlijk ook een uitstekend moment om eindelijk die drie punten in Langeraar te houden. Maar TAVV is natuurlijk een goede ploeg. Ze beschikken over een aantal ervaren spelers die het team op sleeptouw nemen en met name voorin met snelle en behendige aanvallers kan TAVV voor veel gevaar zorgen.”

Je hebt er dus vertrouwen in. Maar we keken even in onze Bakker de Kruijf Poule en dat vertrouwen heb je gezien je voorspellingen iedere week want je zet Altior steevast op winst… Wat vul je deze week in?
“Ja klopt ik zet ons niet snel op verlies. Daarnaast denk ik ook echt iedere week dat we en goede kans maken om te winnen, maar deze week gaan we de drie punten écht in Langeraar houden. Ik heb 2-1 ingevuld!”

En jij Kevin, durf jij je ook aan een voorspelling te wagen?
“Natuurlijk! Ik verwacht ook een 2-1 maar dan in ons voordeel. Wij keren dus met de drie punten terug naar Ter Aar door met 1-2 te winnen.”

Oh en Rick, voor we het vergeten: De naam van Kevin zien we met één goal tussen onze doelpuntenmakers staan maar jouw naam ontbreekt nog steeds en dat als aanvaller… Gaan we jou ook nog een keer terugzien op het scoreformulier?
“Haha, ja tot nu toe is het nog niet gelukt, maar ik ben de laatste weken er wel steeds dichtbij. Maar scoren is niet het belangrijkste ik kan ook genieten van een assist en op dat vlak gaat het dit seizoen wel lekker. Volgens mij sta ik al op tien assists namelijk. Desondanks zou het zeker mooi zijn om dit weekend mijn eerste goal te maken.”

Bedankt mannen en uiteraard beide heel veel succes komende zaterdag. Deze wedstrijd is – evenals alle andere nog te spelen derby’s dit seizoen – de JRM Reizen wedstrijd van de week waarmee je dus dubbele punten kunt verdienen in onze Bakker de Kruijf Poule. Je voorspellingen nog niet ingevuld? Doe dat dan nu hier…

Voorbeschouwing zaterdag 6 april (Speelronde 20)

‘Herboren’ Nieuwkoop wint overtuigend van EMM ’21