Voorbeschouwing zaterdag 7 oktober (Speelronde 3)

Van de redactie | Afgelopen weekend zaten wij er als redactie weer een paar keer flink naast met onze voorspellingen. Het blijft een van en vooralsnog is koploper Youri Bakker niet te benijden. Dit weekend is de JRM Reizen wedstrijd van der week andermaal een wedstrijd van zijn ploeg TAVV. Zij spelen de derby tegen Zevenhoven. Wij denken dat er een goede schifting gaan komen in de ranglijst van de poule. Onze lezers zijn bij uitstek chauvinisten en zetten graag in op hun eigen ploeg. Stijgen de Zevenhovenaren of de Ter Aarders na dit weekend? Maar er zijn meer mooie potjes. Zo nemen in Sassenheim twee titelkandidaten het tegen elkaar op, treft Altior een oude bekende, gaat Nicolaas Boys op bezoek bij de koploper en mag Sportief eveneens tegen een ongeslagen ploeg gaan laten zien waar ze staan. In 2A ontvangt Nieuwkoop als één van de koplopers Kagia, wij denken dat de koppositie niet in gevaar gaat komen. Iedereen weer veel succes met zijn poule!

Nieuwkoop – Kagia
Op De Dulen loopt eenieder met een flinke glimlach op het gelaat. De ploeg van Boris van Es is in de tweede klasse uitstekend begonnen met twee overwinningen. Dat dit ook zomaar anders had kunnen zijn beseft men ook terdege. Beide winstpartijen kwamen tot stand met het nodige geluk, maar is desalniettemin knap te noemen. Deze week ontvangt de koploper Kagia, dat met één punt minder aan het seizoen is gestart en waarschijnlijk ook tot één van de zwakkere broeders gerekend kan worden. Nieuwkoop kan dus zomaar eens na drie wedstrijden op negen punten staan, iets waar men vooraf waarschijnlijk niet van had durven dromen. Kagia pakte afgelopen weekend een punt van het CSW van oud-Nieuwkoop trainer Michel Strating ondanks dat de ploeg uit Wilnis verreweg de bovenliggende partij was. Wetende dat Nieuwkoop zich zeker kan meten aan CSW gezien de onderlinge oefenwedstrijd zijn de oranjehemden komend weekend duidelijk de favoriet. Wij verwachten dat Van Es zijn mannen de bezoekers voetballend de baas zijn en dit gaan uitdrukken in duidelijke cijfers.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-0

TAVV – Zevenhoven
TAVV kent een uitstekende seizoensstart en heeft na twee wedstrijden de maximale score. Deze zes punten behaalden ze ook nog eens in wedstrijden tegen Aarlanderveen en Koudekerk, twee ploegen die vorig seizoen in de top-5 eindigde. De ploeg van Ludo Pistorius begint dan ook vol vertrouwen aan de derby tegen Zevenhoven.
Bij de geelhemden is de stemming heel anders, aangezien de eerste twee wedstrijden werden verloren. Het veldspel was in beide wedstrijden best aardig, maar een niveau hoger heeft men vooralsnog een lesje in volwassenheid en effectiviteit gekregen. Ook de inbreng van Marco Pellegrom mocht niet baten.
TAVV begint dan ook als ‘de favoriet’ in de “JRM Reizen Wedstrijd van de Week” en als redactie kunnen we niet anders dan de thuisploeg op winst zetten. Maar een derby blijft een wedstrijd op zich… TAVV-spits Eric van der Hout en Zevenhoven-aanvaller Falco de Lange blikten met ons uitvoerig vooruit op de clash. Dit interview lees je hier.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Altior – ESTO
Deze twee ploegen troffen elkaar voor het laatst tijdens de voorlaatste speelronde in mei 2022, toen nog op de zondag. Altior won dit duel glansrijk met 1-4. De ploeg uit Bodegraven stapte niet veel later (horizontaal) over naar de zaterdag, Altior volgde een seizoen later. ESTO kan na zijn eerste seizoen in de tweede klasse terugkijken op een prima jaar ondanks dat het degradeerde naar de derde klasse. Met een keurige negende plaats was het een middenmoter maar wel een middenmoter dat veroordeeld werd tot het spelen van een loodzware nacompetitie. Middels een verloren strafschoppenserie tegen Legmeervogels moest men de tweede klasse verlaten. Dit seizoen is men net als Altior begonnen met drie uit zes. Beide ploegen pakte de volle buit tegen Lugdunum en verloren het andere duel. Het zal dus een wederontmoeting worden die alle kanten op kan gaan. Altior is van mening dat het zich met iedere ploeg kan meten en mag dit komend weekend waar gaan maken. Wij geloven ook wel in de woorden van Ed van der Weijden dus gezien de aanvalskracht van de Langeraarders zetten wij in op een nipte overwinning voor de ploeg van Arjan van der Laan.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-2 

FC Oegstgeest – Nicolaas Boys
Net als afgelopen seizoen wist Nicolaas Boys de uitwedstrijd tegen Woubrugge met 2-3 te winnen. Hierdoor zijn de eerste punten voor de ploeg van René Ras binnen en dat is fijn met de lastige uitwedstrijd tegen FC Oegstgeest op het programma. Wel was men vooral in de eerste helft lang zoekende en wist het geen raad met Dennis Boer en consorten. Een systeemwissel zorgde ervoor dat men meer grip op de wedstrijd kreeg en de wedstrijd kon kantelen.
FC Oegstgeest begon de competitie met een 2-0 overwinning op Stompwijk ’92 en afgelopen weekend werd Roodenburg in “het hol van de leeuw” met 0-4 verslagen. Een knappe overwinning en dat zullen de Nieuwveners beamen aangezien ze een week eerder zelf met 1-2 onderuit gingen tegen de Leidenaren. Wij denken dat Nicolaas Boys aan het korte eind trekt en de punten op De Voscuyl blijven.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Teylingen – NSV’46
NSV’46 treedt dit weekend aan bij Teylingen, die net als de Noordenaren zelf, ook één van de titelkandidaten zijn. De ploeg uit Sassenheim steekt dit ook niet onder stoelen of banken en is het seizoen met twee overwinning dan ook prima gestart. NSV’46 speelde afgelopen weekend pas zijn eerste wedstrijd en deze werd, ondanks het veldoverwicht, uiterst moeizaam gewonnen van Sporting Leiden. Voetballend zal trainer Dennis Tijssen nog niet gezien hebben wat hij wil. Het aanvalsspel zal sneller moeten en vooral minder slordig. Tijssen wil graag dat zijn team het spel maakt, maar daar hebben de Noordenaren nog wat moeite mee. Dit is nooit het sterkste punt geweest, reactievoetbal lag de ploeg altijd beter. De contouren van het team en de ideeën van Tijssen worden beetje bij beetje meer zichtbaar en Teylingen zal een vroege maar ook weer prima krachtmeting zijn om te zien waar men in dit proces staat. De thuisploeg zal ook het spel willen maken waardoor de bezoekers misschien ook in de tegenstoot Teylingen pijn kan doen.
Afgelopen seizoen werd het zowel in Sassenheim (waar NSV’46 de periodetitel verspeelde) als in Noorden 2-2. Dit lijkt ons ook voor nu een prima voorspelling…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

Stolwijk – Sportief
Sportief begon het seizoen met een zeperd maar herpakte zich afgelopen weekend door te winnen van Moordrecht. Nu treft het Stolwijk, één van de vijf ploegen dat nog zonder puntverlies is. De thuisploeg was afgelopen seizoen het slachtoffer van de verzwaarde degradatieregeling. In 4B hield verzamelde men 25 punten en hield het drie ploegen onder zich maar dit was niet genoeg voor nog een jaar vierde klasse. Sportief treft een sterke opponent dus met een duidelijk doel: terugkeren op het oude niveau. Een zeer belangrijk duel dus voor de groen-witte formatie van Jan Wouters. Bij winst haakt het aan bij de top van de ranglijst, verlies betekend een gat van zes punten naar de koplopers… Wouters is begonnen om zijn ploeg naar zijn hand te zetten. Vele pionnen werden verschoven ten opzichte van afgelopen seizoen en dit lijkt goed te vallen. Wouters opteert een drie spitsen-systeem en heeft aanvoerder Tosca Wens de taak gegeven de verdediging te leiden. Daan Koot is als nieuwe nummer negen op schot en prikte al vijf keer raak. Of hij dit ook komende zaterdag zal doen zal moeten blijken maar dit Sportief heeft zijn zinnen gezet op meer dan alleen het spelen van grijze muis in de middenmoot. Wij denken dat dit gevecht gaat eindigen in een gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1 

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de derby in de derde klasse A tussen TAVV en Zevenhoven.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Gerard Haak

Voorbeschouwen met Eric van der Hout en Falco de Lange op TAVV – Zevenhoven

TAVV uiterst effectief tegen naïef Zevenhoven