Voorbeschouwen met Eric van der Hout en Falco de Lange op TAVV – Zevenhoven

Ter Aar | Komende zaterdag staat de eerste 0172SPORT-derby op het programma. Op Aardam-West ontvangt het uitstekend aan het seizoen begonnen en gerenoveerde TAVV buurman Zevenhoven dat met twee nederlagen juist op een betere start had gehoopt. Met aanvallers Eric van der Hout van de thuisploeg en Falco de Lange van de bezoekers blikken we alvast vooruit op dit voetbalgevecht.

Eric, jullie zijn met ‘zes uit twee’ uitstekend aan het seizoen begonnen. Dit hadden jullie ook zelf niet verwacht denk?
“We zijn inderdaad uitstekend aan dit seizoen begonnen. Direct tegen twee sterke tegenstanders de winst binnenhalen geeft een goed gevoel en daarnaast een enorme boost voor de komende wedstrijden. Ik zou niet willen zeggen dat deze start voor ons onverwachts was, maar ik denk niet dat veel mensen dit hadden zien aankomen. Na twee speelronden drie of vier punten hadden we voor getekend. Dat het er zes zijn is dan natuurlijk alleen maar lekker.”

Jullie spelersgroep is natuurlijk behoorlijk veranderd ten opzichte van voorgaande seizoen. Tel er de nieuwe trainer nog bij op en je kunt spreken van een pittige renovatie. Welke kwaliteiten missen jullie nu en welke kwaliteiten zijn juist aan de selectie toegevoegd?
“Zeg dat wel zeg, er zijn na afgelopen seizoen volgens mij zeven of acht spelers weggegaan, en dat waren zeker niet de minste. Daartegenover staat dat er een aantal spelers bij zijn gekomen of terug zijn gekomen die we goed kunnen gebruiken. Ik denk dat de kwaliteit die wij enigszins missen is het rust aan de bal op de helft van de tegenstander. Wij willen er nog wel eens een handje van hebben om iets te gehaast een keuze aan de bal te maken waardoor we slordig balverlies lijden. Daarentegen staat de werklust die we voor elkaar over hebben. Dit team blijft zeker weten doorgaan totdat de scheidsrechter heeft gefloten voor het eindsignaal en geen seconde daarvoor!

Hij werd al even genoemd: de nieuwe trainer. Met Ludo Pistorius staat er een Ter Aarse trainer voor de groep, hoe bevalt het met hem?
“Tot nu toe nog enorm goed! Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem al wel kende omdat hij vroeger bij de D’tjes ook mijn trainer is geweest, maar voor wat ik tot nu heb gezien, ligt hij lekker in de groep. Heeft een goede visie bij TAVV, is tactisch vrij sterk, heeft goede communicatie richting de spelersgroep en staf en is niet bang om regelmatig even een biertje te drinken na de wedstrijd. Verder vertelde hij van de week dat hij het heerlijk vindt om boodschappen in de Dirk te doen omdat hij dan allemaal positieve dingen over TAVV te horen krijgt, dus volgens mij zit Ludo er zelf ook wel lekker in.”

Dan gaan we even naar de andere kant. Falco waar het in Ter Aar momenteel hosanna is, hadden jullie ongetwijfeld op een betere start gehoopt. Hoe kijk je terug op de afgelopen wedstrijden?
“Zeker, na een toch wel redelijk goede voorbereiding hadden we zeker op meer gehoopt en ook wel meer verwacht. Op de wedstrijd tegen RVC kijken we positief terug omdat we daar een heel goede eerste helft speelden en we door een hoop pech verliezen. Op de wedstrijd van afgelopen week tegen ASC kunnen we niet positief terugkijken. We maken erg veel verdedigende fouten en komen ook al binnen twintig seconden achter waardoor je gelijk achter de feiten aanloopt. Die wedstrijd werd terecht verloren.”

Is de start ook een direct gevolg van de promotie? Met andere woorden: Merk je dat het niveau in de derde klasse hoger is?
“Misschien wel, maar wat het meest opvalt is dat de fouten gelijk afgestraft worden. Dat was vorig jaar veel minder. Ik denk dat RVC misschien drie keer op doel heeft geschoten en ASC vijf keer, waarbij veel van die kansen voortkomen uit verdedigende fouten. Dit zal beter moeten en dus moet alles een tandje scherper, we zijn momenteel nog te kwetsbaar in deze formatie.”

“Van wat ik van TAVV gezien heb viel het niveau me niet mee..”

TAVV maakte in de onderlinge ontmoeting weinig indruk op Falco de Lange

Maar dit gaat wel goed komen dus? Waar verwacht (of hoop) je dat Zevenhoven dit seizoen zal eindigen?
“Onze doelstelling is uiteraard directe handhaving, maar het zal erg lastig worden gezien je dan bij de bovenste negen moet eindigen. Tegen veel teams hebben we ook nog nooit gespeeld, dus ik durf nog niet te zeggen welke ploegen te kloppen zijn. Laten we het op plek negen houden, dan mogen we tevreden zijn.”

Terug naar jou Eric, wat zijn jouw verwachtingen voor TAVV dit seizoen?
“Ik denk dat TAVV gaat meedraaien in het linkerrijtje. De eerste twee wedstrijden hebben we, denk ik, laten zien dat we een lastige ploeg zijn om tegen te spelen en dat er niet zomaar ‘even’ over ons heen gelopen kan worden.”

En dan begin je ook gelijk weer met scoren, iets dat afgelopen seizoen na je topscorerstitel van het seizoen daarvoor nogal moeizaam ging…
“Ik maak er direct twee en het is natuurlijk altijd lekker als je als spits een goede start van het seizoen hebt. Mijn persoonlijke doel is dan ook er zoveel mogelijk te maken. Ik mik toch wel op een doelpuntje of vijftien dit seizoen.”

“We gaan de pot dichtgooien tot de tachtigste minuut en daarna de 1-0 te maken”

TAVV-spits Eric van der Hout over de tactiek van zaterdag…

En dan de derby… Zaterdag spelen jullie tegen Zevenhoven. Wat weet je van hen?
“Nou op tijdens de 0172SPORT-CUP hebben wij ook al tegen hun mogen spelen. Volgens mij ontbraken bij er bij hen toen nog wel een aantal spelers, maar ik vond wel dat wij destijds de overhand in de wedstrijd hadden. Maar buiten het feit dat zij nu nog op nul punten staan en dat ik twee à drie spelers ken, weet ik eerlijk gezegd niet zo veel over Zevenhoven.”

Oké hopelijk heeft Ludo Pistorius zijn huiswerk beter gedaan… Wat wordt de tactiek voor zaterdag denk je?
“Wij gaan zaterdag 6-3-1 gaan spelen en dat we hopen om gevaarlijk te worden uit standaardsituaties. We gaan de pot dichtgooien tot ongeveer de tachtigste minuut en daarna proberen wij de 1-0 te maken en deze over de streep te trekken. Wanneer dat lukt kunnen we daarna een mooi feestje in de kantine bouwen met onder andere ‘Master Stu’, die in de volksmond ook wel bekend staat als ‘Zwarte Hazes’. Ik neem aan dat iedereen van Zevenhoven – ongeacht het resultaat – ook nog even blijft hangen om nog even na te analyseren.”

Falco, wat weet jij van TAVV, wat verwacht je voor wedstrijd en waar zijn ze in jouw ogen te pakken?
“Van wat ik bij tijdens de 0172SPORT-CUP van hen gezien heb viel het niveau van TAVV me niet mee. Ze zullen ongetwijfeld spelers gemist hebben toen. Volgens mij is hun sterspeler Boris Zornig geblesseerd en die staat normaliter volgens mij rechtsback. Wellicht dat er aan die kant wat te halen valt. Stan Smoorenburg loopt daar op het middenveld en die valt op conditie wel te pakken. Daar hebben we denk ik een stapje voor. Verder verwacht ik een wedstrijd vol strijd. Daarnaast hoop ik dat deze derby net zo leuk is als de wedstrijden tegen NSV en Nicolaas Boys, daar pakken ze altijd goed uit met vuurwerk en feestjes. We gaan zien of TAVV hierin van hetzelfde niveau is.”

Feit is dat TAVV uitstekend aan het seizoen begonnen is. Had je dit verwacht?
“Nee, van wat ik van ze gezien had tijdens de 0172SPORT-CUP had ik dit niet verwacht nee. Erg knap dat ze zo zijn gestart. Ook nog eens tegen tegenstanders waarvan ik op voorhand had gedacht dat die gaan mee zouden gaan doen om het kampioenschap.”

Uit betrouwbare bron hebben we begrepen dat je broertje bij TAVV voetbalt, klopt dat? Hoe zijn jullie bij respectievelijk Zevenhoven en TAVV terecht gekomen en moet je hem niet naar Zevenhoven halen?
“Mijn broertje Leon voetbalt inderdaad bij TAVV dus het zou leuk zijn als hij zaterdag wat minuten mag maken. Leon is via Boris Zornig en Stan Smoorenburg die hij via de middelbare school kent bij TAVV komen te voetballen. Op dezelfde manier ben ik via Robert Mooren en Daan Brouwer bij Zevenhoven terecht gekomen. We hebben dit jaar ons best gedaan om hem naar Zevenhoven te halen maar hij blijft liever daar met zijn vrienden voetballen. Wellicht dat we ze volgend jaar allemaal over kunnen nemen, maar dan zullen we wel boven TAVV moeten eindigen denk ik.”

Tot slot: Jullie doen beide mee aan onze Bakker de Kruijf Poule, wat vullen jullie voor komend weekend in?
Eric: “Hoewel ik net natuurlijk de tactiek heb vrijgegeven, loopt het toch altijd iets anders dan vooraf gepland, ik heb een 3-1 overwinning ingevuld. Deze komt tot stand door twee goals van Stan van Smoorenburg en eenmaal Kevin van Broekhuizen…
Falco: We hebben zaterdag als alle aardappelen uit de grond zijn weer een complete selectie. De afwezigheid van Lars Jansen was namelijk zaterdag wel een gemis. Wij zullen punten moeten halen, anders loopt TAVV er gelijk negen voor. Ik ga een 2-3 zege voor ons invullen…”

Bedankt mannen en uiteraard beide heel veel succes komende zaterdag. Deze wedstrijd is – evenals alle andere nog te spelen derby’s dit seizoen – de JRM Reizen wedstrijd van de week waarmee je dus dubbele punten kunt verdienen in onze Bakker de Kruijf Poule. Je voorspellingen nog niet ingevuld? Doe dat dan nu hier…

Nieuwkoop legt na RCL ook HVV over de knie

Voorbeschouwing zaterdag 7 oktober (Speelronde 3)