Voorbeschouwen met Jim Groenendijk en Sven Hoogervorst op NSV’46 – Nicolaas Boys

Noorden | Dit weekend staat de derby tussen NSV’46 en Nicolaas Boys op het programma. Beide ploegen wonnen hun laatste drie wedstrijden en ontlopen elkaar niet veel. Beide verzamelden zeventien punten, maar de Noordenaren hadden hier één wedstrijd minder voor nodig en staan op de ranglijst dus boven de Nieuwveners. Wat kunnen we zaterdag gaan verwachten? Wie slaat een gaatje? We vroegen het Jim Groenendijk van de thuisploeg en Sven Hoogervorst van de bezoekers. Zowel de vleugelverdediger als de jonge Nieuwveense aanvallende middenvelder verkeren in uitstekende vorm…

Jim we starten zoals altijd bij de thuisploeg en met een kritische noot: Voorafgaand aan het seizoen werd jullie door velen getipt als titelkandidaat, maar de start was niet geweldig, waar lag dit aan?
“Ondanks onze brede selectie met enkele nieuwe gezichten, was de ziekenboeg op een gegeven moment ook nogal groot. Hierdoor moest de trainer veel gaan schuiven met spelers. Ook zijn we net iets anders gaan spelen ik denk dat we daar als groep ook iets aan moesten wennen.”

De laatste drie wedstrijden werden door jullie gewonnen, hebben jullie het nu wél op de rit?
“Ja ik denk dat we het nu wel redelijk op de rit hebben ja. De trainingsintensiteit ligt erg hoog en dit ga je ook steeds meer terugzien in de wedstrijden. We creëren hierdoor iedere wedstrijd heel veel kansen, alleen moeten we deze nu nog zien om te zetten tot doelpunten.”

En jij bent weer helemaal terug natuurlijk… Na je blessure direct weer in de basis en belangrijk, ben je ook weer helemaal fit?
“Ja ik voel me weer helemaal fit, nu alleen nog zorgen dat dit ook zo blijft.”

Anderhalf jaar geleden gaf je in gesprek met ons nog aan dat je liever centraal achterin speelt dan rechtsback. Maar wanneer we je nu zien spelen lijk je daar helemaal op je plek met je diepgang en rushes langs de lijn. Ambieer je nog steeds een plek centraal achterin of heb je je nieuwe rol omarmd?
“Nee ik heb deze rol wel echt omarmd ja. Dit komt ook door onze speelwijze. Ik kan en mag namelijk veelvuldig mee in de aanval en zo ook gevaarlijk zijn voor ons.”

Sven dan naar jou. Nog altijd maar zeventien jaar en inmiddels al niet meer weg te denken uit het eerste elftal. Hoe bevalt het bij de senioren?
“Vorig seizoen ben ik er natuurlijk bij gekomen, maar ik merk wel dat het anders is. Je speelt tegen wat grotere en fysiekere gasten dan ik gewend was en zelf speel ik ook met allemaal oudere jongens. Hier kan ik natuurlijk veel van leren. Ik merk dan ook dat ik dit jaar weer stappen aan het maken bent.”

“Het zou mooi zijn om dit seizoen de dubbele cijfers halen en hopelijk weet ik zaterdag ook weer te scoren”

Sven Hoogervorst wist dit seizoen al vijf keer het net te vinden

Dat kun je wel zeggen, inmiddels heb je al vijf keer het net laten bollen… Waar gaat dit eindigen?
“Ja het is wel lekker dat ik al vijf keer gescoord heb. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn om de dubbele cijfers te halen. Maar ik doe gewoon mijn best en hopelijk weet ik zaterdag ook weer het net te vinden.”

Dan even terug naar jullie als ploeg. Ook jullie begonnen niet best aan het seizoen en wonnen ook de laatste drie wedstrijden. Hebben jullie het ook op de rit?
“Van de eerste drie wedstrijden hadden we er natuurlijk maar één gewonnen wat niet echt een lekker begin was nee. Daarna hebben we de draad ‘gewoon’ opgepakt en werden de afgelopen drie wedstrijden ook gewonnen. Die reeks willen we natuurlijk graag voorzetten aankomende zaterdag.”

Wat is in jouw ogen jullie grootste kwaliteit en wat is jullie zwakte?
“Ik denk dat de strijd die wij leveren één van onze grootste kwaliteiten is. Het maakt niet uit wie er staat, we gaan uit van onszelf en willen die wedstrijd hoe dan ook winnen. Ik denk dat we zaterdag van Vak-N ook weer extra energie krijgen om te winnen. Zwakke punten bij ons kan ik niet echt opnoemen, er zijn alleen verbeterpunten…”

Waar gaat dit seizoen voor jullie eindigen?
“Ik denk dat wij sowieso niet meer omlaag hoeven te kijken na de overwinning van afgelopen zaterdag op Meerburg. De vierde plaats mag best wel een doelstelling zijn. We zijn ook goed begonnen aan de periode, dus wellicht kunnen we deze wel pakken.”

Jim, we gaan langzaam aan naar de wedstrijd van zaterdag. Ook de tegenstander verkeerd dus in een goede vorm. Wat weet je van het ‘nieuwe’ Nicolaas Boys? Want er is daar wel wat veranderd sinds jullie laatste ontmoeting…
“Eigenlijk weet ik niet heel veel van ze. Tijdens de 0172SPORT-CUP troffen we ze en speelden zij in een 3-5-2 systeem, iets dat ze nog steeds doen geloof ik. Verder zal het vooral nog steeds een hardwerkende ploeg zijn…”

“De trainingsintensiteit is hoog en er zit nu een idee achter”

Jim Groenendijk over het verschil met afgelopen seizoen

Ook bij jullie is er wel wat veranderd? Een nieuwe trainer onder andere… Wat is het grote verschil ten opzichte van afgelopen seizoen?
“Dan kom ik toch gelijk weer uit bij de trainingsintensiteit, dat is denk ik toch wel het grootste verschil. We trainen vaak anderhalf uur volle bak én met een idee erachter. Op de wedstrijddagen hebben we ook, per tegenstander, meer een duidelijk strijdplan.”

Het gat met de koploper(s) is vrij groot dus beide ploegen zullen zich richten op de periodetitel. Om hierin geen averij op te lopen moet zaterdag de derby gewonnen worden… Heb je er vertrouwen in?
“Ja ik heb er wel vertrouwen in ja. Ik denk dat wij voetballend de betere ploeg zijn. Als wij gewoon ons eigen spelletje spelen en niet in hun spel meegaan denk ik dat we er voetballend goed onderuit kunnen komen en een hoop kansen kunnen creëren.”

Terug naar jou, Sven. Wordt het eigenlijk jouw eerste NSV-uit? Thuis was je er vorig seizoen in elk geval al wel bij… 
“Vorig seizoen deed ik uit ook al mee, haha… Maar dat maakt uit. Het is sowieso een wedstrijd waar ik naar uitkijk. Een derby is altijd leuk om te spelen en zeker met een fanatiek Vak-N erachter. En natuurlijk al het andere publiek wat er op afkomt.”

Wat is volgens jou de kracht van NSV’46 en waar zijn ze te pakken?
“NSV heeft een prima team staan, maar in de derby’s die ik gespeeld heb, hebben ze nog niet echt goed voetbal laten zien. Ik denk dat we gewoon naar onszelf moeten kijken, als we zelf gaan voetballen komt het wel goed.”

Wat kunnen onze lezers invullen bij de Bakker de Kruijf Poule?
Jim: “Ik denk dat wij 3-1 winnen, dus dat vul ik ook in. Ik adviseer de overige deelnemers om in ieder geval een overwinning voor ons invullen.”
Sven: “Ik denk dat wij de drie punten meenemen naar huis en houdt het op een 0-2 overwinning wordt voor de Boys.”

Bedankt mannen en uiteraard beide heel veel succes komende zaterdag. Deze wedstrijd is – evenals alle andere nog te spelen derby’s dit seizoen – de JRM Reizen wedstrijd van de week waarmee je dus dubbele punten kunt verdienen in onze Bakker de Kruijf Poule. Je voorspellingen nog niet ingevuld? Doe dat dan nu hier…

Nieuwkoop roemloos ten onder tegen Alphia

Succestrainer Boris van Es vertrekt bij SV Nieuwkoop