Voorbeschouwing zaterdag 6 april (Speelronde 20)

Van de redactie | Na een weekje rust pakken we deze week de competitie én uiteraard onze poule weer op. En hoe kunnen we dat lekkerder doen dan met gelijk met een derby?! Of eigenlijk derby’s… Want in Langeraar kruizen Altior en TAVV de degens, waar Zevenhoven buurtgenoot Aarlanderveen ontvangt. Uiteraard is eerstgenoemde de ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ maar anders had deze titel naar Nieuwkoop – EMM ’21 gegaan. Ook op ‘De Dulen’ is de inzet erg hoog en staat de wedstrijd waarschijnlijk onder hoogspanning! Verder treft Nicolaas Boys de kloploper van 4A, heeft NSV’46 op papier een makkie en neemt Sportief het thuis op tegen Gouderak dat net als de ploeg van Jan Wouters onderin de vijfde klasse bivakkeert. Kortom; er valt weer genoeg te beleven op de velden in onze gemeente!

Nieuwkoop – EMM ’21
Een nacompetitiekraker zo kunnen we deze pot wel bestempelen. Beide ploegen vechten, met nog zeven duels op de rol, voor hun laatste kans om de nacompetitie te ontlopen. EMM ’21 kan Nieuwkoop de zo goed als zekere genadeklap uitdelen wanneer het ‘De Dulen’ met de drie punten in de tas weet te verlaten. Dan wordt het gat tussen beide ploegen vijf en lijken de kansen van Nieuwkoop om nog de negende plaats te pakken verkeken. Het gat naar die veilige negende stek is nu vier punten voor de ploeg van de afscheidnemende Boris van Es. Te overzien dus zou je zeggen… Ware het niet dat Nieuwkoop na de winter nog niet wist te winnen en de laatste overwinning zelfs dateert van 25 november. Toen won het op bezoek bij FC Oudewater, dat momenteel met vier punten meer een veilige positie in handen heeft. Het is dus nog lang niet gespeeld in 2C, maar dan moet er wel aan het vertrouwen worden gewerkt. Meerdere spelers hebben dit seizoen al aangegeven dat het daar momenteel aan ontbreekt. Dat een jongen als Mike Boelee aan heeft gegeven ook volgend seizoen in het oranje te spelen kan hier al aan bijdragen maar een zege op een concurrent is natuurlijk wat de ploeg op korte termijn nodig heeft het vertrouwen in elkaar te herstellen. En dat moet dus zaterdag tegen de fusieclub uit Roelofarendsveen gebeuren. In ‘De Veen’ was Nieuwkoop heer en meester maar liep het door een fout van Joris Verweij én het ontbreken aan scorend vermogen tegen een 1-0 nederlaag op. Na de zegetocht van afgelopen seizoen is er bij ons nog wél het vertrouwen in een langer verblijf in de tweede klasse. Wij denken dan ook dat Nieuwkoop deze strohalm pakt en zal zegevieren.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Zevenhoven – Aarlanderveen
In de uitwedstrijd kwam Zevenhoven flink tekort tegen Aarlanderveen. Na ruim een uur spelen stond het toen al 3-0 voor de thuisploeg. Dat Zevenhoven daarna nog wist te scoren en nog enkele goede kansen op de aansluitingstreffer kreeg, had er voornamelijk mee te maken dat de ploeg van Sander van Dijk het wel goed vond en er met de handrem op speelde. Inmiddels zijn we bijna vijf maanden verder en is er wel wat veranderd. Zevenhoven heeft inmiddels elf punten bij elkaar gesprokkeld. Het is dan nog wel hekkensluiter, maar geregeld gaat het met de punten aan de haal. Aarlanderveen heeft daarentegen een vrije val op de ranglijst gemaakt. Waar het lange tijd bovenaan stond, is het nu slechts de nummer zes op de ranglijst. Bovendien is het gat met de ‘onveilige’ tiende plaats nog maar vier punten. Natuurlijk heeft men ook nog zicht op plaatsen boven zich, maar het wordt nu in eerste instantie vooral zaak om het vege lijf te redden en daar had vooraf niemand rekening mee gehouden. Door de mindere vorm van de Aarlanderveense bezoekers en het eeuwige optimisme in Zevenhoven zetten wij in op een gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Altior – TAVV
Elk jaar gaat TAVV op bezoek bij Altior, maar dan is het in de zomer tijdens de Langeraarse feestweek voor de welbekende ‘kermiscup’. Nu zal men in Langeraar voor het eerst in competitieverband tegen elkaar aantreden. Eerder dit seizoen werd het in Ter Aar 1-1 en op voorhand denken wij dat dit opnieuw een ‘logische’ uitslag is. TAVV heeft acht punten meer en staat net boven de degradatiestreep, Altior lijkt de nacompetitie al niet meer te kunnen ontlopen. Toch zullen ze in deze derby op eigen bodem toch nog een alles-of-niets poging willen doen. Met een gelijkspel schiet men sowieso niets op, bij een overwinning mag men blijven hopen. Het kan dan ook wel een interessant affiche worden, zeker doordat de goed georganiseerde ploeg van Ludo Pistorius in elk geval niet wil verliezen en vooral via de omschakeling hoopt toe te slaan. Alles tegen elkaar afwegende gaan wij voor een gokje en zetten we in op de thuisploeg. Misschien ook wel omdat wij hopen dat durf en lef wordt beloond. Met Rick Keijzer en Kevin van Wijk blikten wij alvast vooruit op deze spannende derby. Dit duo-interview lees je hier
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Nicolaas Boys – Teylingen
Koploper Teylingen leek het even kwijt te zijn met twee nederlagen op rij, maar op een doordeweekse dinsdagavond werd wel de inhaalwedstrijd tegen Warmunda vakkundig gewonnen: 1-0. Hierdoor heeft men nog altijd een voorsprong van respectievelijk vijf en zes punten op concurrenten Meerburg en FC Oegstgeest, maar de paar misstappen die ze mochten begaan hebben ze nu al gemaakt. Er komt nu dus wel wat meer druk kijken bij de ploeg uit Sassenheim en wellicht kan men daar in Nieuwveen van profiteren. Nicolaas Boys kan namelijk frank en vrij voetballen. Met nog zeven wedstrijden te gaan kan het praktisch geen kant meer op en lijkt het dit seizoen als echte middenmoter te gaan besluiten. Uit kwamen de Nieuwveners behoorlijk tekort tegen Teylingen, toch dichten we ze ditmaal meer goede kansen toe. Toch houden we het bij een nipte nederlaag, maar het zou ons ook niet verbazen als het de bezoekers van de winst afhoudt.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Woubrugge – NSV’46
Twee weken na de harde nederlaag op bezoek bij Meerburg mag NSV’46 op bezoek bij Woubrugge. De groen-witten vechten met Sporting Leiden voor lijfsbehoud en staan enkel op doelsaldo nu op nacompetitie in plaats van directe degradatie. De Noordenaren zullen een gemotiveerd Woubrugge treffen dus. In het laatste duel verkocht men de huid al zeer duur. Tegen het sterke SJZ werd immers met 6-5 verloren, na een ruststand van 4-4. De hoogstgeplaatste ploeg uit Zoeterwoude wist uiteindelijk pas in de slotminuten de na rust opgelopen achterstand goed te maken.
De eerste ontmoeting tussen beide clubs eerder dit seizoen in Noorden was het nagenoeg eenrichtingsverkeer, maar had het twee goals van verdediger Stefan van Tol nodig om de ban te breken. NSV’46 overtuigde zeker in de eerste helft niet tegen een zeer matig Woubrugge. NSV’46 wil zo hoog mogelijk eindigen maar moet voor nu even “pas op de plaats maken” gaf trainer Dennis Tijssen aan. Eerst weer eens een reeks goede resultaten boeken en dan zien waar dit toe leidt. Een overwinning in Woubrugge mag de Utrechtse oefenmeester op zijn minst verwachten van zijn ploeg. En dat verwachten wij ook.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

Sportief – Gouderak
Sportief is uitgespeeld dit seizoen. De ploeg die vooraf dacht mee te doen om minimaal een periodetitel is tot de conclusie gekomen dat dit er niet inzit. Sterker nog, wanneer men momenteel naar de ranglijst kijkt moet men blij zijn dat er geen zesde klasse is. De ploeg dat het in potentie iedere ploeg in de vijfde klasse lastig zou moeten kunnen maken is ver afgegleden. Dit weekend neemt men het thuis op tegen Gouderak, de ploeg waarmee Sportief de tiende plaats deelt. Beide ploegen krijgen verschrikkelijk makkelijk doelpunten tegen en dit etaleerde men nog niet zo gek lang geleden in Gouderak. Eind januari werden de punten daar netjes verdeeld en moesten beide keepers viermaal vissen… Doelpunten gegarandeerd dus zaterdag zou je zeggen. Wij noteren er dan ook vier en gaan weer voor een puntendeling.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de derby in de derde klasse A tussen Altior en TAVV.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

SV Nieuwkoop versterkt selectie, ziet sterkhouders aanblijven en hoopt op jawoord jongelingen

Voorbeschouwen met Rick Keijzer en Kevin van Wijk op Altior – TAVV