Succestrainer Boris van Es vertrekt bij SV Nieuwkoop

Nieuwkoop | Nog voordat Nieuwkoop het officieel naar buiten bracht lichtte trainer Boris van Es vorig weekend bij FC Oudewater in gesprek met het AD onbedoeld een tipje van de sluier: Na dit seizoen vertrekt de succesvolle oefenmeester bij Nieuwkoop.

Voorafgaand aan het gewonnen duel in Oudewater lichtte hij zijn spelersgroep in, afgelopen week bracht SV Nieuwkoop het bericht naar buiten.
Zo komt er na twee seizoenen een einde aan de succesvolle samenwerking tussen SV Nieuwkoop en de trainer uit Bodegraven, een samenwerking dat in ieder geval een volle prijzenkast opleverde. In zijn eerste seizoen legde de equipe van Van Es middels goed voetbal beslag op de kampioensschaal in de derde klasse. Als kers op de taart wist men na een schitterend bekeravontuur ook de districtsbeker te winnen, een historische mijlpaal. Ook werd tweemaal de 0172SPORT-CUP binnengesleept.

In gesprek met het AD gaf Van Es aan dat persoonlijke omstandigheden ten grondslag leggen aan zijn beslissing. De vader van twee wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en zal dus (tijdelijk) een stapje terugdoen van het voetbal.

Op de website van de oranjehemden valt te lezen: Uiteraard wenst SV Nieuwkoop Boris het allerbeste in zijn toekomstige avonturen, en de deur zal voor Boris altijd open staan om te komen kijken of wellicht in de toekomst nog eens terug te keren. Voor nu zetten we er echter met zijn allen volop de schouders onder om de mooie seizoensstart van ons vlaggenschip een sterk vervolg te gaan geven. Op naar een mooi restant van het huidige seizoen en na het seizoen een pracht afscheid.

Archieffoto: Kees Verhaar

Voorbeschouwen met Jim Groenendijk en Sven Hoogervorst op NSV’46 – Nicolaas Boys

Nicolaas Boys presenteert jubileumshirt