Nieuwkoop roemloos ten onder tegen Alphia

Nieuwkoop | Na twee prima overwinningen van Nieuwkoop in de afgelopen twee duels stond de ploeg van trainer Boris van Es voorafgaand aan dit weekend op de derde plek in de competitie. Concurrent Alphia kwam zaterdag naar Sportpark de Dulen en wist eigenlijk eenvoudig te winnen van de oranjehemden.

Vanaf de aftrap was het Alphia dat de wedstrijd maakte en tot kansen wist te komen. Nieuwkoop wist dit het eerste kwartier nog enigszins onder controle te houden, maar na achttien minuten lag de bal erin. Vanaf een meter of twintig schoot Bas Hazenbroek de bal achter Thomas Boekestein. Direct daarna kwam de thuisploeg goed weg, toen een doelpunt van Alphia wegens buitenspel werd afgekeurd.

Ook in het laatste kwartier voor rust bleven de kansen voor Alphia. Nieuwkoop kon simpelweg geen vuist maken tegen de Alphenaren en had moeite om van eigen helft af te komen, laat staan om tot kansen te komen. Doelman Boekestein was na een half uur belangrijk met een goede redding in de korte hoek. Niet veel later zagen de bezoekers opnieuw een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Een andere opvallende beslissing van de scheidsrechter was die om Alphia-speler Hazenbroek niet zijn tweede gele kaart te geven. Nadat hij eerder voor een stevige overtreding al geel had gekregen, spaarde de scheidsrechter hem vlak voor rust.

“De 0-2 was de nekslag, we speelden een verloren wedstrijd.”

Joris Verweij beleefde een kansloze middag met zijn ploeg

Met Robin Voorend en Auke Westerduin in de ploeg begon Nieuwkoop aan de tweede helft. Nadat Alphia al snel de lat raakte, deed ook eindelijk de thuisploeg van zich spreken. Zo zag Joris Verweij zijn inzet worden gekeerd, raakt Voorend raakte de lat en schoot Boy Vork een vrije trap op een haar na over. Net wanneer je dacht dat Nieuwkoop beter in de wedstrijd kwam nam Alphia het initiatief weer over op Sportpark de Dulen. Opnieuw werd een goal afgekeurd, maar snel daarna kregen de bezoekers een makkelijk gegeven strafschop. Mike Boelee kreeg de bal via zijn lichaam op de arm en de bal ging op de stip. Marwan Fennich zorgde vanaf elf meter voor de 0-2.
Mike Boelee werd nog als stormram naar voor gestuurd bij Nieuwkoop, maar verder dan een kopbal die werd gepakt door de doelman kwam hij niet.

Zo moest Nieuwkoop na twee overwinningen een vrij kansloze nederlaag slikken tegen Alphia, zag ook aanvoerder Verweij. “Zij hebben natuurlijk verdiend gewonnen vandaag. We kwamen al een paar keer goed weg en na de 0-1 moesten we zien terug te komen, dat ging moeizaam. De 0-2 was dan ook de nekslag. We speelden daarna een verloren wedstrijd, maar die strafschop… Hij gaat via Mike’s lichaam tegen zijn hand. Dat kan nooit een pingel zijn, sterker dat mág nooit een pingel zijn.”

Door de nederlaag zag Nieuwkoop onder andere Alphia voorbij gaan op de ranglijst en zakte het af naar de zesde plaats.