‘Herboren’ Nieuwkoop wint overtuigend van EMM ’21

Nieuwkoop | Zaterdag 25 november, de dag van de laatste overwinning van SV Nieuwkoop. Na tien vruchteloze pogingen werd dit weekend eindelijk weer eens gewonnen en de ploeg van trainer Boris van Es oogde daarnaast haast ‘herboren’. Met goed voetbal werd concurrent EMM ’21 overtuigend verslagen.

Richard Voorend startte in de spits bij de thuisploeg en dacht al na zeven minuten te kunnen juichen toen hij een rebound tegen de touwen schoot, maar buitenspel zorgde ervoor dat zijn treffer niet telde. Aan de andere kant was de eerste kans in de zestiende minuut ook gelijk raak, maar deze telde wel. Joey van der Geest schoot van namens de bezoekers van dichtbij raak, 0-1.

Lang treuren deed Nieuwkoop niet, want binnen een paar minuten stond de gelijkmaker alweer op het bord. Boy Vork zag centrale verdediger Joppe Huigsloot twijfelen en snoepte hem de bal af. Vork zag EMM ’21-doelman Jochem van Rijn ver voor zijn doel staan en schoot met een fraaie lob de 1-1 binnen. De oranjehemden konden direct doordrukken. Voorend nam een voorzet ineens uit de lucht nemen, maar zag zijn poging over gaan. De voorsprong bleef niet lang uit want nog binnen het half uur was het opnieuw Vork die een voorzet vanaf de zijkant goed inschatte en de 2-1 binnenschoot.
Voorend en Sam van der Hoorn kregen snel na deze tweede treffer mogelijkheden om nog voor rust het duel te beslissen, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant was doelman Thomas Boekestein twee keer belangrijk met goede reddingen.

De tweede helft bleef Nieuwkoop goed voetballen. Het oogde een heel stuk frisser dan de afgelopen maanden en het spel was leuk om naar te kijken. Kansen kreeg het dan ook genoeg. Een goal van Noë Esselink acht minuten na rust werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Vork, Verhage en invaller Robin Voorend kregen in die fase goede mogelijkheden. Lucas Kooy was misschien wel het dichtste bij. Hij kopte vanuit een hoekschop de bal op de lat.

“We weten nu weer wat winnen is en gaan met veel vertrouwen de laatste zes wedstrijden van het seizoen in”

Thomas Boekestein heeft vertrouwen in een goede afloop

Het was wachten op de beslissing, en die kwam. Invaller Auke Westerduin gaf de bal goed mee op Van der Hoorn, die oog in oog met de keeper de bal in de verre hoek schoof, 3-1 en eindelijk weer eens drie punten voor Nieuwkoop.
“Dit voelt wel weer eens lekker ja”, opende doelman Thomas Boekestein zijn analyse. “De ontlading was zeker voelbaar in de kleedkamer! De overwinning vandaag was ook zeker terecht. Voetballend waren we veel beter en we creëerden veel kansen en maken drie goals maakt. Gezien de kansen hadden dit er overigens ook wel vier of vijf kunnen zijn. Maar al met al hebben we de gescoorde doelpunten na de winterstop vandaag verdubbeld en kunnen we weer omhoog kijken.”

Door de overwinning op EMM ’21 stijgt Nieuwkoop op de ranglijst een plekje en is de concurrentie t/m plek zeven ineens weer volop binnen bereik. Het vertrouwen om de nacompetitie alsnog te ontlopen is er dan ook nog in het Nieuwkoop-kamp. “We weten nu weer wat winnen is en gaan met veel vertrouwen de laatste zes wedstrijden van het seizoen in. Alles komt bij elkaar met zes ploegen binnen vier punten. Wanneer we de aankomende twee weken goede resultaten neerzetten, wat zeker moet kunnen gezien de tegenstander en de manier hoe we vandaag voetbalden, heb ik er alle vertrouwen in dat wij de nacompetitie gaan ontlopen.”

Volgende week neemt Nieuwkoop het in Gouda op tegen hekkensluiter Olympia.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Noë Esselink, Mike Boelee (73. Auke Westerduin), Lucas Kooy, Rick Pouw (65. Thijs Rekelhof); Thijs van der Zon (60. Jeffrey van Lith), Joris Verweij, Sam van der Hoorn, Dave Verhage; Boy Vork, Richard Voorend (65. Robin Voorend).

Door: Rick Sinnige & Luuk Valentijn | Archieffoto: Kees Verhaar

Voorbeschouwen met Rick Keijzer en Kevin van Wijk op Altior – TAVV

0172SPORT, Meerburg-NSV'46, Kevin Fransen

NSV’46 pakt na stroperige wedstrijd wel ‘gewoon’ de punten op bezoek bij Woubrugge