NSV’46 wint van Linschoten ondanks tumultueuze slotfase

Linschoten | Voor de ploeg van Robert Swart stond de uitwedstrijd tegen Linschoten op het programma. De afgelopen jaren hadden de Noordenaren het steevast lastig op Sportpark “Rapijnen”, dit keer liep het ondanks een hele vroege tegengoal anders en waren de bezoekers heer en meester. Tot de slotfase aanbrak, het de arbiter Rens Wijnands-Show werd en het bijna nog leek mis te gaan…

Al na vierenveertig seconden kon er door de thuisploeg gejuicht worden. Aanvoerder Stefan van Tol treuzelde in de opbouw en zag zijn te late pass geblokt worden en prompt achter een verbouwereerde Bas Kalshoven in het doel verdwijnen. NSV’46 rechtte de rug en toonde aan dat het tot prima voetbal in staat is. Steeds werd de vrije man op het middenveld gevonden en werden er mooie aanvallen op gezet. Uit één van de vele aanvallen kwam na een half uur spelen de gelijkmaker van de voet van Cas van der Hoorn. Iets meer dan tien minuten later volgde de 1-2. Mitchel Pijpers zette goed door en bracht de bal voor waar Kamiel Disseldorp zijn zevende van het seizoen kon binnenschieten. Nog voor rust leek NSV’46 verder afstand te kunnen gaan nemen toen Van der Hoorn binnen de beruchte lijnen werd getorpedeerd, maar arbiter Wijnands – die zich nog tussen de centrale verdedigers van NSV’46 bevond – wuifde het van grote afstand weg. Ook een volledig onterecht vlagsignaal kort voor rust toen Pijpers een vrije doortocht had werd overgenomen en afgefloten, het bleek helaas een opmars naar meer dwalingen…

De tweede helft namen de bezoekers wat gas terug en ging het meer loeren op de counter. Gevaarlijk werd men echter niet, maar van de thuisploeg had men ook weinig te vrezen. Vijfentwintig minuten na rust tekende Van Tol misschien wel voor de mooiste uit zijn carrière. Een niet al te best getrapte corner werd opnieuw ingebracht en kwam – verlengt door Mika Valentijn – achter Van Tol die zich niet bedacht en een omhaal inzette. Via de binnenkant van de paal vloog de bal prachtig binnen en leek de wedstrijd gespeeld. Zeker toen Disseldorp van dichtbij op aangeven van Van der Hoorn drie minuten later ook nog de 1-4 binnen prikte.

‘Het is jammer dat het door één man nog zo’n chaos wordt’

Stefan van Tol was blij met de punten maar niet met het arbitrale optreden

Linschoten kwam op 2-4 nadat invaller Mick Schutter mis zat en niet veel later wees Wijnands om nog altijd onduidelijke redenen naar de stip. ‘Die man was het helemaal kwijt en reeg de ene na de andere domme beslissing aaneen. Bij de strafschop had ‘ie een overtreding gezien van onze nummer 18. Dat er niemand met nummer 18 binnen de lijnen liep, deed er niet toe… Dit zegt genoeg denk ik’, keek Van Tol terug op het incident dat de wedstrijd bijna deed kantelen. De strafschop werd hard achter Kalshoven geschoten, betekende de 3-4 waardoor NSV’46 zich kon gaan opmaken voor een spannend slot. Om het nóg spannender te maken ontving Valentijn om minstens zo’n vreemde dwaling zijn tweede gele prent waardoor de bezoekers de slotfase, waar ook nog eens ruim tien minuten blessuretijd bij werd opgeteld, met tien man moesten zien te doorstaan. ‘Mika was buiten de lijnen geweest voor een blessurebehandeling. De scheids had duidelijk gewuifd dat hij weer naar binnen mocht, maar dit bleek hij enkele minuten later vergeten. Hij zegt ineens “wat doe jij al in het veld?” en geeft ‘m zomaar z’n tweede gele kaart. Ik heb een hoop gezien hoor, maar dit sloeg alles.’

Gelukkig kwam het niet tot de gelijkmaker, waardoor de Noordenaren met drie punten het veld verlieten en nu – mede door het verrassende verlies van Siveo – gedeeld vierde zijn.

‘We speelden vandaag echt een prima pot. We speelden Linschoten volledig van de mat, zeker de eerste helft. Ik ben blij dat ik mijn blunder kon herstellen en de 3-1 kon maken. Een omhaal… Ik stond er zelf ook van te kijken. Het is alleen jammer dat het door één man nog zo’n chaos wordt, maar laten we het hier maar bij laten. Er is genoeg over gezegd, de punten gaan mee naar Noorden dat is het belangrijkste’, besloot de NSV’46-captain.